آمریکا سراغ صادرات غیرنفتی ایران رفت

آمریکا سراغ صادرات غیرنفتی ایران رفت دور جدید تحریم‌های آمریکا فشار بیشتر به بخش فلزات و کشتیرانی ایران را هدف گرفته است. به گزارش ایسنا، با وجود آن که پس از تحریم‌های آمریکا علیه یکی از بزرگ‌ترین کشتیرانی‌های جهان (شرکت کاسکو)، زنجیره حمل نفت در سطح جهان دچار مشکلاتی شد اما به نظر می‌رسد که […]

آمریکا سراغ صادرات غیرنفتی ایران رفت

دور جدید تحریم‌های آمریکا فشار بیشتر به بخش فلزات و کشتیرانی ایران را هدف گرفته است.

به گزارش ایسنا، با وجود آن که پس از تحریم‌های آمریکا علیه یکی از بزرگ‌ترین کشتیرانی‌های جهان (شرکت کاسکو)، زنجیره حمل نفت در سطح جهان دچار مشکلاتی شد اما به نظر می‌رسد که طرف آمریکایی مصمم به افزایش فشار تحریمی‌روی بخش حمل به ویژه کشتیرانی برای اعمال فشار بیشتر به ایران است.

آمریکا این هفته در ادامه تحریم‌های خود ضد ایران به شرکت‌های خارجی هشدار داد که صدور الکترود گرافیتی و کک‌سوزنی به ایران ممکن است آنها را با خطر تحریمی‌آمریکا مواجه کند. این دو محصول بیشتر در صنایع فولاد کاربرد دارند.

این اقدام آمریکایی‌ها چند روز پس از آن اعلام شد که دفتر کنترل دارایی وزارت خزانه‌داری آمریکا موسوم به «اوفک» تگ تحریمی ‌(برچسب) شرکت کشتیرانی ایران و یک شرکت مستقر در چین را از دارایی تحت تملک یک کشور تحریمی‌به « تحت تحریم طبق دستور اجرایی ۱۳۳۸۲» تغییر داد.

آن طور که بلومبرگ گزارش داده است، برایان هوک، مسؤول امور ایران در کاخ سفید گفته که آمریکا به هدف قرار دادن منابع ارزی صادراتی باقی مانده ایران نظیر پتروشیمی‌ و فولاد ادامه خواهد داد.

به گفته هوک، ایرانی‌ها از شگردهای پیچیده‌ای برای دور زدن تحریم استفاده می‌کنند و شرکت‌ها باید مراقبت کارهایشان باشند، چراکه آمریکا ایده‌هایی خوبی برای مقابله با نهادها و شرکت‌هایی دارد که بخواهند پا در کفش تحریم‌ها کنند.

از زمان خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ آمریکا تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران اعمال کرده است. آمریکا در فاز جدید تحریم‌های خود به جای هدف قرار دادن محصولات جدید روی ایجاد اختلال در شبکه حمل کالاهای صادراتی از ایران و وارداتی به این کشور متمرکز شده است.

یک منبع آگاه در دولت آمریکا به بلومبرگ گفته است که این کشور روی شناسایی کشتی‌ها متمرکز خواهد شد.

آمریکا همچنین حساسیت ویژه‌ای روی یکی از راه‌های بسیار رایج دور زدن تحریم پیدا کرده است. انتقال متوالی محصولات از یک کشتی به کشتی دیگر.‌ هاگ گریفیث، مسؤول سابق تحریم سازمان ملل در امور کره‌شمالی گفت: آمریکا شروع به نظارت دقیق بر رفتار کشتی‌ها کرده است تا جلوی انتقال پول و کالا توسط کشتی‌ها در وسط دریا را بگیرد. 

مارک دوبوویتس، رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی آمریکا نیز در همین رابطه گفت: صادرات محصولات پتروشیمی ‌مهم‌ترین منبع درآمد ارزی ایران است و با توجه به کاهش شدید صادرات نفتی، آمریکا سراغ صادرات غیرنفتی ایران رفته است. وقتی آنها (خزانه داری آمریکا) تحریم‌ها را اعمال کرده‌اند اکنون مسأله اصلی اطمینان از اجرایی شدن آنهاست.