تبدیل گاز به برق اقتصادی‌‌ترین سناریوی صادرات

مدیر امور بین‌الملل شرکت گاز خبر داد تبدیل گاز به برق اقتصادی‌‌ترین سناریوی صادرات یک مقام مسؤول با اشاره به مذاکرات گازی انجام شده با ترکمنستان، گفت: تبدیل گاز به برق اقتصادی‌‌ترین سناریوی فعلی برای صادرات گاز ایران به کشورهای منطقه است. به گزارش مهر، عزیزا… رمضانی در تشریح سیاست‌های تجارت گاز ایران، گفت: براساس […]

مدیر امور بین‌الملل شرکت گاز خبر داد

تبدیل گاز به برق اقتصادی‌‌ترین سناریوی صادرات

یک مقام مسؤول با اشاره به مذاکرات گازی انجام شده با ترکمنستان، گفت: تبدیل گاز به برق اقتصادی‌‌ترین سناریوی فعلی برای صادرات گاز ایران به کشورهای منطقه است.

به گزارش مهر، عزیزا… رمضانی در تشریح سیاست‌های تجارت گاز ایران، گفت: براساس گزارش بریتیش پترولیوم انگلیس هم اکنون ایران، با پشت سرگذاشتن روسیه به بزرگ‌ترین دارنده ذخایر گاز طبیعی جهان تبدیل شده است.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی گاز با اعلام این‌که در شرایط فعلی برای سومین سال متوالی از ایران به عنوان بزرگ‌ترین دارنده ذخایر گاز جهان یاد می‌شود، تصریح کرد: هم‌اکنون ۳ سناریو برای صادرات گاز طبیعی ایران تعریف و مطالعات اجرای آن‌ها آغاز شده است.

این عضو هیأت مدیره شرکت گاز از مسیر خط لوله، ال.ان.جی و تبدیل گاز به برق به عنوان ۳ اولویت صادرات گاز ایران یاد کرد و اظهار داشت: هر یک از این مسیر‌ها معایب و مزیت‌هایی به همراه دارد که به دنبال انتخاب بهترین گزینه‌ها برای هر یک از بازار‌ها هستیم.

این مقام مسؤول با تأکید بر این‌که در حال حاضر وسعت شبکه انتقال گاز ایران به حدود ۳۴ هزار کیلومتر افزایش یافته است، تأکید کرد: با توجه وسعت شبکه فعلی انتقال از ظرفیت صادرات سالانه ۳۰ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از مسیر خط لوله برخوردار هستیم.

وی با بیان این‌که صادرات گاز به کشورهای همسایه از مسیر خط لوله اقتصادی و ایمن‌‌ترین سناریوی موجود است، تأکید کرد: با این وجود، ساخت خطوط لوله گاز دارای محدودیت‌های زیست‌محیطی هم هست.

رمضانی با اشاره به برنامه ایران برای ورود به بازار LNG با توجه به لغو تحریم‌ها، یادآور شد: از سوی دیگر، سناریوی تبدیل گاز طبیعی به برق به جهت اقتصاد پروژه از اهمیت برخوردار بوده به این دلیل که تکنولوژی انتقال برق، هزینه سرمایه‌گذاری، هزینه بهره‌برداری و عملیات آن را پایین آورده است.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ادامه داد: اگر این موارد را در نظر بگیریم، این ایده مطرح می‌شود که گاز را تبدیل به برق کنیم و برق را در شبکه‌ای به جریان بیندازیم، بنابراین در قالب نشستی در عشق‌آباد، بحث شبکه انرژی را مطرح کردیم.

به گفته رمضانی بر این اساس، شبکه برقی با حضور کشورهایی همچون ایران، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و یا کشورهای دیگر ایجاد می‌شود و کشورهایی که انرژی را تولید می‌کنند، برق را به این شبکه تزریق کرده و کشورهایی که نیاز دارند، از این شبکه برداشت می‌کنند.

وی با یادآوری این‌که اگر بخواهیم این فرایند را در یک رینگ کوچک در نظر بگیریم کشورهایی که به تولید برق در این شبکه می‌پردازند، ایران و ترکمنستان هستند، اما اگر در رینگ بزرگ‌تر در نظر بگیریم قطر و روسیه هم می‌توانند در این پروژه مشارکت داشته باشند، گفت: زیرا ٧٠ درصد ذخایر گاز طبیعی جهان در اختیار ۴ کشور ایران، روسیه، ترکمنستان و قطر است.

 

این مقام مسؤول با یادآوری این‌که بخواهیم مشارکت ایران و ترکمنستان را در نظر بگیریم حداقل ١٠ کشور می‌توانند مشارکت داشته باشند و کشورهای دیگر را هم به این حلقه اضافه کنیم، بیش از ٣٠ کشور می‌توانند در این بازار مشارکت داشته باشند، تبیین کرد: در نشست عشق‌آباد این ایده مطرح شده و مورد استقبال قرار گرفته است.