توسعه تکنولوژی نانو در صنعت نفت

توسعه تکنولوژی نانو در صنعت نفت  شرکت‌های بهره‌برداری نفت و گاز شرق، شرکت انتقال گاز ایران، مجتمع گاز پارس‌جنوبی و شرکت نفت فلات قاره با چند شرکت نانویی برای رفع چالش‌های خوردگی صنعت نفت در رویدادی با عنوان «یک چالش یک راهکار» با استفاده از فناوری‌نانو چندین تفاهم‌نامه همکاری امضاء کردند.  به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری […]

توسعه تکنولوژی نانو در صنعت نفت 

شرکت‌های بهره‌برداری نفت و گاز شرق، شرکت انتقال گاز ایران، مجتمع گاز پارس‌جنوبی و شرکت نفت فلات قاره با چند شرکت نانویی برای رفع چالش‌های خوردگی صنعت نفت در رویدادی با عنوان «یک چالش یک راهکار» با استفاده از فناوری‌نانو چندین تفاهم‌نامه همکاری امضاء کردند.

 به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، پژوهشگاه صنعت نفت میزان رویداد یک چالش، یک راهکار با موضوع کنترل خوردگی تجهیزات صنعت نفت با محوریت فناوری ‌نانو بود که در آن شرکت‌هایی از صنعت نفت در حضور چند شرکت نانویی چالش‌های خود را در این حوزه ارائه کردند و در نهایت تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت‌های نفتی و نانویی به امضاء رسید.

شرکت‌های تأمین نانوساختار آویژه، پاکان آتیه نانو دانش، سوین پلاسما، نانوتک‌فام، بهبود صنعت مهان و نانو آریسا پوشش از جمله شرکت‌های نانویی بودند که در این رویداد، موفق به عقد تفاهم‌نامه همکاری شدند.

در ابتدای این نشست مدیرکل امور پژوهش صنعت نفت موضوع استفاده از نوآوری و Reverse Pitch را یکی از راهکارهای مهم برای حل مشکلات صنعت نفت عنوان کرد.

مهدی احمدخان بیگی، همچنین از فناوری‌نانو به عنوان ابزاری بسیار مهم برای ارائه رهیافت‌هایی به‌منظور پاسخ‌دهی به چالش‌های این وزارتخانه نام برد.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری ‌نانو نیز در تشریح وضعیت فناوری‌نانو در کشور گفت: هنگامی‌که نانو در ایران برای نخستینبار مطرح شد تنها ۱۰ مقاله علمی‌توسط محققان ایرانی به چاپ رسیده بود و تعداد اندکی از محققان درباره این فناوری می‌دانستند.

 سعید سرکار تصریح کرد: با توسعه فناوری‌نانو در حال‌حاضر ۳۵ هزار نفر متخصص در گرایش‌های مختلف فناوری‌نانو در مقاطع کارشناسی‌ارشد به بالا در دانشگاه‌های کشور تربیت شده‌اند و امروز بیش از ۱۰ هزار مقاله نانو توسط محققان ایرانی در سال منتشر می‌شود.

وی ضمن تأکید بر جایگاه بالای ایران در جهان از منظر تعداد مقالات ISI افزود: امروز ایران از نظر تعداد مقالات در رتبه چهارم جهان قرار دارد. هرچند مقالات ISI به تنهایی نشان‌دهنده قدرت یک کشور نیست، اما این شاخص یک محصول جانبی در مسیر توسعه است که بنیه علمی‌کشور را در حوزه نانو نشان می‌دهد.

 سرکار از ۲۲۰ شرکت‌ نانویی که بیش از ۶۰۰ محصول را تولید و به بازار عرضه می‌کنند به عنوان یک نقطه قوت در حوزه فناوری‌نانو یاد کرد و گفت: «سال گذشته ارزش فعالیت‌های شرکت‌های نانویی ۲۶۰۰ میلیارد تومان بوده که امیدواریم امسال به مرز پنج هزار میلیارد تومان برسیم.»

وی، رسوخ فناوری ‌نانو در صنایع مختلف را یکی از اهداف ستاد نانو عنوان کرد و بر استفاده از این فناوری توسط شرکت‌ها و صنایع داخلی تأکید کرد.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری ‌نانو در ادامه، صنعت نفت را یکی از مهم‌ترین صنایع داخلی برشمرد که با استفاده از فناوری‌نانو می‌تواند جهش بزرگی در اقتصاد ایران ایجاد کند.

محمدکاظم پورچرمی، سرپرست اداره کل نظام مدیریت دارایی‌های فیزیکی وزارت نفت نیز در این نشست در سخنانی به ارائه جایگاه نوآوری در مدیریت خوردگی در صنعت نفت پرداخت.

در ادامه این نشست شرکت‌های بهره‌برداری نفت و گاز شرق، شرکت انتقال گاز ایران، مجتمع گاز پارس‌جنوبی و شرکت نفت فلات قاره به ارائه چالش‌ها و مسأله‌های خوردگی پرداختند.

پس از شنیدن این چالش‌ها توسط شرکت‌های نانویی، جلسات B۲B میان شرکت‌های نفتی و شرکت‌های نانویی برگزار شد که در نهایت تفاهم‌نامه همکاری بین آنها به امضا رسید.

***