سرنوشت سرخابیها همچنان در ابهام؛ نه مزایده، نه فرابورس! اماواگرهای واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به بخشخصوصی تمامیندارد و با وجود وعده و وعیدهای داده شده، همچنان فصلهایی از این پرونده نیمهتمام مانده است. البته به گفته مسؤولان باید تا پایان سال این فصلها به سرانجام برسد و دو باشگاه به بخشخصوصی واگذار شود. […]
سرنوشت سرخابیها همچنان در ابهام؛ نه مزایده، نه فرابورس!
اماواگرهای واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به بخشخصوصی تمامیندارد و با وجود وعده و وعیدهای داده شده، همچنان فصلهایی از این پرونده نیمهتمام مانده است. البته به گفته مسؤولان باید تا پایان سال این فصلها به سرانجام برسد و دو باشگاه به بخشخصوصی واگذار شود. به گزارش ایسنا، بیش از یک سال از نامه وزیر ورزش و جوانان به رئیسجمهور مبنی بر واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس میگذرد و با وجود اینکه حسن روحانی به آن پاسخ مثبت داده، این واگذاری همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد. از آن زمان تاکنون صحبتهای زیادی درباره قیمتگذاری و نحوه واگذاری این دو باشگاه به گوش میرسد اما این اظهارنظرها هم راستا نیستند.
از قیمتگذاری تا آمادهسازی
در روزهای پایانی سال گذشته سازمان خصوصیسازی اعلام کرد که این دو باشگاه توسط کارشناسان قیمتگذاری شده و قرار است در اولین فرصت در سال ۱۳۹۸ جلسه هیأت واگذاری برگزار و این قیمت در این جلسه تأیید یا رد شود. اما اوایل تابستان بود که علی اشرف عبدا… پوریحسینی، رئیس سابق سازمان خصوصیسازی اعلام کرد که مقدمات واگذاری این دو باشگاه هنوز فراهم نشده است و مشغول آمادهسازی این دو باشگاه برای واگذاری هستیم.
فرابورس؛ نطر مجلس برای واگذاری
با این حال مجلس شورای اسلامیاعلام کرد که واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس باید تا پایان شهریورماه صورت گیرد. مجلس همچنین تأکید کرد که این دو باشگاه نه از طریق مزایده بلکه باید از طریق فرابورس واگذار شوند. به این ترتیب، سرخابیها باید تمام الزاماتی که برای عرضه شدن در فرابورس مورد نیاز است را با دقت رعایت کنند و در چارچوب آن عرضه اولیه شوند و این درحالی است که تا همین چند ماه پیش سر داشتن یا نداشتن صورتهای مالی حسابرسی شده و سودده یا زیانده بودن این دو باشگاه حرف و حدیثهای زیادی وجود داشت.
اماواگرهای فرابورس
در این راستا، مدیرعامل فرابورس چندی پیش در پاسخ به سؤالی در مورد واگذاری دو باشگاه ورزشی پرسپولیس و استقلال، با اشاره به اینکه ما پیش از این صورتهای مالی از این دو باشگاه دریافت کردهایم اما تاکنون درخواست رسمیبرای ورود به فرابورس از سوی این باشگاهها مطرح نشده است، گفت: در قانون بودجه، وزارت ورزش و جوانان مکلف شده است سهام باشگاههای پرسپولیس و استقلال را از طریق بازار پایه فرابورس واگذار کند و سازمان بورس، بازار سرمایه و فرابورس ایران به طور کامل آمادگی بررسی شرایط این دو باشگاه برای ورود به فرابورس را دارد که به محض دریافت درخواست رسمی، شرایط آنها برای ورود به فرابورس را بررسی میکنیم. با این حال، مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان درباره واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس پس از نشست با کمیسیون اصل۴۴ قانون اساسی در این رابطه، به تاریخچه خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس اشاره کرد و گفت که این واگذاری تا پایان سال انجام میشود.
نهایی نشدن گزارش حسابرسی
به تازگی نیز ابوالقاسم شمسی، معاون سازمان خصوصیسازی از برگزاری جلسات هفتگی و گاه هفتهای دو بار به صورت منظم از شهریورماه امسال خبر داد و گفت: در آبانماه با حضور رئیس سازمان خصوصیسازی، معاونان و نمایندگان وزارت ورزش و جوانان و سازمان بورس و هر دو باشگاه پرسپولیس و استقلال جلسات متعدد برگزار شده و اقدامات خوبی انجام شد تا بتوانیم از طریق فرابورس پذیرش بگیریم. با نظر بسیار مساعد وزیر ورزش و جوانان و مصوبه دیماه سال ۹۱ هیأت وزیران درخصوص انتقال مجموعههای ورزشی بین اداره کل جوانان و وزارت ورزش و هر یک از شرکتهای استقلال و پرسپولیس مقرر شد کارشناسان دادگستری، بررسیها و کارشناسیها صورت گرفته و با رقمیکه اعلام میشود، گزارش توجیهی برای افزایش سرمایه و خروج از ماده ۱۴۱ برای این دو شرکت انجام شود.
برگزاری مجمع سال ۹۷ دو باشگاه
از دیگر اقدامات صورت گرفته در جریان واگذاری این دو باشگاه، برگزاری مجمع سال ۹۷ دو باشگاه بود. مقرر شده است که مجمع سال ۹۸ هم اوایل دی ماه برگزار شود. علت این تأخیر نهایی نشدن گزارش حسابرس قانونی برای دو شرکت است. به گفته معاون سازمان خصوصیسازی، وزیر ورزش و جوانان تکالیفی در مجمع دوم مهرماه سال۹۷ مشخص کرد تا هیأتمدیرههای دو شرکت به اجرای آنها پرداخته و بندهایی که حسابرس داشت، برطرف کنند. ثبت علائم تجاری در طبقات ۴۵ گانه از دیگر اقدامات مؤثر بود که برای یکی از باشگاهها صورت گرفته و فقط موضوع ارزشگذاری مانده که آن هم در حال انجام است. باشگاه دیگر هم علائم تجاری در سه طبقه ثبت کرده و در حال پیگیری است تا همه طبقات توسط کارشناسان دادگستری ارزیابی و در دفاتر مربوطه ثبت شود. طبق آنچه شمسی به آن تأکید کرده، آمادگی و پذیرش در فرابورس و تعیین دو مشاور به همین منظور از دیگر اقدامات مثبتی است که انجام شده و قرارداد آنها هم، ابلاغ شده است. افزایش انضباط مالی از دیگر تصمیمات مهم در جریان واگذاریها بود که در همین راستا مقرر شد با توجه به گزارش حسابرسی، کمیته حسابرسی و تعیین حسابرس داخلی تشکیل شود تا بتواند نظم و انضباط مالی هر دو باشگاه را ارتقاء دهد. هفتهای دو جلسه در سطوح کارشناسی و با حضور مدیران باشگاه، نمایندگان وزارت ورزش، مدیران فرابورس و دو مشاور تعیین شده در سازمان خصوصیسازی به منظور تسریع مراحل پذیرش از طریق فرابورس و پس از آن بازار بورس دوم برگزار میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.