واکنش نماینده وزارت کار به مرگ ششمین کارگر در معدن آلبلاغ بازرسیِ معادنِ غیرمجاز وظیفه ما نیست ششمین کارگر معدن آلبلاغ اسفراین در یک حادثه کار فوت کرد و هنوز این معدن غیرمجاز کشتههای بیشتری میگیرد. از اردیبهشتماه مقامات استان خراسانشمالی از فرماندار تا مقامات دادگستری و وزارت صنعت،معدنوتجارت این معدن را غیرمجاز اعلام کرده […]
واکنش نماینده وزارت کار به مرگ ششمین کارگر در معدن آلبلاغ
بازرسیِ معادنِ غیرمجاز وظیفه ما نیست
ششمین کارگر معدن آلبلاغ اسفراین در یک حادثه کار فوت کرد و هنوز این معدن غیرمجاز کشتههای بیشتری میگیرد. از اردیبهشتماه مقامات استان خراسانشمالی از فرماندار تا مقامات دادگستری و وزارت صنعت،معدنوتجارت این معدن را غیرمجاز اعلام کرده و قول پیگیری دادند، اما نه معدن تعطیل شد و نه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسؤولیت برقراری ایمنی کار در این معدن را به عهده گرفت. به گزارش ایلنا، علی مظفری (مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) معتقد است که طبق قانون کار، باید رابطه کارگری و کارفرمایی در این معدن احراز شود تا بازرسان کار به این مسأله ورود کنند.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره کشته شدن ششمین کارگر در حادثه کار معدن آلبلاغ میگوید: اگر کارگر فوت کرده باشد، حق قابل تضییع نیست. ورثه میتواند شکایت کند و در صورتی که این موضوع در مراجع حل اختلاف تایید شود و رابطه کارگری و کارفرمایی احراز شود، میتوانند مطالباتشان را از کارفرما اعاده کنند. در عین حال معدن در فضای معمولی نبوده است. شناسایی از محیط کارگاه باید صورت بگیرد؛ در حالیکه معدن آلبلاغ اسفراین در فضای کوهستان به صورت غیرقانونی فعال بوده است. بنابراین بازرس کار از کجا باید بداند که چنین اتفاقی افتاده است؟! بازرسی کار معادن غیرمجاز وظیفه ما نیست.
مظفری تصریح میکند: اگر کارگر ادعا دارد که کارفرمایی دارد، به مرجع حل اختلاف شهرستان مربوطه مراجعه کند. در نهایت درخواستشان در هیأتهای حل اختلاف بررسی میشود. چنانچه هیأتهای تشخیص به عنوان مرجع تعیین احراز رابطه کارگری و کارفرمایی، این موضوع را صحهگذاری کنند، کارگر میتواند مطالبه حقوقش را داشته باشد و به نتیجه خواهد رسید. کارگری که حادثه دیده و ذیحق است، از این طریق میتواند اقدام کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.