همکاری ایران و ایتالیا برای انتقال فناوری

همکاری ایران و ایتالیا برای انتقال فناوری مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم از همکاری پژوهشی این وزارتخانه با بزرگ‌ترین شورای تحقیقات کشور ایتالیا خبر داد. عبدالساده نیسی در گفت‌وگو با مهر، از برنامه این وزارتخانه برای همکاری پژوهشی با ایتالیا خبر داد و گفت: دفتر بنده و معاونت پژوهشی، […]

همکاری ایران و ایتالیا برای انتقال فناوری

مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم از همکاری پژوهشی این وزارتخانه با بزرگ‌ترین شورای تحقیقات کشور ایتالیا خبر داد.

عبدالساده نیسی در گفت‌وگو با مهر، از برنامه این وزارتخانه برای همکاری پژوهشی با ایتالیا خبر داد و گفت: دفتر بنده و معاونت پژوهشی، به‌عنوان فوکال پوینت؛ (Focalpoint) که به آن لیدینگ‌هاوس (Leading House) به معنی مسؤول همکاری علمی‌ایران و ایتالیا نیز می‌توان اطلاق کرد، چند برنامه را در دستور کار دارد؛ یکی از این برنامه‌ها که از درجه اهمیت بالایی هم برخوردار است، تشکیل کارگروه مشترک با CNR یا همان شورای ملی تحقیقات ایتالیاست که بعد از وزارت علوم، بزرگ‌ترین شورای تحقیقات این کشور محسوب می‌شود.

مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم ادامه داد: بر همین اساس، ما کارگروهی را تشکیل دادیم و در آن، زمینه‌های مشترک مورد علاقه و تمایل همکاری دو کشور را که هم می‌تواند برای آنها مفید باشد و هم به ما کمک کند، به‌طور مثال؛ در علوم پایه که هم ما حرف برای گفتن داریم و هم آنها ما را قبول دارند، به بحث گذاشته و مصوب کرده‌ایم.

وی افزود: در همین راستا سفیر جمهوری‌اسلامی‌ایران در ایتالیا مذاکره اولیه را با شورای ملی تحقیقات ایتالیا انجام داده و بر مبنای آن در پنج اولویت با آنها به توافق رسیدیم. اکنون قرار بر این است تا هیأتی با سفر به این کشور با طرف مقابل درباره چگونگی اجرای پنج اولویت مشخص شده، مذاکرات تکمیلی را داشته باشد تا بتوانیم همکاریهای مشترک خود را در این زمینه آغاز کنیم.

وی درخصوص اولویتهای تعیین شده اظهار داشت: قرار بر این است، علاوه بر انتقال پژوهش، انتقال فناوری نیز بصورت جدی در دستور اجرای توافقات باشد؛ لذا ما در قالب هیأت مورد اشاره، امیدوار هستیم پس از اتمام مذاکرات، قراردادی بزرگ و بسیار حائزاهمیت از نقطه نظر علمی‌میان سفارت جمهوری اسلامی‌ایران در ایتالیا، شورای ملی تحقیقات ایتالیا و وزارت علوم منعقد کنیم؛ قراردادی که قطعاً در زمینه پژوهش‌های مشترک در موضوعات و مباحث مختلف از جمله ریاضیات، علوم پایه، فیزیک، شیمی‌و… نتیجهبخش خواهد بود.

نیسی در ادامه خاطرنشان کرد: بر این پایه با طبقه‌بندی مواردی مثل نوع گرایش و فعالیت‌های مشترک دانشگاه‌های ایران و ایتالیا در مباحث خاص، تعدادی از اساتید دانشگاه‌های ایتالیا و برخی اساتید دانشگاه‌های ایران، در نشست‌های خود، پروژه‌های مشترک تعریف خواهند کرد؛ پروژه‌هایی که براساس آن، انتقال پژوهش و فناوری به کشور انجام خواهد گرفت؛ ضمن اینکه در همین راستا تبادل دانشجو و استاد نیز بین ایران و ایتالیا صورت خواهد گرفت.

این مقام مسؤول وزارت علوم با تأکید بر اینکه همه این همکاری‌ها، در قالب طرح‌های پژوهشی مشترک و به‌منظور انتقال تجربیات دو طرف به یکدیگر طراحی خواهد شد، ادامه داد: به‌طور مثال از آنجا که معماری ایتالیا، خیلی توانمند بوده و از ظرفیتهای بالایی برخوردار است، می‌توانیم از این دانش موجود، در راستای تقویت بنیه علمی‌خود در این زمینه، استفاده کنیم. همچنین تعیین پروژه‌های مشترک پژوهشی در حوزه‌های مواد غذایی و فنی و مهندسی هم از دیگر مباحثی است که با درجه اهمیت بالا، مدنظر ماست.