مشعل‌های پالایشگاه ایلام همچنان می‌سوزند

مشعل‌های پالایشگاه ایلام همچنان می‌سوزند کارشناسان معتقدند تولید مواد و پسماندهای شیمیایی و هدایت این مواد آلوده‌کننده به سمت مشعل‌هایی که در آسمان ایلام می‌سوزند، دود و مواد سمی ناشی از آن‌‌‌ها خطر ابتلا به بیماری‌های تنفسی را افزایش می‌دهد. به گزارش تسنیم، تأثیرات این آلودگی و آلاینده‌های شیمیایی و صنعتی بر تخریب زمین‌های کشاورزی […]

مشعل‌های پالایشگاه ایلام همچنان می‌سوزند

کارشناسان معتقدند تولید مواد و پسماندهای شیمیایی و هدایت این مواد آلوده‌کننده به سمت مشعل‌هایی که در آسمان ایلام می‌سوزند، دود و مواد سمی ناشی از آن‌‌‌ها خطر ابتلا به بیماری‌های تنفسی را افزایش می‌دهد.

به گزارش تسنیم، تأثیرات این آلودگی و آلاینده‌های شیمیایی و صنعتی بر تخریب زمین‌های کشاورزی و فرسایش خاک، انقراض گونه‌های جانوری و گیاهی، آلودگی هوا و آلودگی صوتی بر بهداشت جسمی و روان‌شناختی مردم بومی منطقه غیرقابل‌ انکار است.

هر چند شهریار داری‌پور مدیرعامل پالایشگاه گاز ایلام در ۱۳ مهرماه از برنامه‌های کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی در پالایشگاه گاز ایلام سخن گفت و نوید آن را داد که «به‌زودی با راه‌اندازی پتروشیمی ایلام و دریافت ال‌پی‌جی از سوی آن شرکت، آلودگی ناشی از سوختن گاز مشعل پالایشگاه به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد» اما در واقع این تلاش تاکنون به ثمر نرسیده است.

خبر نویدبخش مدیرعامل گاز ایلام و عدم تحقق آن گلایه‌مندی شهروندان را در پی داشته است و از اینکه پالایشگاه گاز ایلام آسمان پاک ایلام را از آنان می‌گیرد دلگیرند.

شهروندان ایلامی معتقدند که به‌صرف نقش توسعه‌ای پالایشگاه گاز ایلام نباید از مضرات زیست‌محیطی آن غافل شد و مسؤولان با تغافل به این مهم نپردازند و یا از کنار آن بگذرند.

به‌یقین حرکت در مسیر توسعه باید مبتنی بر نگرش محیط‌زیست صورت پذیرد که این امر در سایه رعایت استاندارد‌‌ها و تعامل و همدلی مسؤولان با مردم امکان‌پذیر است و شرکت پالایش گاز ایلام این مهم را باید در دستور کار خود قرار دهد و با سلامت مردم و محیط‌زیست بازی نکند.

غلامرضا ابدالی مدیرکل محیط‌زیست استان ایلام با اشاره به گازهای متصاعد شده اظهار داشت: گازهایی که در حال حاضر در پالایشگاه گاز ایلام در فلرهایش متصاعد می‌شود عمده آن LpG است و عمدتاً ترکیبات آن ترکیبات گوگردی است.

وی با اشاره به عدم بهره‌برداری همزمان پتروشیمی و پالایشگاه گاز در ایلام گفت: یکی از ایرادات آن است که این دو پروژه با هم در خط تولید قرار نگرفته‌اند و این امر موجب آن شده است تا گازهای تصاعدی در تولید قرار نگیرند و در مشعل‌‌‌ها سوخته شوند.

مدیرکل محیط‌زیست استان ایلام در ادامه خاطرنشان کرد: فازهای فعال فعلی پتروشیمی ایلام آن فازی که بتواند در تولید گازهای تصاعدی نقش‌آفرین باشد نیست و بالاجبار گازهای تصاعدی سوزانده می‌شود.

ابد‌الی به آلاینده بودن پالایشگاه گاز ایلام اشاره و افزود: پالایشگاه گاز ایلام در فهرست صنایع آلاینده استان قرار دارد و سالیانه عوارض آن را پرداخت می‌کند.

وی بیان داشت: با فعال شدن واحد الفین، پلی پیلین و sru و گازهای سرپایی که فعلاً در فلر‌‌ها سوزانده می‌شود از طریق خطوط لوله‌ای به پتروشیمی منتقل می‌شود.

مدیرکل محیط‌زیست استان ایلام گفت: اقدام دیگر این مدیریت آن بوده است که با پیگیرهای انجام‌ شده مقداری از این گاز‌‌ها به مجتمع پالایشگاهی و پتروشیمی کشور منتقل می‌شود. از طرفی گاز REG به‌علت ناخالصی بیشتر نیاز به پتروشیمی ویژه دارد که در ایلام این پتروشیمی وجود ندارد و ضرورتا باید سوخته شود.

وی در ادامه یادآور شد: میزان آلودگی هوای ایلام به‌دقت رصد می‌شود و آنچه در فضای مجازی و غیرتخصصی مطرح می‌شود صحت ندارد.