ارزآوری ۲۰ میلیارد دلار در یک واحد پتروشیمی‌

ارزآوری ۲۰ میلیارد دلار در یک واحد پتروشیمی‌ مدیرعامل شرکت پتروشیمی ‌شازند گفت: تمام نیاز کشور را در زمینه مواد اولیه انواع سرنگ برای حدود ٥٠٠٠ واحد تولیدی تأمین می‌کند که سبب جلوگیری از خروج بیش از ۱۰ میلیون دلار ارز از کشور شده است. به گزارش مناقصه‌مزایده، ابراهیم ولدخانی در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری […]

ارزآوری ۲۰ میلیارد دلار در یک واحد پتروشیمی‌

مدیرعامل شرکت پتروشیمی ‌شازند گفت: تمام نیاز کشور را در زمینه مواد اولیه انواع سرنگ برای حدود ٥٠٠٠ واحد تولیدی تأمین می‌کند که سبب جلوگیری از خروج بیش از ۱۰ میلیون دلار ارز از کشور شده است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، ابراهیم ولدخانی در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک فنی و سرمایه‌گذاری با شرکت پتروشیمی‌ تبریز با بیان اینکه این شرکت سال گذشته با اولویت تأمین نیاز داخل، ۴۰۰ میلیون دلار ارز به کشور وارد کرده است، اظهار کرد: یک میلیون و ٨٠٠ تن تولید محصولات نهایی و میانی بوده است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی‌شازند با بیان اینکه در شرایط فعلی یکی از صنایعی که در کشور مزیت نسبی دارد، صنعت پتروشیمی ‌است، اظهار کرد: در بین صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، واحدهای پتروشیمی‌ بیش‌ترین خدمات را به کشور ارائه می‌کنند، به ویژه از زمانی که تحریم‌های ظالمانه به کشور تحمیل شده، میزان ارائه خدمات نیز افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: بخش قابل‌توجهی از اشتغال توسط صنایع پتروشیمی‌به ویژه صنایع پایین‌دستی به وجود آمده که نیازهای عمده کشور را در زمینه‌های دارویی، غذایی و همچنین صنایع مختلف تأمین می‌کند.

ولدخانی با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور حاصل شده است، اظهار کرد: اگر اجازه می‌دادند واحدهای پتروشیمی‌صادرات بیش‌تری داشته باشند، قطعاً میزان صادرات افزایش بیش‌تری داشت و اگر به این حوزه توجه بیش‌تری می‌شد، شاید کشور نیازی به صادرات نفت نداشت.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی‌شازند جلوگیری از خام‌فروشی را یکی از اقدامات صنعت پتروشیمی‌ دانست و افزود: اگر دولت از بخش پایین‌دستی حمایت بیش‌تری داشته باشد، قطعاً می‌توانیم میزان ارزآوری را در این حوزه افزایش دهیم، چراکه پتروشیمی‌شازند با توجه به اینکه یکی از متنوع‌ترین محصولات را تولید می‌کند، حاشیه سود چندانی ندارد.

وی ادامه داد: پتروشیمی‌شازند در مقایسه با دیگر پتروشیمی‌ها با توجه به اینکه سوخت آن گاز نیست، حاشیه سود بین ۱۰ تا ۱۲ درصد دارد و این در حالی است که چندین سال است که قیمت گاز حدود ۷ تا ۹ سنت به پتروشیمی‌های دیگر تحویل داده می‌شود.

ولدخانی با بیان اینکه ما باید خوراک پتروشیمی ‌را از اقصی‌ نقاط کشور تهیه کنیم و محصولاتی را که تولید می‌کنیم با قیمتی که ان‌پی‌سی برای ما در نظر می‌گیرد به فروش برسانیم، افزود: سود پتروشیمی‌شازند قابل مقایسه با پتروشیمی‌های دیگر نیست اما با این وجود یک رسالتی را برای خودمان تعریف کرده‌ایم، به گونه‌ای که اکنون ۵۰۰۰ واحد تولیدی خوراک از این واحد می‌گیرند و ۱۰۰ هزار نیروی کار وابسته به این مجموعه مشغول هستند.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی‌شازند با بیان اینکه سال گذشته این واحد با توجه به اینکه نیاز مصرف کنندگان داخل را تأمین کرد، توانست ۴۰۰ میلیون دلار ارز وارد کشور کند، گفت: لازم است که در شرایط فعلی بازار رقابتی که در داخل کشور به وجود آمده، برطرف شود تا بتوانیم اقدامات مطلوبی را در این حوزه انجام دهیم.

وی با بیان اینکه بخشی از محصولات صادراتی ما به افغانستان می‌رود افزود: به‌رغم سیاست‌های حمایتی که باید صورت بگیرد، هیچ حمایتی از ما صورت نمی‌گیرد، روزانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن محصول A۸۰ که به معنای بنزین پتروشیمی‌است، به افغانستان صادر می‌کنیم اما با توجه به قیمت بنزین و تحریم تحت فشار پالایش و پخش هستیم. یک واحد بزرگ مثل شرکت پالایش و پخش که روزانه حدود ۱۰۸ میلیون لیتر بنزین تولید می‌کند با ما رقابت می‌کند.

وی با تاکید بر این مسأله که یکی از برنامه‌های ما در سال گذشته، اورهال جامع از واحدهای تولیدی بود، اظهار کرد: براساس برنامه‌ریزی‌هایی که طی یکسال گذشته انجام شد، ۱۷ واحد تولیدی و چند واحد جانبی اورهال شده‌اند که در طول عمر شازند، این نوع اورهال بی‌سابقه بوده است، یکی از دستاوردها این است که بدون حضور خارجی‌ها توانستیم عملیات اورهال را انجام دهیم.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی‌شازند ادامه داد: علاوه بر این تأمین بخش عمده‌ای از تجهیزات توسط صنعتگران ایرانی موجب شد تا یک واحد به دانش فنی ساخت توربین کمپرسور دست پیدا کند که تاکنون توسط زیمنس ساخته می‌شد.

ولدخانی اظهار کرد: اعلام آمادگی می‌کنم تا هر کدام از واحدهای کشور نیازمند این فناوری هستند در اختیار آنها قرار دهیم و برای این مسأله نیز تمام تلاش خود را خواهیم کرد.

وی با اشاره به اقدامات دیگری که در این حوزه انجام شده، گفت: طی یکی دو سال گذشته گریدهای پلیمری که نیازمند دانش فنی بودند، مورد بررسی قرار گرفت و آخرین مورد که در یکی دو هفته گذشته انجام شد، تولید گرید سرنگ بود که توانستیم واردات آن را متوقف کنیم.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی‌شازند با بیان اینکه تاکنون کره‌جنوبی نیاز کشور را تأمین می‌کرد، ادامه داد: وزارت بهداشت از ما درخواست کرد تا این گرید را تولید کنیم و اکنون می‌توانیم نیاز تمام واحدهایی را که نیاز به سرنگ دارند، تأمین کنیم به گونه‌ای که این محصول را در بورس عرضه خواهیم کرد و این واحدها می‌توانند این محصول را خریداری کنند که قیمت‌گذاری سرنگ‌ها نیز توسط شرکت ملی پتروشیمی‌تعیین می‌شود.

وی با اشاره به اجرای طرح کهاب گفت: در راستای اجرای این طرح از هدررفت بخارات بنزین به میزان ۴۰۰۰ لیتر جلوگیری می‌شود.