شرایط تبدیل شرکت‌های دانش‌بنیان به فعالان مجاز اقتصادی

شرایط تبدیل شرکت‌های دانش‌بنیان به فعالان مجاز اقتصادی سرپرست امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان اظهار داشت: با توافقات صورت گرفته بین معاونت علمی و گمرک جمهوری اسلامی، ۲۶ شرکت دانش‌بنیان برتر به عنوان فعالان مجاز اقتصادی شناخته شده‌اند. به گزارش مهر، محمدصاحبکارخراسانی در نشست با اعضای شرکت‌های دانش‌بنیان فعالان مجاز اقتصادی گفت: مقام معظم رهبری […]

شرایط تبدیل شرکت‌های دانش‌بنیان به فعالان مجاز اقتصادی

سرپرست امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان اظهار داشت: با توافقات صورت گرفته بین معاونت علمی و گمرک جمهوری اسلامی، ۲۶ شرکت دانش‌بنیان برتر به عنوان فعالان مجاز اقتصادی شناخته شده‌اند.

به گزارش مهر، محمدصاحبکارخراسانی در نشست با اعضای شرکت‌های دانش‌بنیان فعالان مجاز اقتصادی گفت: مقام معظم رهبری در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از آن‌‌ها تأکید فراوانی دارند.

وی افزود: در ۱۰ سال گذشته مشکلات و ابهاماتی برای شرکت‌ها وجود داشت که اکنون با تلاش معاونت علمی و وزارتخانه‌های مربوطه می‌توانیم بگوییم مسیر این شرکت‌ها عوض شده و تسهیلاتی در اختیار آن‌‌ها قرار گرفته است.

صاحبکار خراسانی اظهار داشت: اکنون بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ شرکت برای استفاده از قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان تقاضا داده‌اند و حدود ۶ هزار شرکت وارد روند ارزیابی شده‌اند.

وی ادامه داد: دو هزار و ۴۵۰ شرکت دانش‌بنیان به عنوان مشمولان استفاده از مزایای قانون حمایت از این شرکت‌ها، قرار گرفته‌اند.

سرپرست امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان در معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری گفت: در سال مالی ۱۳۹۲ تعداد ۵۰ شرکت و در سال مالی ۱۳۹۳ تعداد ۱۳۰۰ شرکت و در سال مالی ۱۳۹۴ تعداد ۲ هزار و ۱۵۰ شرکت مشمول استفاده از ظرفیت مالیاتی شده‌اند.

صاحبکار خراسانی در خصوص حمایت‌های معاونت علمی از شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: تسهیلاتی به شرکت‌های دانش‌بنیان ارایه شده تا بتوانند در ۵۰ کیلومتری و ۳۰ کیلومتری استان‌های اصلی قرار بگیرند. برخی شرکت‌ها در ۵۰ کیلومتری استان اصفهان و ۳۰ کیلومتری مشهد قرار گرفته‌اند؛ در این مورد مقررات زیست‌محیطی رعایت شده است.

سرپرست امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان افزود: در خصوص حمایت از شرکت‌ها برای تولید محصولات داخلی، تعرفه‌ای در داخل کشور تعریف کرده‌ایم که این موضوع با حمایت وزارت صنعت انجام می‌گیرد تا شرکت‌ها بتوانند محصولات خود را به تولید برسانند.

وی ادامه داد: در این خصوص فهرستی توسط وزارت صنعت تهیه شده که شرکت‌ها می‌توانند کالاهای خود را براساس این فهرست تهیه کنند.

صاحبکار خراسانی در خصوص معافیت‌های گمرکی به شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: برای ۴ دسته کالا معافیت گمرکی اعمال می‌شود که واردات ماشین‌آلات مشروط به این‌که در کشور ساخته نشده باشد، تجهیزات آزمایشگاهی برای توسعه فعالیت‌های شرکت، مزایا، مواد و تجهیزات برای تحقیق و توسعه یک شرکت و واردات نمونه برای مهندسی معکوس جزو معافیت‌های گمرکی برای شرکت‌های دانش‌بنیان به شمار می‌رود.

سرپرست امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان اظهارکرد: اگر یک شرکتی بخواهد تحت عنوان ورود موقت، تجهیزاتی وارد کشور کند و این تجهیزات را به مدت یک سال به محصول تولید کرده و آن را صادر کند، می‌تواند از معافیت گمرکی برخوردار شود.

وی ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیانی که پروانه بهره‌برداری در تأسیس دارند می‌توانند‌ از مسیر سبز گمرکی کالاهایی را وارد کشور و شرکت خود کنند.

صاحبکار خراسانی ادامه داد: اکنون این دو هزار و ۴۵۰ شرکت می‌توانند به صورت آنلاین با سامانه «بیتا»ی وزارت صنعت در ارتباط باشند و فرایند ترخیص سبز را از مسیر گمرکی مربوطه طی کنند.

سرپرست امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان اظهار داشت: با هماهنگی‌های صورت گرفته بین معاونت علمی و گمرک جمهوری اسلامی ایران، ۲۶ شرکت دانش‌بنیان برتر به عنوان فعالان مجاز اقتصادی شناخته شده‌اند؛ فعالان مجاز اقتصادی اصطلاح بین‌المللی است که همه کشور‌‌ها تسهیلاتی را برای این گروه فراهم کرده‌اند.

به گفته وی: انتخاب شرکت‌های دانش‌بنیان که به عنوان فعالان مجاز اقتصادی شناخته شده‌اند، از سوی معاونت علمی و فن‌آوری براساس معیارهای مختلف از جمله میزان فعالیت‌های بازرگانی و حجم واردات و صادرات آن‌‌ها در طول سال انجام شده است.

 

سرپرست امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان با اشاره به معیارهای انتخاب این شرکت‌ها، گفت: اگر شرکت‌ها سابقه تقلب، قاچاق، تقلب تجاری و جعل اسناد اقتصادی نکرده باشند و دارای حداقل ۳ سال فعالیت در حوزه واردات و صادرات باشند، می‌توانند جزو فعالان اقتصادی مجاز قرار بگیرند.