۱۱ درصد عروسها؛ بزرگتر از دامادها! آمارهای سازمان ثبتاحوال نشان میدهد که در ۱۱ درصد ازدواجهای ثبت شده سن زنان بیشتر از مردان بوده است. به گزارش مهر، براساس آمارهای سازمان ثبت احوال در فاصله سالهای ۹۲ تا ۹۷ میانگین سن طلاق در کشور برای زنان و مردان به طور متوسط ۲٫۱ سال افزایش یافته […]
۱۱ درصد عروسها؛ بزرگتر از دامادها!
آمارهای سازمان ثبتاحوال نشان میدهد که در ۱۱ درصد ازدواجهای ثبت شده سن زنان بیشتر از مردان بوده است. به گزارش مهر، براساس آمارهای سازمان ثبت احوال در فاصله سالهای ۹۲ تا ۹۷ میانگین سن طلاق در کشور برای زنان و مردان به طور متوسط ۲٫۱ سال افزایش یافته که در این میان استان کهگیلویهوبویراحمد با افزایش ۳٫۱ سال در میانگین سن طلاق برای زنان و مردان، بیشترین میانگین سن طلاق را داشته است. همچنین در استان خراسان شمالی میانگین سن طلاق برای زنان با ۱٫۵ سال افزایش از ۲۸٫۲ در سال ۹۲ به ۲۹٫۸ سال برای سال ۹۷ رسیده است. میانگین سن طلاق برای مردان نیز در استان سیستان و بلوچستان با ۱٫۶ سال افزایش از ۳۱٫۸ در سال ۹۲ به ۳۳٫۵ در سال ۹۷ رسیده است و این استان کمترین تغییر را در میانگین سن طلاق برای مردان طی این سالها داشته است. میانگین سن در زمان ازدواج برای زنان ۱٫۴ سال و برای مردان ۱٫۷ سال افزایش یافته است. به عبارت دیگر، طی این شش سال زنان به طور متوسط ۱٫۴ سال دیرتر و مردان ۱٫۷ سال دیرتر ازدواج کردهاند. فاصله میانگین سن در اولین ازدواج با میانگین سن در زمان طلاق نزدیک به میانگین طول مدت ازدواج در زمان طلاق در کشور ۹ سال است و تلاش برای تسهیلگری با هدف کاهش سن در اولین ازدواج بر سن طلاق نیز مؤثر بوده و شانس همسران برای ازدواج مجدد پس از طلاق را افزایش خواهد داد.
هرم سنی افراد در زمان ازدواج و طلاق
در سال ۹۷، ۳۲٫۸ درصد زنان و ۳٫۶ درصد مردانی که ازدواج میکردند، سن کمتر از ۲۰ سال داشتند. ۹۰٫۴ درصد زنان بین ۱۵ تا ۴۰ سالگی و ۸۹٫۱ درصد مردان نیز بین ۲۰ تا ۴۰ سالگی ازدواج کردهاند. همچنین ۸۱٫۳ درصد زنان و ۷۰٫۲ درصد مردانی که طلاق میگیرند در سن کمتر از ۴۰ سال قرار دارند. ۹٫۴ درصد زنانی که طلاق گرفتهاند و تنها ۰٫۵ درصد از مردان با این تجربه کمتر از ۲۰ سال داشتهاند.
توزیع سنی همسران در زمان ازدواج و طلاق
در ۱۲ درصد از ازدواجهای ثبت شده در سال ۹۷، مرد و زن هم سن بودند و در ۱۱ درصد زن بزرگتر از مرد بوده است. همچنین سهم مردان سالمند ۶۰ ساله و بیشتر از ازدواجهای به ثبت رسیده در سال ۹۷، ۱٫۸درصد معادل ۹۷۸۹ ازدواج بوده است که این سهم برای زنان سالمند همین گروه سنی ۰٫۲۴ معادل ۱۳۰۸ مورد ازدواج ثبت شده است. از سوی دیگر، در ۱۲۲۲ مورد ازدواجها، مرد و زن هر دو سالمند ۶۰ ساله و بیشتر بودهاند. در ۱۱ درصد طلاقهای ضبط شده در سال ۹۷، مرد و زن هم سن بودند و در ۱۱ درصد موارد نیز زن بزرگتر از مرد بوده است. از سوی دیگر، در سال ۹۷، ۱۹۴۱ طلاق برای زنان بیش از ۶۰ سال ثبت شده که این رقم برای مردان ۶۲۹۳ مورد بوده است یعنی ۳٫۶ درصد از کل طلاقهای رخ داده. از سوی دیگر، در یک درصد از طلاقهای ثبت شده، ۱۶۹۱ مورد طلاق (مرد و زن هر دو سالمند) بالای ۶۰ سال بودهاند. براساس آمارهای سازمان ثبت احوال در سال گذشته، تعداد ۲۰۶ زن ۱۳ ساله و کمتر و پنج مورد مرد کمتر از ۱۵ سال طلاق را تجربه کردهاند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.