پول‌ها به سمت سفته بازی، بازار ارز و طلا می‌روند

در پی کاهش نرخ سود بانکی پول‌ها به سمت سفته بازی، بازار ارز و طلا می‌روند عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد گفت: اگر واحدهای کوچک و متوسط فعالیت‌های خود را افزایش دهند، هم اشتغال‌زایی صورت می‌گیرد و هم رونق به بخش تولید برمی‌گردد. جمشید عدالیتان شهریاری، در گفت‌وگو با خبرآنلاین درباره تأثیر کاهش نرخ سود […]

در پی کاهش نرخ سود بانکی

پول‌ها به سمت سفته بازی، بازار ارز و طلا می‌روند

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد گفت: اگر واحدهای کوچک و متوسط فعالیت‌های خود را افزایش دهند، هم اشتغال‌زایی صورت می‌گیرد و هم رونق به بخش تولید برمی‌گردد.

جمشید عدالیتان شهریاری، در گفت‌وگو با خبرآنلاین درباره تأثیر کاهش نرخ سود بانکی در اقتصاد کشور تصریح کرد: باید با کاهش نرخ سود بانکی کمی با احتیاط برخورد کرد. چون زمانی که سود سپرده‌های بانکی به ۱۵ درصد کاهش پیدا کند، مردم دنبال راه‌حل‌های دیگری برای سود گرفتن می‌گردند. راه منطقی این است که این پول‌ها وارد تولید شود ولی به نظر نمی‌رسد که مردم پولشان را از سپرده‌ها خارج کنند و در قسمت تولید خرج کنند. این پول‌ها بیش‌تر به سمت سفته بازی و بازار ارز و طلا خرج خواهد رفت و اگر این اتفاق بیفتد نرخ ارز تغییر می‌کند و رکود بازار ارز زیاد افزایش خواهد یافت.

وی افزود: اگر این اتفاق بیفتد و نرخ مبادله ارزی تغییر کند، هجوم به بازار ارز افزایش خواهد یافت و احتمال دارد ریال با کاهش رو به رو می‌شود. بعد احتمال این‌که دوباره تورم بالا برود، وجود دارد. وقتی تورم بالا می‌رود، نرخ سپرده‌ها مجدداً سر جای قبلی خود برمی‌گردد. بر این اساس، باید خیلی با آهستگی حرکت کرد و دولت و مردم باید دقت کنند اگر بخواهند پولشان را از بانک‌ها خارج کنند، در مسیر تولید قرار می‌گیرد.

عدالتیان خاطرنشان کرد: به نظر من تنها راه خروج از رکود و حرکت در مسیر ایجاد اشتغال، صنایع کوچک و متوسط هستند. درهمین رابطه دو درخواست وجود دارد؛ اول نقدینگی این صنایع تأمین شود و مشکل سرمایه در گردش آن‌ها حل می‌شود. درخواست دوم این است که به صنایع تنفس داده شود. یکی دو سال تنفس برای بازپرداخت وام‌هایشان به آن‌ها بدهند تا جان بگیرند و این گونه می‌توانند وضعیت خود را تثبیت کنند.

 

وی گفت: اگر واحدهای کوچک و متوسط فعالیت‌های خود را بیش‌تر کنند، هم اشتغال‌زایی صورت می‌گیرد و هم رونق به بخش تولید برمی‌گردد.