رقابت پذیر نبودن تولید یکی از علل رکود است

رقابت پذیر نبودن تولید یکی از علل رکود است یک مقام مسؤول کارگری معتقد است ذهنیتی که از دیرباز نسبت به کالای ایرانی در ذهن مردم نقش بسته موجب شده تا استقبال از خرید و مصرف کالای ایرانی کمرنگ شود. ابوالفضل فتح‌اللهی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شرایط نامساعدی که هم اکنون برای تولید […]

رقابت پذیر نبودن تولید یکی از علل رکود است

یک مقام مسؤول کارگری معتقد است ذهنیتی که از دیرباز نسبت به کالای ایرانی در ذهن مردم نقش بسته موجب شده تا استقبال از خرید و مصرف کالای ایرانی کمرنگ شود.

ابوالفضل فتح‌اللهی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شرایط نامساعدی که هم اکنون برای تولید کشور به وجود آمده تابع مجموعه عوامل به هم پیوسته‌ای است که نبود نقدینگی، سوءمدیریت، عدم تأمین مواد اولیه و افزایش قیمت حامل‌های انرژی از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: اگر امروز بسیاری از کارخانه‌های ما دچار رکود شده‌اند عوامل متعددی در ایجاد این رکود مؤثر بوده که بخش اعظمی از آن مربوط به رقابت پذیر نبودن تولید، واردات بی‌رویه، مشکلات ناشی از استهلاک دستگاه‌ها و فقدان بازاریابی مناسب است.

فتح الهی گفت: متأسفانه برخی گزارش‌ها از آمار واردات قاچاق از مجاری قانونی خبر می‌دهد که اگر مجاری غیررسمی و غیرقانونی را هم حساب کنیم این ارقام بالا و تکان دهنده خواهد بود.

نایب رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور در ادامه کیفیت نازل اجناس ایرانی و عدم رقابت پذیری آن را دلیل رغبت مشتریان به خرید و مصرف کالای خارجی دانست.

وی افزود: متأسفانه از دیرباز ذهنیتی که مردم از جنس ایرانی داشته و دارند این بوده که بی‌کیفیت و نامرغوب است به نحوی که اکثر تولیدات داخلی از جمله لباس عمدتاً با مارک خارجی عرضه شده است، در حالی که بسیاری از کالاهایی که مردم مصرف می‌کنند جنس ایرانی دارد و تنها به اسم خارجی فروش می‌رود.

وی ادامه داد: تجاری که هم اکنون از چین کالا وارد می‌کنند به جای وارد کردن کالاهای درجه یک اکثرا اجناس با قیمت نازل و بسیار ارزان را به کشور می‌آورند تا پرداخت‌های کم‌تری داشته باشند در حالی که این مسأله موجب شده تا اجناس چینی بنجول و درجه ۳ و ۴ وارد کشور شود.

 

به گفته این مقام مسؤول کارگری، جنس ایرانی در مقابل جنس چینی قیمت تمام شده بالایی دارد و برای تولیدکننده مقرون به صرفه نیست چون باید هزینه بالایی بابت تهیه مواد اولیه و حامل‌های انرژی بپردازد به همین دلیل از هزینه‌های جانبی می‌زند و تولید با کیفیت پایین عرضه می‌کند.