برگزاری مناقصه برای طرح انتقال پساب تصفیه‌خانه به عمق دریا؟!

برگزاری مناقصه برای طرح انتقال پساب تصفیه‌خانه به عمق دریا؟! مديرعامل شرکت آبفاي هرمزگان از برنامه‌ریزی برای اجرای طرح انتقال پساب تصفیه‌شده به عمق دريا به‌منظور كاهش اثرات منفی زيست‌محيطي خبر داد. به‌گزارش مناقصه‌مزایده، امين قصمي با اشاره به مناقصه طرح انتقال پساب تصفيه‌خانه فاضلاب بندرعباس به عمق دريا، اظهار داشت: پساب، ظرفيتي ارزشمند است […]

برگزاری مناقصه برای طرح انتقال پساب تصفیهخانه به عمق دریا؟!

مديرعامل شرکت آبفاي هرمزگان از برنامه‌ریزی برای اجرای طرح انتقال پساب تصفیه‌شده به عمق دريا به‌منظور كاهش اثرات منفی زيست‌محيطي خبر داد.

به‌گزارش مناقصه‌مزایده، امين قصمي با اشاره به مناقصه طرح انتقال پساب تصفيه‌خانه فاضلاب بندرعباس به عمق دريا، اظهار داشت: پساب، ظرفيتي ارزشمند است كه اولويت ما فروش آن به عنوان منبع آبي جايگزين است، اما تاكنون به دليل نبود مشتري، به صورت موقت و تا يافتن محل مصرف مناسب، ناگزير به دريا به عنوان منبع پذيرنده تخليه مي‌شود.

مديرعامل آبفاي استان هرمزگان در پايان يادآور شد: اين روش تخليه پساب موضوعي فني و تخصصي است كه پس از بررسي و مطالعات كارشناسي شده فراخوان آن منتشر شده است. همچنين در بسياري از كشورهاي دنيا از جمله اسپانيا، آمريكا، فيليپين، هند، سريلانكا، برزيل و اسكاتلند، تخليه فاضلاب خام به دريا انجام مي‌شود، اما اين طرح يک مرحله بالاتر بوده و فاضلاب تصفيه شده به دريا ريخته خواهد شد.

وی ادامه داد: مناقصه طرح انتقال پساب به عمق دريا از نوع EPC (طراحي، ساخت و اجرا به عهده پيمانكار) بوده كه ابتدا محاسبات فني و مطالعات زيست‌محيطي آن با هدف ارتقای وضعيت فعلي و به حداقل رساندن صدمات زيست‌محيطي انجام و اين طرح پس از بررسي توسط كارشناسان محيط‌زيست، نهايي و اجرا مي‌شود.

مديرعامل شرکت آبفاي هرمزگان تصريح كرد: دغدغه زيست‌محيطي موجود قابل درك است اما با توجه به اصل موضوع جهت بهبود شرايط موجود و فارغ از مخالفت‌هاي حاصل از كاستي اطلاعات فني و ديگر موارد، اين طرح در راستاي تكميل و كاهش بيشتر اثرات زيست‌محيطي اجرايي خواهد شد.

وي افزود: اين طرح به روش OutFall به‌عنوان يكي از روش‌هاي علمي مورد استفاده در دنيا بوده كه در صورت اجراي اين روش با طراحي مناسب و صحيح (عمق مناسب، نحوه پخش و در نظر گرفتن جريان‌هاي آبي)، مي‌تواند موجب ترقيق، اختلاط مناسب و تصفيه فاضلاب براساس توان خودپالايي دريا تحت فرآيندهاي فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي شود.

قصمي اظهار كرد: تخليه پساب به دريا در اين روش در چند نقطه به وسيله ديفيوزرها (پخش‌كننده‌ها) انجام مي‌شود كه سبب افزايش بازدهي روش مذكور خواهد شد.

وی، توان انعطاف‌پذيري بالا و شوك‌هاي هيدروليكي ناشي از بارندگي‌ها خصوصاً در شهر بندرعباس كه فاقد سامانه جمع‌آوري آب‌هاي سطحي است را از جمله مزاياي اين روش نسبت به شرايط فعلي عنوان کرد و گفت: درصورت تخليه در عمق مناسب دريا، اين پساب مي‌تواند از مكانيزم‌هايي همچون اختلاط اوليه، زيرورو شدن آب دريا در اثر جابه‌جايي لايه‌هاي دمايي و اثر اكسيژن محلول در آب جهت تصفيه تكميلي بهره برد.

براساس گزارش وزارت نیرو، وي تصريح كرد: پروژه مذكور جهت تخليه پساب تصفيه شده تصفيه‌خانه فاضلاب شهر بندرعباس در نظر گرفته شده است كه شاخص‌هاي كيفي آن به مراتب بيشتر از شاخص‌هاي فاضلاب خام بوده و در اكثر مواقع در حدود استاندارد سازمان محيط‌زيست جهت تخليه به آب‌هاي سطحي است.