وابستگی پالایشگاه‌ها به نفت خاورمیانه

وابستگی پالایشگاه‌ها به نفت خاورمیانه  مالکان نفتکش‌ها کرایه حمل نفت در مسیر خاورمیانه به چین را در پی اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد قاسم سلیمانی که فضای منطقه را متشنج کرد، افزایش داده‌اند. به گزارش ایسنا، کارگزاران و معامله‌گران نفت در آسیا به بلومبرگ گفتند: کرایه مسیر خاورمیانه به چین در […]

وابستگی پالایشگاه‌ها به نفت خاورمیانه

 مالکان نفتکش‌ها کرایه حمل نفت در مسیر خاورمیانه به چین را در پی اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد قاسم سلیمانی که فضای منطقه را متشنج کرد، افزایش داده‌اند.

به گزارش ایسنا، کارگزاران و معامله‌گران نفت در آسیا به بلومبرگ گفتند: کرایه مسیر خاورمیانه به چین در برخی از موارد حداقل ۱۴ درصد نسبت به سفارش‌های قبلی افزایش داشته است و مالکان به دنبال دریافت نرخ بالاتری برای ورود نفتکش‌ها و بارگیری محموله‌های نفتی در منطقه خلیج فارس هستند.

افزایش هزینه‌های حمل نفت در این مسیر مهم نشان می‌دهد چطور التهابات ژئوپلیتیکی در منطقه روی زنجیره تأمین جهانی نفت تأثیر گذاشته است. تحولات اخیر جدیدترین شوک به بازار حمل نفت است که سال میلادی گذشته از تحریمهای آمریکا علیه شرکت‌های کشتیرانی چینی و حمله به نفتکش‌ها در نزدیکی تنگه هرمز ملتهب شد. این اواخر نرخ حمل محموله‌های نفتی به دلیل مقررات دریایی جدید که استفاده از سوخت‌های پاک را الزامی‌کند، افزایش پیدا کرده بود.

براساس گزارش بلومبرگ، آسیا که بزرگ‌ترین منطقه واردکننده نفت در جهان است، با وجود تلاش پالایشگاههای کره‌جنوبی، ژاپن و هند برای متنوع کردن منبع وارداتشان، همچنان برای تأمین نفت وابستگی بالایی به خاورمیانه دارد. عربستان سعودی، عراق و امارات متحده عربی که سه تولیدکننده بزرگ اوپک هستند ماه میلادی گذشته بیش از ۱۷ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده و نفت مورد نیاز پالایشگاههای داخلی و جهان را تأمین کردند.