روادید ایران به اتباع همه کشور‌‌ها به جز ۹ کشور

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست هفتگی خود با رسانه‌های داخلی و خارجی ضمن پاسخگویی به سؤالات خبرنگاران به تشریح آخرین مواضع جمهوری اسلامی ایران در مورد مسایل منطقه و بین‌المللی پرداخت. به گزارش ایرنا، در این نشست خبرنگاری از سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر سفر حسن روحانی، […]

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست هفتگی خود با رسانه‌های داخلی و خارجی ضمن پاسخگویی به سؤالات خبرنگاران به تشریح آخرین مواضع جمهوری اسلامی ایران در مورد مسایل منطقه و بین‌المللی پرداخت.

به گزارش ایرنا، در این نشست خبرنگاری از سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر سفر حسن روحانی، رییس‌جمهور کشورمان به ترکیه پرسید که این دیپلمات ارشد در پاسخ گفت: همان‌طور که پیش از این گفتم قرار است در ۶ ماه اول سال ۲۰۱۶ تبادل هیأت‌های بین دو کشور در سطوح مختلف انجام شود.

وی در همین راستا افزود: با توجه به برگزاری اجلاس سران کشورهای همکاری اسلامی در اواخر فروردین‌ماه در ترکیه، مقامات این کشور از روحانی برای شرکت در این اجلاس دعوت به عمل آورده‌اند.

جابری انصاری با بیان این‌که دعوت در حال بررسی است، خاطرنشان کرد: براساس توافقات دو کشور و در چارچوب روابطی که بین دو کشور وجود دارد ضرورت نوع شرکت و سطح شرکت ایران در این اجلاس بررسی و درمورد آن اتخاذ تصمیم می‌شود و به اطلاع افکار عمومی رسانده می‌شود.

وی ادامه داد: تاکنون برای این سفر و سفرهای دیگری که در سطوح مختلف قرار است بین دو کشور صورت بگیرد، تاریخ دقیقی مشخص نشده است.

در ادامه این نشست، خبرنگاری خطاب به جابری انصاری گفت که به تازگی عراقچی در جریان سفری که به اصفهان داشته اعلام کرده که قرار است ایران ویزای ۳۰ روزه فرودگاهی برای اتباع ۱۸۰ کشور جهان در هنگام ورود به ایران در فرودگاه صادر کند. مکانیسم این موضوع چگونه خواهد بود که جابری انصاری در پاسخ گفت: جمهوری اسلامی ایران براساس منافع خود و برای تسهیل حضور توریست‌‌‌ها و گردشگران در کشور با توجه به جاذبه‌های گردشگری و توریستی فراوانی که در ایران وجود دارد اقدام به اتخاذ یک تصمیم ملی کرده است که براساس این تصمیم اتباع همه کشورهای جهان به استثنای ۹ کشور در هنگام ورود به ایران ویزای فرودگاهی دریافت می‌کنند. این تصمیم براساس منافع ملی اتخاذ شده و امیدواریم که مورد استقبال قرار بگیرد.

وی با بیان این‌که برخی از کشور‌‌ها از این موضوع استثنای هستند و درخواست صدور روادید در مورد آن‌‌ها براساس روال‌های عادی و عمومی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: از جمله این کشور‌‌ها می‌توان به ایالات متحده و انگلیس اشاره کرد.

جابری انصاری تأکید کرد: فهرست کامل این ۹ کشور در اطلاعیه‌ای به اطلاع افکار عمومی رسانده می‌شود.

جابری انصاری با اشاره به سیاست برخی کشورهای منطقه درمورد بحران سوریه و توجه آن‌‌ها به مقوله نظامی‌گری در این ارتباط، گفت: ما معتقدیم که ادامه سیاست‌های گذشته موجب تشدید بحران و پیچیده‌تر شدن این بحران می‌شود و اثرات سویی را از نظر صلح و ثبات برای فضای منطقه‌ای و بین‌المللی به همراه خواهد داشت و مناسب است که تمام کشور‌‌ها پیش از هرگونه اقدامی این مسأله را مورد توجه قرار دهند.

جابری انصاری به موضوع اس-۳۰۰ نیز اشاره کرد و گفت: موضوع اس-۳۰۰ مسیر توافق و اجرایش را براساس توافقات قبلی دو کشور طی کرده و نهایی شده است و در حال انتقال به ایران است.

خبرنگاری خطاب به سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که به تازگی اخباری منتشر شده مبنی بر این که از ۸۶ پناهنده‌ای که اخیراً در بلژیک دچار مشکلاتی شده‌اند، ۸۱ نفر آن‌‌‌ها ایرانی بوده‌اند که سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ گفت: از ابتدایی که این موضوع مطرح شد نمایندگی ایران بررسی و پیگیری این موضوع را در دستور کار خود قرارداد و نتیجه نهایی این بررسی‌ها را به رسانه‌های گروهی اعلام خواهیم کرد.

همین خبرنگار از سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد ریاست جمهوری لبنان و مسایل مطرح در این زمینه پرسید که جابری انصاری گفت: همان‌طور که بار‌‌ها گفته‌ام موضوع ریاست جمهوری لبنان موضوع داخلی لبنان است و باید در این موضوع توافقی بین مسیحیان لبنان و سپس در بین دیگر گروه‌های سیاسی لبنان برای تسهیل این موضوع فراهم شود.

چندی پیش خبری در رسانه‌ها به نقل از دبیر شورای عالی امنیت ملی مطرح شد مبنی بر این که در جریان آزادی زندانیان آمریکایی از ایران، جمهوریخواهان آمریکایی از ایران خواسته بودند که آزادی این زندانیان را به بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا موکول کند ولی ایران براساس منافع ملی خود عمل کرده و این درخواست را نپذیرفت. در همین چارچوب خبرنگاری با اشاره به این موضوع خطاب به جابری انصاری گفت که سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات شمخانی از آن چه که گفته شده ابراز بی‌اطلاعی کردند، نظر وزارت امور خارجه در این مورد چیست؟ که انصاری در پاسخ به این خبرنگار، گفت: شما باید جزییات این مطلب را از مرجع اعلام کننده خبر جویا شوید.

وی تصریح کرد: گفت‌وگوهای مربوط به آزادی این افراد از لحاظ اجرایی توسط نهاد مربوطه دنبال می‌شد و شورای عالی امنیت ملی نیز بر این موضوع نظارت داشت.

همین خبرنگار در ادامه از سخنگوی وزارت امور خارجه پرسید که به تازگی برخی از کشورهای اروپایی در اجلاس این اتحادیه صحبت از تحریم تسلیحاتی عربستان کرده‌اند و آیا ظریف در سفری که به بروکسل دارند با مقامات اتحادیه اروپا در این مورد گفت‌وگو خواهند کرد؟ که این دیپلمات پاسخ داد: آن چه که مشخص است این است که پیچیده شدن مسایل سوریه و تداخلات منطقه‌ای و بین‌المللی در این بحران به نحوی است که هرگونه اقدام جدیدی که تغییر دهنده وضعیت کنونی به شکل اساسی باشد ممکن است تبعات زیادی به همراه داشته باشد. واقعیت این است که عربستان سعودی در سال‌های اخیر در منطقه غرب آسیا و همچنین در ارتباط با کشورهای همسایه‌اش از جمله ایران سیاست تنش‌آفرینی و بحران را دنبال کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد اظهارات اخیر مقامات آمریکایی مبنی بر لزوم رفع حصر کروبی، موسوی و خانم رهنورد و این که آیا این اظهارات مداخله در امور داخلی ایران نیست، گفت: این مسایل از جمله مسایل داخلی کشور است و در مسیر خود در داخل ایران پیگیری می‌شود و ارتباطی به کشورهای خارجی ندارد.

 

خبرنگار سؤال کننده در سؤال دوم خود گفت که چندی پیش خبری منتشر شد که ماهیگیران ایرانی از دست دزدان دریایی در سومالی نجات پیدا کردند و در هنگام بازگشت تعدادی از این دزدان دریایی را به عنوان گروگان به همراه خود آوردند. قرار است جمهوری اسلامی ایران با این گروگان‌‌‌ها چه کند که سخنگوی وزارت امور خارجه پاسخگویی به این سؤال را مبنی بر بررسی بیش‌تر این موضوع بیان کرد و گفت: در آینده بعد از بررسی بیش‌تر این موضوع پاسخ آن را خواهم داد.