صادرات فولاد مازاد تولیدی منبعی برای تأمین ارز

صادرات فولاد مازاد تولیدی منبعی برای تأمین ارز امروزه تولید فولاد و میزان استفاده از آن، نقش اساسی در اقتصاد کشورها ایفاء می‌کند و به یکی از شاخص‌های مهم تبدیل شده است. به همین دلیل توسعه صنعت فولاد علاوه بر رونق اقتصادی موجب افزایش صادرات و اشتغالزایی می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، با توجه به اینکه […]

صادرات فولاد مازاد تولیدی منبعی برای تأمین ارز

امروزه تولید فولاد و میزان استفاده از آن، نقش اساسی در اقتصاد کشورها ایفاء می‌کند و به یکی از شاخص‌های مهم تبدیل شده است. به همین دلیل توسعه صنعت فولاد علاوه بر رونق اقتصادی موجب افزایش صادرات و اشتغالزایی می‌شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده، با توجه به اینکه میزان تولید امسال محصولات فولادی ۲۸ میلیون تن محاسبه شده و مصرف داخلی نیز برابر ۱۳میلیون تن برآورد شده است مازاد آن نیاز است که صادر شود اما متأسفانه به دلایل مختلفی همچون عدم اطمینان، تغییرات مداوم رویه‌های تجاری، بی‌ثباتی در قوانین و مقررات کشور، صدور بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌های خلق‌الساعه، تحریم‌ها و…، مشکلاتی فراوانی را برای صادرات فولاد به‌وجود آورده است .

محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران بیان داشت: هم‌اکنون حدود ۱۵ میلیون تن فولاد، مازاد بر نیاز کشور تولید می‌شود که منبع خوبی برای ارزآوری است.

رئیس خانه معدن افزود: با توجه به مزیت‌های فراوانی که در حوزه معدن و به ویژه فولاد داریم این مزیت می‌تواند علاوه بر تأمین نیاز ارزی کشور، اقتصاد را نیز روان‌تر کند.

وی اضافه کرد: برای تولید در صنایع‌معدنی باید بازار را مطالعه کنیم که نتیجه این مطالعه، بکارگیری فناوری‌های روز در صنایع‌معدنی است.

بهرامن گفت: با توجه به زیرساخت‌های خوبی که در حوزه معدن و صنایع‌معدنی ایجاد شده است علاوه بر اینکه به سمت ایجاد ظرفیت ۵۵ میلیون تنی تا سال ۱۴۰۴ حرکت می‌کنیم می‌توانیم با تأمین نیاز کشور به بازار‌های کشور‌های همسایه و به ویژه کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس نیز فولاد مازاد را صادر کنیم و بازار‌های صادراتی خود را توسعه دهیم.

همچنین خداداد غریبپور، رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع‌معدنی ایران (ایمیدرو) در مصاحبه با خبرنگار ما از به بهره‌برداری رسیدن واحد‌های احیای بیشتر هشت طرح فولادی خبر داد و گفت: عملیات اجرایی این طرح‌های فولادی در جریان است و منابع مالی و سازوکار اجرای آن نیز فراهم شده است.

وی افزود: با بهره‌برداری از واحد‌های احیاء هم‌اکنون اجرای بخش فولادسازی این هشت طرح فولادی نیز در جریان است که با بهره‌برداری از این طرح‌ها ظرفیت تولید و اشتغال صنعت فولاد کشور نیز افزایش می‌یابد.