تهیه اطلس معادن آذربایجان‌غربی راهکاری برای حضور بخش‌خصوصی

تهیه اطلس معادن آذربایجان‌غربی راهکاری برای حضور بخش‌خصوصی محدوده آذربایجان‌غربی زیرپوشش سه زون معدنی اشنویه – خوی، مریوان – مهاباد و شاهین‌دژ – ماهنشان از زون‌های بیست‌گانه اکتشاف سیستماتیک کشور قرار گرفته به طوری که از لحاظ تنوع مواد معدنی در رتبه اول و از لحاظ معادن فعال در رتبه هفتم کشوری را دارا می‌باشد. […]

تهیه اطلس معادن آذربایجان‌غربی راهکاری برای حضور بخش‌خصوصی

محدوده آذربایجان‌غربی زیرپوشش سه زون معدنی اشنویه – خوی، مریوان – مهاباد و شاهین‌دژ – ماهنشان از زون‌های بیستگانه اکتشاف سیستماتیک کشور قرار گرفته به طوری که از لحاظ تنوع مواد معدنی در رتبه اول و از لحاظ معادن فعال در رتبه هفتم کشوری را دارا می‌باشد.

به گزارش مناقصه‌مزایده، بخش معدن یکی از محورهای اصلی توسعه آذربایجان‌غربی به شمار می‌رود اما متأسفانه با رکود حاکم، این بخش با مشکلات فراوانی همچون خام‌فروشی، نبود بازار، عدم سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی و… مواجهه است.

در این باره محمدمهدی شهریاری، استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه ظرفیت‌های معدنی استان برای سرمایه‌گذاری به درستی احصاء و مشخص نشده است، گفت: برای ورود بخش‌خصوصی جهت سرمایه‌گذاری در معادن استان باید اطلس معادن که دربرگیرنده ظرفیت‌ها و مزیت‌های سرمایه‌گذاری است تهیه شود.

شهریاری با بیان اینکه اشتغال و سودآوری در بخش معدن نیازمند تأمین زیرساخت‌های لازم جهت مشارکت بخش‌خصوصی است، افزود: متأسفانه تا به امروز به درستی از ظرفیت معادن در توسعه استان بهره‌گیری نشده است.

وی همچنین به موضوع تخریب کوه «زنبیل» ارومیه به عنوان یکی از نمادهای طبیعی شاخص استان اشاره کرد و اظهار داشت: متأسفانه شاهد آن هستیم که برخی افراد و دستگاه‌ها با اخذ پروانه بهره‌برداری به بهانه برداشت مصالح، این کوه را به تاراج برده و چهره این نماد شاخص را تخریب کرده‌اند.

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: دستگاه‌های مسؤول با پیگیری این موضوع نسبت به فسخ پروانه‌های بهره‌برداری از آن در اسرع وقت اقدام کنند تا بیش از این به این نماد طبیعی لطمه وارد نشود.

همچنین غلامرضا بابایی، رئیس سازمان صنعت،معدن‌وتجارت آذربایجان‌غربی با اشاره به وجود ۲۲۰ معدن فعال و ۲۵۵ معدن غیرفعال در سطح استان گفت متأسفانه به دلیل رکود حاکم بر فعالیت‌های عمرانی تأثیر مستقیم بر عملکرد بخش معدن داشته و منجر به کاهش تولید معادن شده است.

وی تصریح کرد: در این راستا با استفاده از برخی امتیازات واگذار شده به شورای معادن استان در چارچوب قوانین و مقررات سعی در حمایت و پشتیبانی واحدهای معدنی داریم و علاوه بر آن با همکاری شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، طرح احیاء و بازسازی معادن کوچک در حال انجام است.

رئیس سازمان صنعت،معدن‌وتجارت آذربایجان‌غربی به نحوه برخورد با واحدهای متخلف معدنی در استان اشاره کرد و گفت: سال‌جاری تعداد ۱۱ فقره پرونده برداشت غیرمجاز، در استان تشکیل شده است که از این تعداد هفت فقره جرایم وصول شده و تعداد چهار فقره پرونده به دادگستری و مراجع قضایی معرفی شده است.

وی با اشاره به اینکه سال‌جاری تعداد ۴۷۴ پروانه در استان به بهره‌برداری رسیده است، عنوان کرد: علاوه بر آن در حال‌حاضر پنج هزار و ۱۲۲ نفر در معادن استان مشغول به کار هستند.

بابایی اعلام کرد: در حال‌حاضر یک میلیون و ۱۴۴ هزار و ۱۶ هزار تن ذخیرسازی در معدن‌های استان وجود دارد.