پیشرفت ۸۶ درصدی در ساخت پالایشگاه فاز۱۴ پارس‌جنوبی

تولید گاز در پارس‌جنوبی قد می‌کشد پیشرفت ۸۶ درصدی در ساخت پالایشگاه فاز۱۴ پارس‌جنوبی یک مقام مسؤول با تشریح جزییات دو دستور وزیر نفت برای شتاب‌بخشی به اجرای طرح توسعه فاز۱۴ پارس‌جنوبی، اعلام کرد: طرح انتقال گاز دومین سکوی فاز ۱۴ به فاز ۱۲ پارس‌جنوبی با هدف افزایش ۵۰۰ میلیون فوت‌مکعبی تولید گاز کشور برای […]

تولید گاز در پارس‌جنوبی قد می‌کشد

پیشرفت ۸۶ درصدی در ساخت پالایشگاه فاز۱۴ پارس‌جنوبی

یک مقام مسؤول با تشریح جزییات دو دستور وزیر نفت برای شتاب‌بخشی به اجرای طرح توسعه فاز۱۴ پارس‌جنوبی، اعلام کرد: طرح انتقال گاز دومین سکوی فاز ۱۴ به فاز ۱۲ پارس‌جنوبی با هدف افزایش ۵۰۰ میلیون فوت‌مکعبی تولید گاز کشور برای زمستان امسال به بهره‌برداری رسید.

به گزارش ایلنا، سیدشمس‌الدین موسوی‌چاشمی ‌در تشریح آخرین وضعیت اجرای طرح ساخت پالایشگاه فاز۱۴ پارس‌جنوبی، با بیان اینکه هم‌اکنون پیشرفت ساخت این پالایشگاه به حدود ۸۶درصد رسیده است، پیش‌بینی کرد که نخستین ردیف شیرین‌سازی گاز این پالایشگاه، تا پیش از پایان نیمه نخست سال آینده به بهره‌برداری برسد.

این عضو کنسرسیوم طرح توسعه فاز ۱۴ پارس‌جنوبی با اعلام اینکه هم‌اکنون سه سکوی دریایی این فاز مشترک هر یک با ظرفیت تولید روزانه ۵۰۰ میلیون فوت‌مکعب گاز (معادل ۱۴٫۵ میلیون مترمکعب) در خلیج‌فارس نصب و راه‌اندازی شده است، تصریح کرد: امسال با دستور وزیر نفت به‌منظور افزایش ظرفیت تولید گاز شیرین کشور برای زمستان جاری، ساخت یک خط لوله ۳۲ اینچی به طول تقریبی ۵٫۵ کیلومتر برای انتقال گاز ترش سکوی B14 به فاز۱۲ پارس‌جنوبی در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه خط لوله واصل سکوی B14 به فاز ۱۲ پارس‌جنوبی در مدت زمان حدود پنج ماه ساخته شد و به بهره‌برداری رسید، بیان کرد: هم‌اکنون روزانه ۱۴٫۵ میلیون مترمکعب گاز تولیدی سکوی B14 به فاز۱۲ پارس‌جنوبی انتقال داده می‌شود.

مدیرعامل شرکت پایندان ادامه داد: با بهره‌برداری از خط لوله واصل سکوی B14 به فاز۱۲ پارس‌جنوبی، افزون‌بر افزایش تولید و تزریق گاز به شبکه سراسری، بخشی از اُفت تولید گاز چاه‌های فاز۱۲ پارس‌جنوبی هم جبران شده است.

وی همچنین درباره دومین دستور کلیدی وزیر نفت برای شتاب‌بخشی به ساخت پالایشگاه ساحلی فاز۱۴ پارس‌جنوبی، توضیح داد: در این راستا، با تمهیدهای ویژه وزیر نفت و با هماهنگی‌های شرکت نفت و گاز پارس، خرید بخشی از کالا و تجهیزات واحدهای فرآیندی پالایشگاه در رویکرد جدید با مسؤولیت شرکت پایندان اجرایی شده است و پیش‌بینی می‌شود در نتیجه این اقدام و با برطرف کردن برخی از موانع اجرایی، زمینه شتاب‌بخشی در بهره‌برداری از نخستین ردیف شیرین‌سازی گاز پالایشگاه فاز۱۴ فراهم شود.

موسوی با تشریح پیشینه فعالیت شرکت پایندان در واحدهای پالایشی طرح‌های توسعه فازهای ۱۳، ۱۵و۱۶، ۱۷و۱۸ و ۲۲تا۲۴ پارس‌جنوبی، تأکید کرد: همچنین تاکنون افزون ‌بر ۷۰درصد ساخت اسکلت فلزی و استراکچرهای فولادی فازهای مختلف پارس‌جنوبی از سوی شرکت پایندان و در کارخانه ساخت سازه‌های فلزی این مجموعه انجام شده است.

وی یادآور شد: «کارخانه ساخت سازه‌های فلزی» شرکت پایندان واقع در منطقه خوزی در نزدیکی وراوی، به‌طور اختصاصی کار ساخت اسکلت فلزی و سازه‌های فولادی را انجام می‌دهد و صددرصد نیروی انسانی فعال در این کارخانه، بومی‌مناطق پیرامونی آن هستند.

این عضو انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران همچنین با یادآوری سابقه بیش از نیم قرن فعالیت شرکت پایندان در طراحی، مهندسی، ساخت و اجرای خطوط لوله و تأسیسات نفت و گاز کشور، گفت: تاکنون بیش از شش‌هزار کیلومتر خط لوله انتقال نفت و گاز در اقطار ۲۶ تا ۵۶ اینچ در کشور از سوی شرکت پایندان طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی شده و همچنین این شرکت تاکنون طرح‌های مشابه دیگری در کشورهای عراق، ارمنستان و پاکستان اجرا کرده است.

هدف از اجرای طرح توسعه فاز۱۴ پارس‌جنوبی، تولید روزانه ۵۶٫۶ میلیون متر مکعب گاز غنی، ۷۵هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد و همچنین تولید سالانه ۱٫۰۵ میلیون تن گاز مایع “LPG” (پروپان و بوتان) و یک میلیون تن اتان به‌منظور تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی‌است.

اجرای طرح توسعه فاز۱۴ پارس‌جنوبی به کنسرسیومی ‌متشکل از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران، شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران، شرکت مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران (مپنا)، شرکت پایندان و شرکت ماشینسازی اراک واگذار شد. عملیات اجرایی ساخت این فاز از ۲۵ خردادماه سال ۱۳۸۹ آغاز شد.