مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت نفت توسعه میادین مشترک غرب کشور در حال اجراست مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران میگوید: فعالیتهای توسعهای این شرکت در میدانهای مشترک غرب کارون و پارسجنوبی با جدیت دنبال شده و نتایج آن مشهود است؛ توسعه میدانهای مشترک غرب کشور در حال اجراست و غالب میدانهای مشترک باقیمانده نیز […]
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت نفت
توسعه میادین مشترک غرب کشور در حال اجراست
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران میگوید: فعالیتهای توسعهای این شرکت در میدانهای مشترک غرب کارون و پارسجنوبی با جدیت دنبال شده و نتایج آن مشهود است؛ توسعه میدانهای مشترک غرب کشور در حال اجراست و غالب میدانهای مشترک باقیمانده نیز تعیینتکلیف شدهاند.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نفت، کریم زبیدی به مرور اجمالی عملکرد این شرکت در حوزه میدانهای مشترک در سالهای اخیر میپردازد و در رأس فعالیتهای انجامشده در این زمینه، به تمرکز نفت بر توسعه میدانهای مشترک منطقه عملیاتی غرب کارون و پارسجنوبی اشاره میکند: «قطر برداشت گاز از پارسجنوبی را زودتر از ما شروع کرد و با سرعت پیش میرفت که خوشبختانه با اقدامهای انجام شده در سالهای اخیر، توانستیم در برداشت روزانه گاز از این میدان با قطر برابر و یا حتی نسبت به آنها پیشتاز شویم. به این ترتیب با اتکاء به برداشت فعلی ایران از گاز پارسجنوبی و با درنظر گرفتن اینکه بخش عمده میدان (حدود ۶۰ درصد) در سمت قطر قرار گرفته، میتوان گفت ایران در پارسجنوبی عملکرد قابل دفاعی دارد. در حوزه غرب کارون هم در این سالها توسعه بدون وقفه دنبال شده است. ذخیره نفت درجای این منطقه عملیاتی حدود ۱۰۰ میلیارد بشکه تخمین زده میشود و جالب است بدانید آمار ارائهشده از یک شرکت خارجی درباره حجم ذخایر نفت درجای این منطقه که قبل از انقلاب اعلام شد، تقریبا همین حدود بوده است.»
زبیدی افزون بر میدانهای مشترک غرب کارون و پارسجنوبی، به پیگیری فرآیند توسعه برخی دیگر از میدانهای مشترک که در غرب کشور واقع شدهاند نیز اشاره دارد: «برخی میدانها مانند آبان و پایدارغرب در قالب قراردادهای جدید نفتی در حال توسعه هستند؛ توسعه برخی دیگر از میدانها مانند دهلران و نفتشهر در قالب طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت در دست اقدام است و روند توسعه برخی میدانهای مشترک مانند آذر نیز ادامه دارد، بهطوری که فاز نخست توسعه این میدان رو به پایان است.»
وی با مرور عملکرد نفت در میدانهای مشترک میگوید: «ادعا نداریم که عملکرد صددرصدی در میدانهای مشترک داشتهایم، اما با در نظر گرفتن شرایط، تنگناها و بهویژه بضاعت مالی، بیانصافی است اگر بگوییم وزارت نفت در میدانهای مشترک کاری نکرده است.»
زبیدی در مرور عملکرد نفت در میدانهای مشترک، درباره میدان فرزاد میگوید: «توسعه این میدان، پیچیدگیهای خود را دارد. دیوارههای چاهها در این میدان ریزش دارند و سولفور بهصورت کریستال بالا میآید، بنابراین ما در فرزاد با چاههایی همانند پارسجنوبی روبهرو نیستیم و کار حفاری در این میدان بسیار پیچیده و دشوار است. عربستانسعودی در طرف مقابل، میدانهای العربیه و حصبه را با بهرهمندی از فناوری شرکتهای آمریکایی توسعه داده است.»
بر پایه این گزارش، از آغاز مذاکرات توسعه میدان فرزاد با هندیها بیش از یک دهه میگذرد و سرانجام پس از بینتیجه گذاشتن این مذاکرات از سوی طرف هندی، وزارت نفت تکلیف این میدان مشترک را مشخص کرد و چندی پیش قرارداد بخش نخست توسعه میدان فرزاد شامل مهندسی، حفاری چاه اکتشافی و طراحی پایه با شرکت ایرانی پتروپارس امضاء شد.
زبیدی در ادامه، به رویکرد دیگر شرکت ملی نفت ایران مبنی بر نگهداشت تولید میدانها و اهمیت آن بهویژه از حیث تأمین مستمر خوراک پالایشگاهها اشاره میکند: «نگهداشت تولید را در برخی میدانها مدنظر قرار دادهایم و در برخی میدانها هنوز این نیاز احساس میشود. پس از آنکه افت تولید در یک میدان آغاز میشود، باید با حفر چاههای جدید نسبت به جبران تولید اقدام کرد تا جایی که مطمئن شویم حفاری چاههای بیشتر دیگر اثری بر تولید میدان ندارد، مثل میدان گچساران. در این زمان است که استفاده از روشهای ازدیاد برداشت ثانویه یا ثالثیه اولویت پیدا میکند.»
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.