رقابت منفی می‌تواند از صنعت سیمان کنار رود

مدیرعامل بورس کالا رقابت منفی می‌تواند از صنعت سیمان کنار رود جایگزینی سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی و عرضه مجدد سیمان در بورس کالا و بهره‌گیری از اوراق سلف موازی، از اخبارهای پررنگ این روزهای بورس کالاست. به گزارش ایسنا، حامد سلطانی‌نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران در مورد نگرانی‌هایی که سابقاً از عدم […]

مدیرعامل بورس کالا

رقابت منفی می‌تواند از صنعت سیمان کنار رود

جایگزینی سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی و عرضه مجدد سیمان در بورس کالا و بهره‌گیری از اوراق سلف موازی، از اخبارهای پررنگ این روزهای بورس کالاست.

به گزارش ایسنا، حامد سلطانی‌نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران در مورد نگرانی‌هایی که سابقاً از عدم پرداخت مابه‌التفاوت قیمت تضمینی و قیمت خریداری شده ذرت و جو در بورس کالا وجود داشت، اظهار کرد: خوشبختانه در حال حاضر این نگرانی وجود ندارد، چرا که عزم وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بر این است که این سیاست اجرایی شود. چون با اجرا شدن این طرح بار مالی کمتری به دولت وارد می‌شود. گزینه دیگر برای این طرح این بود که دولت کل محصول را با قیمت تضمینی بخرد، اما در حال حاضر با اجرای طرح قیمت تضمینی دولت تنها به یک سوم طرح خرید تضمینی، منابع مالی نیاز دارد. در نتیجه توان پرداخت دولت در این مورد خیلی بهتر خواهد بود.

عرضه کل سیمان در انتظار موافقت وزارت صنعت

مدیرعامل بورس کالا تأکید کرد: اگر مسؤولان امر برنامه‌ریزی کنند، خود شرکت‌ها این آمادگی را دارند که محصولات خود را در بورس عرضه کنند، ضمناً انجمن تولیدکنندگان سیمان نیز بار‌ها اعلام کرده که این آمادگی را دارد.

سلطانی‌نژاد افزود: در حال حاضر خیلی از تولیدکنندگان مجبور هستند محصول خود را با قیمت‌های خیلی پایین‌تر در اختیار بازارهای مصرف قرار دهند، در نتیجه درمورد بازارهای صادرات هم این آمادگی وجود دارد. در شرایط موجود یک رقابت منفی بین تولیدکنندگان صورت می‌گیرد در نتیجه اگر معاملات سیمان روی تابلوهای بورس بیاید رقابت منفی شکل نمی‌گیرد و به جای این‌که مزیت‌های سیمان ارزان، به کشورهای خارجی اختصاص یابد و آن‌ها از منافع مواد اولیه و قیمت انرژی ارزان بهره‌مند شوند، مردم و تولیدکنندگان ایران خودمان از این موضوع سود می‌برند.

وی تأکید کرد: برای این‌که کل عرضه در مقابل کل تقاضا قرار گیرد ما نیاز به حمایت ارگان‌های مرتبط داریم. انجمن صنفی صنعت سیمان بار‌ها اعلام آمادگی کرده که هم در رینگ صادراتی و هم در رینگ داخلی محصول را عرضه کنند و اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت هم موافقت خود را اعلام کند به نظر می‌رسد هم در بازار داخلی و هم در بازار صادراتی بتوانیم از سازوکارهای بازار بورس بهره‌مند شویم.

  اوراق سلف موازی خودرو در گرو مجوز هیأت پذیرش

سلطانی‌نژاد درباره اوراق سلف موازی خودرو نیز گفت: اگر مجوز‌های لازم برای انتشار اوراق سلف موازی خودرو از هیأت پذیرش گرفته شود، منعی برای انجامش وجود نخواهد داشت.

او درباره مدت زمانی که احتمال دارد طول بکشد تا هیأت پذیرش با انتشار اوراق سلف موازی خودرو موافقت کند، تصریح کرد: مدارکی در آن‌جا باید تکمیل شود که اگر آن مدارک را متقاضی‌ها تکمیل کنند، مشکلی برای انجامش وجود نخواهد داشت.

مدیرعامل بورس کالا درمورد اوراق سلف موازی نیز توضیح داد: اوراق سلف موازی یکی از راه‌های تأمین منابع مالی است که در برخی از شرکت‌ها این سازوکار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سلطانی‌نژاد گفت: اوراق سلف موازی با پشتوانه تولید و عرضه منتشر می‌شود، اگر شرکتی ثابت کند تولید دارد و با عرضه محصول خود در یک بازار رسمی مثل بورس کالای ایران، توانایی این را دارد که حجمی از کالا را تولید کند به پشتوانه آن تولیدش می‌تواند از اوراق سلف موازی استفاده کند.

وی ادامه داد: اوراق سلف موازی به این صورت است که کالا به قطعات کوچک‌تر تقسیم می‌شود و هر قطعه‌اش به عنوان اوراق بهادار مورد مبادله قرار می‌گیرد. هرکس اوراق بهادار را بخرد می‌تواند در زمان سررسید کالایش را تحویل بگیرد.

 

مدیرعامل بورس کالا اضافه کرد: چون آن واحد‌ها تبدیل به اوراق بهادار یکسانی شده می‌تواند در بازار ثانویه بورس کالا مورد مبادله قرار گیرد. خاصیت دیگر اوراق سلف این است که عده‌ای که به دنبال خرید کالا نیستند و تنها می‌خواهند از افزایش یا کاهش قیمت‌ها سود ببرند می‌توانند در این بازار وارد شوند و در پایان کالا را تحویل نگیرند و برگه خود را در بازار ثانویه به شخص دیگری واگذار کنند.