عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با انتقاد از عدم توجه کافی دولت به رفع رکود موجود در اقتصاد گفت: بزرگترین ضعف دولت تک نگاری و نگاه مجزای دولت به دو موضوع تورم و رکود بود. به گزارش تراز، محمد خوشچهره اقتصاددان درباره عملکرد اقتصادی دولت یازدهم گفت: کند کردن شتاب افزایشی تورم و ایجاد […]
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با انتقاد از عدم توجه کافی دولت به رفع رکود موجود در اقتصاد گفت: بزرگترین ضعف دولت تک نگاری و نگاه مجزای دولت به دو موضوع تورم و رکود بود.
به گزارش تراز، محمد خوشچهره اقتصاددان درباره عملکرد اقتصادی دولت یازدهم گفت: کند کردن شتاب افزایشی تورم و ایجاد یک فضای ضد التهابی در حوزههای اقتصادی تنها اقدام مفید و مثبت دولت در دو و نیم سال گذشته بوده است.
این اقتصاددان با مرتبط دانستن دو شاخص رکود و تورم به یکدیگر اظهار داشت: در حالیکه باید به این دو مقوله همراه با هم و در کنار یکدیگر توجه داشت. عدم انسجام در تیم اقتصادی دولت و وجود بعضی ناسازگاریها بین سیاستها و تصمیمات با هدفهای موجود و اعلام شده دولت باعث تعمیق و افزایش رکود در کشور شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران درباره اولویتهای اقتصادی دولت یازدهم در شرایط پسابرجام خاطرنشانکرد: توجه به مسایل و اهداف استراتژیکی مثل رفع موانع از سر راه تولید ملی و اولویت دادن به محیط داخلی و تقویت تولید ملی باید در اولویت برنامههای اقتصادی دولت قرار گیرد.
وی در ادامه ضمن تأکید بر اقتصاد درونزا و بروننگر گفت: درونزا بودن اقتصاد به معنای نگاه به تولید داخلی و بروننگر بودن اقتصاد به معنای استفاده از ظرفیت خارجی برای صادرات است که باید این نگاه به اقتصاد در کشور غالب شود.
خوشچهره با بیان این موضوع که امروز تصمیمهایی برای اقتصاد کشور مفید هستند که درک صحیحی از دلایل ایجاد مشکلات داشته باشند، اظهار داشت: امروز هدف آزادسازی قیمتها تحریک تقاضا نیست و در حال حاضر در بخش تولید ملی سیاستهای مناسب اقتصادی اعمال نشده است.
وی درباره شرایط پسابرجام و سفر هیأت دولت به اروپا بیان داشت: کشورهای خارجی از لغو تحریمهای ایران خوشحالند، چرا که هم اکنون ظرفیتهای بالایی که دربخشهای مختلف اقتصادی ایران وجود دارد جذابیت بسیار زیادی برای کشورها و سرمایهگذاران خارجی دارد.
این استاد دانشگاه درباره دلایل عدم موفقیت نسخههای کوتاه مدت مانند خرید خودرو، گفت: این نسخهها اگر چه به صورت مقطعی و در کوتاه مدت میتواند بخشی از مشکلات واحدهای تولیدی را کاهش دهد اما قطعاً راهحل مناسبی برای خروج اقتصاد ایران در دراز مدت نیست.
این اقتصاددان در پایان ضمن انتقاد از آزادسازی قیمتها در شرایط فعلی افزود: آزادسازی قیمتها در شرایط موجود در کشور نتیجهای جز تشدید تورم و رکود نخواهد داشت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.