نرخ تورم تک رقمی از رویا تا واقعیت

نرخ تورم تک رقمی از رویا تا واقعیت کاهش نرخ تورم و تک‌رقمی شدن آن از اهداف اصلی دولت بوده که باید دید تحقق این امر تا چه حد می‌تواند رشد اقتصادی را به دنبال داشته باشد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها مسؤولان دولتی از دستیابی به تورم تک رقمی خبر می‌دهند؛ موضوعی […]

نرخ تورم تک رقمی از رویا تا واقعیت

کاهش نرخ تورم و تک‌رقمی شدن آن از اهداف اصلی دولت بوده که باید دید تحقق این امر تا چه حد می‌تواند رشد اقتصادی را به دنبال داشته باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها مسؤولان دولتی از دستیابی به تورم تک رقمی خبر می‌دهند؛ موضوعی که از ابتدای دولت یازدهم همواره به عنوان مهم‌ترین برنامه اقتصادی محسوب می‌شده و سرمنشأ آن در افزایش سهم نفت در تأمین بودجه کشور و رشد نقدینگی قابل رویت است.

براساس این گزارش کارشناسان اقتصادی در این شرایط معتقدند تورم به هسته سخت خود رسیده و شکستن این هسته و رسیدن به تورم تک رقمی کار سختی است و باید عوامل جدیدی مورد توجه تیم اقتصادی دولت قرار بگیرند، چراکه عواملی که تاکنون باعث کاهش این نرخ شده‌اند دیگر توانایی ادامه کاهش نرخ تورم را ندارند.

سیامک فرامرزی کارشناس مسایل بانکی در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهارداشت: هنگامی که دولت یازدهم روی کار آمد رکود تورمی بر فضای اقتصادی کشور حاکم بود همین امر مانع بزرگی بر سر راه هرگونه فعالیت و رقابت تجاری در داخل و خارج از کشور بود. وی گفت: سیاست فعلی دولت بر خروج از رکود تأکید دارد که طبق اصول اقتصادی این امر به خودی خود تورم‌زا است.

این کارشناس مسایل بانکی تصریح‌کرد: دولت باید در کنار خروج از رکود، تورم را در حد معقولی نگه دارد اما این نرخ قاعدتاً تک رقمی نخواهد بود.

محمدرضا غفوری، کارشناس مسایل اقتصادی در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان در این خصوص اظهارداشت: یکی از پارامتر‌های مهم در اقتصاد کلان یک کشور مهار تورم و کنترل شرایط بازار برای جلوگیری از رکود است که این امر در دولت یازدهم به‌طور همزمان اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به این‌که پایین آوردن تورم به میزان بیش از ۳۰ درصد حاصل یک فعالیت جدی و عزمی راسخ است، ادامه داد: استمرار افزایش تولید، رشد امکانات صادراتی و رفع موانع پیش روی تولید، تک‌رقمی شدن نرخ ارز را قابل پیش‌بینی می‌کند.

مهدی تقوی عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناس مسایل اقتصادی در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان، فضای اقتصادی کشور را این گونه توصیف می‌کند که در حال حاضر کشور ما در رکود به سر نمی‌برد چراکه نرخ رشد اقتصادی که چندین سال سیر نزولی داشته و منفی بوده و هم‌اکنون روندی صعودی و رو به رشد دارد که این امر حاکی از رونق گرفتن اقتصاد است.

 

وی اظهارداشت: این‌که دولت یازدهم به جای تجربه کردن از تجربه دیگران استفاده می‌کند بسیار قابل تقدیر و تحسین است و مطمئناً تداوم این روند سبب تک‌رقمی شدن نرخ تورم و از بین رفتن کامل رکود می‌شود.