اشد مجازات برای شکارچیان غیرمجاز منطقه گنو صادر شود

نماینده مردم بندرعباس اشد مجازات برای شکارچیان غیرمجاز منطقه گنو صادر شود نماینده مردم بندرعباس در مجلس با ابراز تأسف از به شهادت رسیدن دو محیط‌بان منطقه حفاظت شده گنو به دست شکارچیان غیرمجاز، گفت: امکانات و تجهیزات محیط‌بانان پاسخگوی مقابله با شکارچیان غیرمجاز نیست. احمد مرادی در گفت‌وگو با خانه ملت، از کشته شدن […]

نماینده مردم بندرعباس

اشد مجازات برای شکارچیان غیرمجاز منطقه گنو صادر شود

نماینده مردم بندرعباس در مجلس با ابراز تأسف از به شهادت رسیدن دو محیط‌بان منطقه حفاظت شده گنو به دست شکارچیان غیرمجاز، گفت: امکانات و تجهیزات محیط‌بانان پاسخگوی مقابله با شکارچیان غیرمجاز نیست.

احمد مرادی در گفت‌وگو با خانه ملت، از کشته شدن محیط‌بانان منطقه حفاظت شده گنو به دست شکارچیان و متخلفان غیرمجاز ابراز تأسف کرد و افزود: کمبود امکانات و نیروی انسانی موجب شده شکارچیان و متخلفان غیرمجاز علاوه بر کشتار حیوانات و پرندگان بی‌دفاع از کشتن محیط‌بانان زحمتکش نیز ابایی نداشته باشند.

نماینده مردم بندرعباس، حاجی‌آباد، قشم، خمیر و ابوموسی در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از این‌که امکانات و تجهیزات سازمان حفاظت محیط‌زیست جوابگوی حفاظت از محیط‌زیست کشور نیست، تصریح کرد: متأسفانه کمبود امکانات و نیروی انسانی در این عرصه به شدت مشهود است به گونه‌ای که هزاران هکتار از مناطق حفاظت شده به محیط‌بانانی واگذار شده که از نظر در اختیار داشتن لوازم ارتباطی پیشرفته مانند خودرو، بیسیم و …در مضیقه هستند در حالی که شکارچیان غیرمجاز از پیشرفته‌‌ترین لوازم استفاده و از محیط‌بانان مجهزتر هستند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، بر لزوم رفع کمبود امکانات و محیط‌بان برای مقابله با شکارچیان و متخلفان غیرمجاز و همچنین حفاظت بهتر از حیات وحش تأکید کرد و ادامه داد: سازمان حفاظت محیط‌زیست به عنوان متولی حفاظت از محیط‌زیست باید با پیگیری‌های لازم از دولت و مجلس نسبت به تأمین اعتبار و بودجه برای رفع کمبود امکانات و نیروی انسانی اقدام کند.

مرادی افزود: سازمان محیط‌زیست به عنوان حافظ محیط‌زیست می‌تواند در همین راستا کمبود امکانات را در قالب لایحه‌ای به مجلس ارایه کند به‌طور حتم نمایندگان در این راستا همکاری لازم را خواهند داشت.

وی بر ضرورت شناسایی و برخورد جدی و قاطع با شکارچیان متخلف منطقه حفاظت شده گنو تأکید کرد و گفت: البته در این رابطه خلأ قانونی نداریم و سزای شکارچیان غیرمجاز اشد مجازات یعنی مرگ است اما مهم‌ترین موضوعی که در این رابطه باید مورد توجه جدی متولیان قرار گیرد افزایش تعداد محیط‌بانان و ارایه تجهیزات و امکانات پیشرفته و بروز به آن‌ها است.

نماینده مردم بندرعباس، حاجی‌آباد، قشم، خمیر و ابوموسی در مجلس شورای اسلامی با یادآوری این‌که خون محمددهقانی و پرویز هرمزی محیط‌بانان فداکار منطقه حفاظت شده گنو به جرم حفاظت از انفال و سرمایه‌های گران قیمت میهن اسلامی به زمین ریخته شد، افزود: امید است با ارایه راهکارهای مؤثر از سوی سازمان محیط‌زیست دیگر شاهد کشته شدن پاسداران و حافظان محیط‌زیست کشور نباشیم.

نبود زیرساخت‌های فرهنگی برای کاهش مخاطرات علیه محیط‌زیست

نایب رییس فراکسیون محیط‌زیست مجلس با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای حمایت از محیط‌بانان و برخورد قاطع با شکارچیان در عین حال بر لزوم فراهم کردن زیرساخت‌های فرهنگی و آموزشی برای کاهش مخاطرات علیه محیط‌زیست و محیط‌بانان تأکید کرد.

عبدالکریم حسین‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به کشته شدن ۳ محیط‌بان در روزهای گذشته توسط شکارچیان غیرقانونی گفت: به اعتقاد من برخوردهای چکشی با چنین مسایلی شاید بتواند التیام کوتاه‌مدتی برای این آلام باشد اما از وقوع این جرایم در آینده پیشگیری نمی‌کند. ما باید بررسی کنیم که تاکنون چقدر در زمینه محیط‌زیست آموزش و فرهنگ‌سازی صورت گرفته است؟

وی افزود: درست است که اقدامات فرهنگی و آموزشی قدری زمان‌بر است اما منافع بلندمدت دارد بنابراین ما باید رویکرد و روش خود را تغییر دهیم چراکه با رویکردهای تند به نتیجه نرسیدیم و امروز همچنان شاهد ایجاد تغییر در بستر محیط‌زیست، نسل‌کشی گونه‌های حیوانی و اتفاقات ناخوشایند برای محیط‌بانانی هستیم که جانشان را برای حفظ زیست‌بوم و گونه‌های حیوانی گذاشته‌اند.

نماینده مردم نقده با تأکید بر لزوم سرمایه‌گذاری بر آموزش مردم و شکارچیان و ایجاد آتش‌بس بین آنان با محیط‌زیست، ادامه داد: ما همچنین در بعد قانون‌گذاری باید به نحوی قانون‌گذاری کنیم که در بودجه‌های سنواتی و برنامه ششم اعتبارات را افزایش دهیم چراکه هر قدر برای حفظ محیط‌زیست و عوامل آن از جمله محیط‌بانان سرمایه‌گذاری شود، در فرایند توسعه پایدار خود را نشان خواهد داد.

حسین‌زاده آموزش، تربیت و ایجاد آشتی بین شکارچیان با محیط‌زیست را از مؤلفه‌های گم شده در حوزه محیط‌زیست عنوان و تصریح کرد: ما باید قوانینی تدوین کنیم که در حوزه‌های مدیریت استراتژیک حساسیت به محیط‌زیست را بالا ببریم، از همتای مجازی استفاده کنیم و کارگروه‌هایی برای آموزش ایجاد کنیم که خروجی عملیاتی داشته باشد و مطالعات تطبیقی بین جوامع مختلف انجام دهیم و نهایتاً این مطالعات را به الگوهای بومی‌ساختی تبدیل کنیم.

وی با اشاره به لزوم به‌کارگیری کارشناسان بین‌المللی برای کاهش مخاطرات علیه محیط‌زیست از راه علمی اضافه کرد: استفاده از تجارب دنیا در این زمینه زمان را برای رسیدن به هدف کوتاه می‌کند و به ایجاد صلح و آشتی بین شکارچیان با محیط‌زیست و تدوین روش‌هایی برای افزایش ضریب امنیت محیط‌بانان کمک خواهد کرد. البته شاید این مؤلفه‌ها زمان‌بر باشند اما راهکارهایی علمی و دقیق هستند که موجب می‌شوند دچار بحران نشویم.

نائب رییس فراکسیون محیط‌زیست با تأکید بر لزوم تدوین برنامه‌ای برای کاهش تدریجی مخاطرات علیه محیط‌زیست یادآور شد: یکی از شاخص‌های این برنامه مدون حفظ امنیت جانی محیط‌بانان است. محیط‌بانان باید با تیم‌های پشتیبانی و ابزار مختلف مورد حمایت لجستیکی و قانونی قرار گیرند و البته در کنار فراهم کردن ظرفیت‌های قانونی لازم برای حمایت از محیط‌بانان و برخورد با شکارچیان باید گام‌های اساسی برای ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی نیز برداشته شود تا در بلندمدت میزان آسیب پذیری کاهش یابد.

 

روز جمعه و در منطقه حفاظت شده گنو، محمددهقانی و پرویز هرمزی حین گشت‌زنی و کنترل منطقه پس از کسب اطلاعات مبنی بر حضور تعدادی شکارچی غیرمجاز در ارتفاعات منطقه حفاظت‌شده، بر حسب وظیفه وارد عمل می‌شوند که بعد از درگیری به دست شکارچیان و متخلفان غیرمجاز به شهادت می‌رسند.