۴۰ كشور بزرگ در صف الحاق به پيمان اوراسيا

وزیر نیرو مطرح کرد ۴۰ كشور بزرگ در صف الحاق به پيمان اوراسيا وزير نيرو پيمان همكاري اقتصادي اورسيا را نخستين حضور وسيع ايران در يك موافقت‌نامه چند جانبه اقتصادي دانست و گفت: امروز این بازار حدود ۲۰۰ ميليون نفر جمعيت دارد که حدود ۴۰ كشور بزرگ دنيا در صف الحاق به اين پيمان هستند […]

وزیر نیرو مطرح کرد

۴۰ كشور بزرگ در صف الحاق به پيمان اوراسيا

وزير نيرو پيمان همكاري اقتصادي اورسيا را نخستين حضور وسيع ايران در يك موافقت‌نامه چند جانبه اقتصادي دانست و گفت: امروز این بازار حدود ۲۰۰ ميليون نفر جمعيت دارد که حدود ۴۰ كشور بزرگ دنيا در صف الحاق به اين پيمان هستند و بايد بتوانيم به اتكاي منابع انساني توسعه يافته خود در سازمان دولت، بخش‌خصوصي و فعالان اين بخش، حضور خود را حضوري موفق كنيم.

به‌گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نیرو، رضا اردكانيان در حاشیه همایش نقش مناطق آزاد و ویژه در توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشورهای همسایه با محوریت صادرات- ترانزیت و اوراسیا در جمع خبرنگاران درخصوص نقش مناطق آزاد در همكاري اقتصادي اوراسيا اظهار داشت: موافقت‌نامه همكاري اقتصادي اوراسيا، يك موافقت‌نامه تجاري است كه وزارت نيرو مسؤوليت كميسيون مشترك همكاري‌هاي اقتصادي با ارمنستان و فدراسيون روسيه به‌عنوان كشورهاي عمده و تأثیرگذار اين اتحاديه را برعهده داشته و موظف به ارتقاي سطح هماهنگي بين سازماني در داخل سازمان دولت، دستگاه‌هاي مختلف و همكاري با بخش‌خصوصي است.

وي افزود: خوشبختانه مناطق آزاد ما توجه خوبي به موضوع داشتند و دبيرخانه شوراي‌عالي مناطق آزاد همايشي را با حضور فعالان اقتصادي مستقر در اين مناطق و دستگاه‌هاي اجرايي اعم از اتاق بازرگاني براي آشنايي با جزئيات اين موافقت‌نامه برگزار كرد تا عملكرد سه ماه و نيمه عضويت موقت ما در پيمان اوراسيا از پنجم آبان سال‌جاري به بحث گذاشته شود و تجار، توليدكنندگان و صادركنندگان در جريان تحولات باشند و مشكلات خود را مطرح كنند.

اردكانيان گفت: مهم اين است كه حداكثر يك فرصت سه ساله داريم و اميدواريم اين تجربه موفقي باشد به نحوي كه موافقت‌نامه موقت دائمی‌شود.

وزير نيرو اظهار داشت: اگر از تجربيات قبلي ما مانند «اكو» و «دي هشت» به عنوان تجربه‌هاي ناموفق ياد مي‌شود، اين نخستين حضور وسيع ايران در يك موافقت‌نامه چند جانبه اقتصادي است كه امروز بازار آن حدود ۲۰۰ ميليون نفر جمعيت دارد، اما حدود ۴۰ كشور بزرگ دنيا اعم از كشورهاي بزرگ و پرجمعيت مانند هندوستان در صف الحاق به اين پيمان هستند و بايد بتوانيم به اتكاي منابع انساني توسعه يافته خود در سازمان دولت، بخش‌خصوصي و فعالان اين بخش، حضور خود را حضوري موفق كنيم.

 

برداشته شدن بار عمده‌اي از فشار ناشي از تحريم‌ها

اردكانيان گفت: اگر اين اتفاق بيفتد بار عمده‌اي از فشار ناشي از تحريم‌هاي اقتصادي از روي دوش مردم برداشته و اشتغالزايي قابل‌توجهي ايجاد می‌شود و اگر سطح هماهنگي لازم را با هم نداشته باشيم و نتوانيم از همه فرصت‌ها به خوبي استفاده كنيم اين تجربه هم در تاريخ به عنوان يك تجربه ناموفق ديگر فارغ از اين كه دلايل آن چه چيزي است ثبت خواهد شد.

وي درباره دلايل ناموفق بودن حضور ايران در موافقت‌نامه‌هاي پيشين اعم از اكو توضيح داد: اين موافقت‌نامه‌ها وجود دارد ، مهم اين است كه از عضويت در اين سازمان‌هاي اقتصادي چه انتظاري داريم و اين كه بتوانيم مانند خيلي از كشورهاي جهان ظرفيت وسيع توليد در عرصه‌هاي مختلف را با ارتقاي سطح هماهنگي بين سيستم بانكي، گمرك و دستگاه‌هاي اجرايي مانند جهاد كشاورزي و مناطق آزاد، به عنوان يك مجموعه واحد كار كرده و نگاه بخش خصوصي به دور دست‌ها در چارچوب منافع ملي باشد. در اين صورت، حضور ما، ‌حضور موفقي است وگرنه در ديگر پيمان‌ها هم حضور داريم و اين گونه نيست كه حضور رسمی‌ما حذف شده باشد.

 

سازمان اداري ما از سيستم فوق‌العاده متمركز و بخشي‌نگري رنج مي‌برد

وزير نيرو همچنين گفت: سازمان اداري ما نه فقط در اين دولت و دولت‌هاي قبل و نه حتي در دوران جمهوري اسلامی‌كه از قبل آن هم يك سازمان اداري بوده كه از سيستم فوق‌العاده متمركز و بخشي‌نگري رنج می‌برد. سيستم تمركزگرا بيشتر در داخل مشكلات خود را نشان می‌دهد و مديران استان‌ها و دستگاه‌هاي اجرايي، آن ميزان كه بايد، اختيارات لازم براي پيشبرد امور را ندارند و بيشتر اين اختيارات در سازمان‌هاي ستادي تمركز دارد و مشكل دوم روحيات شديداً بخشي بين دستگاه‌هاست.

وي افزود: اين بخشي‌نگري آفت بزرگي است كه از جمله در تحركات بيروني خود را نشان می‌دهد؛ آنچه كه بايد به عنوان يك مجموعه واحد با يك كشور خارجي يا يك پيمان اقتصادي ظاهر شويم. در اينجا، كنار هم قرار داشتن چند وزارتخانه يا دستگاه اجرايي به تنهايي كفايت نمی‌كند. مهم اين است كه تمرين لازم را داشته باشيم تا پروژه‌ها و مسائل ما مشترك باشد و بارو داشته باشيم كه همه يا با هم موفق می‌شويم و اگر شكستي باشد همه شكست می‌خوريم.

وي گفت: اين كه چگونه درمان شود، در وهله نخست آسيب‌شناسي منصفانه می‌خواهد و وسايل ارتباط جمعي بايد در جهت افزايش سطح مطالبه عمومی‌ در اين موضوع بيشتر كار كنند.

اردكانيان خطاب به خبرنگاران افزود: وقتي راجع به آب سؤال می‌كنيد موضوع را مرتبط با چند دستگاه ديگر هم بدانيد، اين به معناي شانه خانه كردن وزير نيرو نيست بلكه تشخيص می‌دهيد افزايش بهره‌وري در آب و مديريت مصرف كار يك دستگاه نيست.

وزیر نیرو گفت: در موضوع آب، انرژي و توليد محصولات غذايي و ديگر عرصه‌ها نظير اين، كار با كشورهاي همسايه و در چارچوب پيمان‌هاي اقتصادي ، بيش از هر چيزي نيازمند پيوستگي و هماهنگي است.