طومار یک میلیون نفری برای تکرار همه‌پرسی در انگلیس

    بیش از یک میلیون تن از مردم بریتانیا با امضای طوماری از مجلس عوام این کشور خواستند تا یک رفراندوم دیگر برای تصمیم‌گیری درباره خروج این کشور از اتحادیه اروپا برگزار شود. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، سخنگوی مجلس عوام بریتانیا گفت: سایت مجلس به دلیل حجم بالای ترافیک برای ثبت […]

    بیش از یک میلیون تن از مردم بریتانیا با امضای طوماری از مجلس عوام این کشور خواستند تا یک رفراندوم دیگر برای تصمیم‌گیری درباره خروج این کشور از اتحادیه اروپا برگزار شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، سخنگوی مجلس عوام بریتانیا گفت: سایت مجلس به دلیل حجم بالای ترافیک برای ثبت درخواست مردم در برگزاری دومین رفراندوم برای تصمیم‌گیری درباره خروج از اتحادیه اروپا به صورت موقتی کند شد.

 ویلیام اولیور هیلی، ارایه‌دهنده این طومار گفت: ما این درخواست را مطرح کردیم چون اگر میزان رأی‌های خروج یا ماندن در اتحادیه اروپا کم‌تر از ۶۰ درصد و براساس حضور کم‌تر از ۷۵ درصدی شرکت‌کنندگان باشد، باید یک رفراندوم دیگر برگزار شود.

گرچه روند جمع‌آوری امضا برای تکرار همه‌پرسی ساعاتی پس از اعلام نتایج آغاز شد اما توانست به سرعت به هدف مورد نظر یعنی جمع‌آوری بیش از ۱۰۰ هزار امضا برسد. این بدین معناست که پارلمان انگلیس باید ظرف مدت یکسال این مسأله را به بحث بگذارد. میزان امضاکنندگان این طومار اکنون از یک میلیون تن گذشته است.

مذاکره احتمالی درباره این مسأله بلافاصله برگزار می‌شود، درصورتیکه دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس این مسأله را مدنظر قرار دهد. براساس گزارش خبرگزاری فرانسه امضاکنندگان طومار اینترنتی تکرار همه‌پرسی از ۵۰۰ هزار نفر صبح به بیش از یک میلیون تن رسیده‌اند. البته بعید به نظر می‌رسد که یک رفراندوم دیگر مورد بررسی قرار گیرد.

کامرون اعلام کرد که در پی رای مثبت مردم به خروج از اتحادیه اروپا از سمتش کناره‌گیری خواهد کرد.

در همین حال، دیپلمات‌های ارشد ۶ کشور بنیان‌گذار اتحادیه اروپا به منظور گفت‌وگو درباره شرایط این اتحادیه پس از خروج انگلیس در برلین گرد هم آمدند.

به گزارش آسوشیتدپرس، در پایان نشست وزرای خارجه شش کشور بنیان‌گذار اتحادیه اروپا، آن‌ها در کنفرانسی مطبوعاتی تأکید کردند که تمام تلاش خود را می‌کنند تا اتحادیه اروپا قدرتمندتر از همیشه به مسیر خود ادامه دهد.

فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان گفت: ما به دنبال مکانیزمی هستیم تا روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا هرچه سریع‌تر انجام شود، چرا که اتحادیه اروپا باید هرچه سریع‌تر به ثبات خود بازگردد.

اشتاین‌مایر پیش از دیدار خود با دیپلمات‌های ارشد کشورهای فرانسه، هلند، ایتالیا، بلژیک و لوکزامبورگ به عنوان شش کشور بنیان‌گذار اتحادیه اروپا از «بیدارکننده خواندن رفراندوم انگلیس» انتقاد کرد.

وزیر امور خارجه آلمان گفته است سیاستمداران اروپایی باید نه تنها به انتظارات دولت‌های اروپایی بلکه به انتظارات مردم هم توجه کنند.

او گفته است در چنین مواقعی باید از تصمیم‌گیری‌های آنی خودداری کرد و نباید در این شرایط اسیر احساسات یا دچار رخوت شد.

دفتر اشتاین‌مایر اعلام کرده است، این دیدار یک نشست از سلسله نشست‌های رایج است و نباید خاص تلقی شود.

رییس‌جمهوری روسیه نیز گفت: این انتخاب مردم انگلیس و یک اقدام جامع است چراکه کسی دنبال حمایت از اقتصاد ضعیف نیست.

 به گزارش راشاتودی، ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه همچنین گفت، مسکو برنامه‌ای برای مداخله در امور مربوط به نتایج رفراندوم انگلیس ندارد.

وی در جریان نشست همکاری شانگهای در تاشکند گفت: به نظرم آن‌چه که اتفاق افتاده جامع است. نخست آن‌که هیچ کس به دنبال حمایت از اقتصادهای ضعیف تر نیست. مشخص است که مردم انگلیس از روش‌های حل مشکلات کشورشان ناراضی هستند.

اظهارات رییس‌جمهوری روسیه در پاسخ به ادعاهای دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس مطرح شد که گفته بود پوتین درصورت رأی مثبت مردم به برگزیت خوشحال می‌شود.

 

رییس‌جمهوری روسیه همچنین گفت: چنین ادعاهایی تلاشی سوء برای تأثیر گذاری بر عقاید مردم است. اما همانطور که می‌بینیم حتی این ادعا‌ها هم بر تمایل مردم انگلیس و تصمیماتشان تأثیری نگذاشت. هیچ کسی حق ندارد چنین ادعاهایی را مطرح کند به ویژه آن‌که رفراندوم هم شمارش شده است. این مسأله چیزی را جز سطح پایین فرهنگ سیاسی نشان نمی‌دهد.