سرمایهگذاری ۱۳۰۰ میلیارد ریالی توسعه اکتشاف معدنی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) سال گذشته یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال (۱۳۰ میلیارد تومان) به منظور توسعه اکتشاف معدنی سرمایهگذاری کرد و این امر موجب شناسایی محدودههای امید بخش شد. به گزارش مناقصهمزایده به […]
سرمایهگذاری ۱۳۰۰ میلیارد ریالی توسعه اکتشاف معدنی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) سال گذشته یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال (۱۳۰ میلیارد تومان) به منظور توسعه اکتشاف معدنی سرمایهگذاری کرد و این امر موجب شناسایی محدودههای امید بخش شد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، مهدیکرباسیان در نشست فعالان صنعت آلومینیم اظهار داشت: امروز کشور در شرایط متفاوتی پس از توافق برنامه اجرایی اقدام مشترک (برجام) قرار گرفته و امیدهای زیادی برای توسعه سرمایهگذاری بهوجود آمده است.
وی توافق برجام را حاصل حمایت رهبرمعظم انقلاب، پشتیبانی مردم، همت و تلاش دولت و وزیر امور خارجه دانست و افزود: برخی کشورهای منطقه در سطح مدیران خود برای مذاکره با ایران نگران بودند، اما با حضور در تهران در بالاترین سطح گفتوگو، امضای یادداشت تفاهم و آماده عقد قرارداد شدهاند.
رییس هیأت عامل ایمیدرو اضافه کرد: ایران براساس سند چشمانداز ۱۴۰۴ دستیابی به ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن شمش آلومینیم را هدفگذاری کرده است و براین اساس نقش راه را تدوین و در حال اجرا دارد.
وی خاطرنشان کرد، آلومینیم در حقیقت صنعت آینده جهان محسوب میشود و با فولاد رقابت جدی خواهد داشت، به ویژه در منطقه خلیجفارس به دلیل وجود ذخایر غنی انرژی این مهم مورد توجه قرار دارد و تاکنون همسایگان جنوبی کشور از آن به خوبی استفاده کردهاند.
مجموع تولید شمش آلومینیم در کشور سال گذشته به رقم ۳۵۰ هزار تن رسید که بیش از ۷۴ درصد ظرفیت تولید این بخش را پوشش میدهد.
کشورهای عربی منطقه به همراه مصر در سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ میلادی با سرمایهگذاری ۴۲ میلیارد دلاری در این بخش به ظرفیت ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن دست یافتهاند.
مجموع سرمایهگذاری ایران برای دستیابی به ظرفیت ۴۷۰ هزار تنی در صنعت آلومینیم دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار اعلام شد.
کرباسیان افزود: عملیات اجرایی احداث کارخانه آلومینیم جنوب با ظرفیت ۳۰۰ هزار تنی آغاز شده است و پیشبینی میشود در مدت ۳۰ ماه به بهرهبرداری برسد.
آلومینیم جنوب در منطقه ویژه اقتصادی لامرد (استان فارس) در حال ساخت است و این مجتمع در قالب سه مرحله طراحی شده که در مرحله نخست ظرفیت تولید آن به ۳۰۰ هزار تن خواهد رسید.
رییس هیأت عامل ایمیدرو یادآور شد: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران امروز به رشد صنایع پایین دستی آلومینیم میاندیشد و واقعیت اینکه مشکل جدی تولید در این صنعت نبود ذخایر بوکسیت است.
وی گفت: شرکت آلومینیم ایران (ایرالکو) میزبان این مراسم با سیاستهای خود روند رشد تولید را دنبال میکند و با اقدامات لازم در زمینه مسایل زیستمحیطی، اکنون نگرانیهای مردم اراک را برای فعالیت این واحد صنعتی پایان داده و گامهای لازم در زمینه کاهش قیمت تمام شده تولید را برداشته است.
کرباسیان افزود: ایمیدرو حمایت لازم را از ایرالکو به عمل میآورد و امروز واحدهای پایین دستی آلومینیم و صادرکنندگان از تولیدات این شرکت برخوردارند.
ارزش صادرات آلومینیم ایران در سال ۱۳۹۴به رقم ۲۱۴ میلیون دلار رسید، درحالی که ارزش واردات این بخش برابر با ۳۴۴ میلیون دلار ثبت شد.
آمارها نشان میدهد امروز ۲۲۰ کارخانه تولید آلومینیم جهان ۵۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تن شمش تولید میکنند که چین با داشتن ۱۰۷ کارخانه بیش از ۳۱ میلیون تن ظرفیت این بخش را به خود اختصاص داده و در واقع بزرگترین تولیدکننده شمش آلومینیم در دنیا محسوب میشود. چین ۴۵ درصد کل ظرفیت جهانی صنعت مزبور را دارد و ۳۴ درصد تولید جهانی را از آن خود ساخته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.