ضرورت فعالیت بیشتر بخش‌خصوصی در اکتشاف معادن طلا

ضرورت فعالیت بیشتر بخش‌خصوصی در اکتشاف معادن طلا   به گفته کارشناسان، ایران از نظر ذخیره طلا یک کشور پر پتانسیل می‌باشد. که یکی از بهترین فرصت‌ها برای سرمایه‌گذاری می‌باشد اما متأسفانه سرمایه‌گذاران به دلایل مختلفی علاقه چندانی به سرمایه‌گذاری در آن ندارند این در حالی است که معادن طلا در ایران جای اکتشاف زیادی […]

ضرورت فعالیت بیشتر بخش‌خصوصی در اکتشاف معادن طلا  

به گفته کارشناسان، ایران از نظر ذخیره طلا یک کشور پر پتانسیل می‌باشد. که یکی از بهترین فرصت‌ها برای سرمایهگذاری می‌باشد اما متأسفانه سرمایهگذاران به دلایل مختلفی علاقه چندانی به سرمایهگذاری در آن ندارند این در حالی است که معادن طلا در ایران جای اکتشاف زیادی دارند اما به آن اهمیت زیادی داده نمی‌شود.

سعید صمدی، رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران با اشاره به نقش معادن طلا در اقتصاد، گفت: معادن نقش زیادی در رشد اقتصادی هر کشور دارند که اگر به آن توجه شود قطعاً باعث رونق تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه کشورمان از نظر ذخیره طلا یک کشور متوسط است و نمی‌توان آن را یک کشور پر پتانسیلی دانست، گفت: طلا یکی از معادنی است که با مسائلی همچون تأخیر و ضعف اکتشاف روبه‌رو است. متأسفانه در ایران بحث اکتشاف به خوبی شفاف نیست و باید به این موضوع بیشتر پرداخت و آن را شفاف کرد.

رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران با تأکید بر اینکه بخش‌خصوصی باید در اکتشاف معادن طلا فعال‌تر شوند، ادامه داد: با توجه به اینکه اکتشاف معادن در دست بخش‌خصوصی است بنابر این باید این بخش نسبت به گذشته فعال تر شوند. بخش‌خصوصی هم‌اکنون باید از تجربیات و چالشهای خود در حوزه استحصال و فرآوری طلا استفاده کند.

وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه معادن طلا، بیان کرد: طلا، سنگی گرانبهاست که محدوده معدنی مرتبط با آن، از هر جهت می‌تواند مشکلاتی را برای صاحبان معادن به وجود آورد و باید چاره‌ای برای آن اندیشید.

صمدی با تأکید بر اینکه فروش طلا باعث بروز دغدغه‌هایی برای فعالان این حوزه شده است، گفت: فروش طلا یکی از دغدغه‌های فعالان حوزه طلا به شمار می‌رود. به توجه به اینکه قاچاقچیان در این حوزه فعالیت زیادی دارند لذا باعث کاهش تقاضا در عرصه طلا می‌شوند.

صمدی درباره میزان تولید طلا در سال، گفت: برآورد می‌شود تولید طلا از بخش معدن حدود ۱۰ تن باشد. با توجه به تکنولوژی‌های فرآوری شده در اکتشافات معادن طلا، کار بسیار راحت‌تر و همچنین ارزان‌تر شده است. سیستم‌های جدیدی در این عرصه وارد شده است که خیلی راحت‌تر می‌تواند طلا را کشف و استحصال کند. رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران با تأکید بر اینکه به‌دست آوردن طلا کار بسیار مشکلی است، گفت: به‌دست آوردن طلا به دلیل اینکه در عیار خیلی کم به‌دست می‌آید، مشکل است؛ یک معدن‌دار برای به‌دست آوردن یک گرم طلا باید روی یک تن ماده معدنی کار کند به همین دلیل تقاضا برای کار کردن در این معادن بسیار ضعیف است.

محمدرضا بهرامن، ریاست خانه معدن ایران در این باره گفت: در گذشته تنها یک معدن طلا در موته داشتیم، اما بعد از آن معادن طلا روزبه‌روز شناسایی شدند و پس از اکتشافات طولانی امروز معادنی که دارای ذخایر طلا هستند در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، سیستانوبلوچستان، خراسان‌رضوی و جنوبی و حتی استان مرکزی داریم.

وی بیان کرد: عملیات اکتشاف به ما این اجازه را داده است تا معادن طلا را به بهره‌وری برسانیم. این ذخایر از نظر اصولی اقتصادی بودند و ما می‌توانیم در این بخش به خوبی فعالیت کنیم.

ریاست خانه معدن ایران افزود: امروز چند معدن مانند زرشوران و معادن استان کردستان و موته و حتی معادنی در آذربایجانشرقی در شرایط خاص قرار دارند و در حال تولید هستند. در شرایط فعلی عملاً تکنولوژی خاصی داریم و عملاً هیپ دوستار محیطزیست است و نگرانی برای بهره‌برداری از آنها وجود ندارد.

بهرامن تشریح کرد: امروز این ذخایر در بخش‌های مختلف خود را نشان می‌دهد. در شرایط کنونی در مرحله‌ای هستیم چندین معدن ذخیره طلا به نتیجه رسیده و به معدن تبدیل شده‌اند.

وی افزود: ممکن است هنوز به مرحله بهره‌وری نرسیده باشد که شرایط خاصی دارد تا آنها را پشت سر بگذارد. عمده ذخایر کوچک هستند اما همین معادن با ارزش هستند و با راه‌اندازی هر معدن حداقل ۳۵۰ نیروی انسانی فعال می‌شوند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان