تغییر تقویم آموزش عالی؛ دانشگاه‌ها چه می‌کنند؟!

تغییر تقویم آموزش عالی؛ دانشگاه‌ها چه می‌کنند؟! همزمان با تعطیلی دانشگاه‌ها به دلیل شیوع کرونا ویروس، دانشگاه‌ها تمهیدات آموزشی و بهداشتی ویژه‌ای را برای دانشجویان، اساتید و کارکنان خود در این بازه‌زمانی در دستور کار قرار داده‌اند. به گزارش مهر، شیوع ویروس کرونا در کشور، آموزش عالی را نیز تحت‌تأثیر قرار داد؛ ابتدا یک به […]

تغییر تقویم آموزش عالی؛ دانشگاه‌ها چه می‌کنند؟!

همزمان با تعطیلی دانشگاه‌ها به دلیل شیوع کرونا ویروس، دانشگاه‌ها تمهیدات آموزشی و بهداشتی ویژهای را برای دانشجویان، اساتید و کارکنان خود در این بازه‌زمانی در دستور کار قرار داده‌اند.

به گزارش مهر، شیوع ویروس کرونا در کشور، آموزش عالی را نیز تحت‌تأثیر قرار داد؛ ابتدا یک به یک دانشگاه‌ها را مجبور به تخلیه خوابگاه‌ها و ضدعفونی کردن ساختمان‌ها و محیط‌های عمومی‌کرد و پس از آن دانشگاه‌ها را بر آن داشت تا زیرساخت‌های خود را برای آموزش الکترونیک و غیرحضوری آماده کنند.

وزیر بهداشت هفتم اسفندماه اعلام کرد که دانشگاه‌ها یک هفته دیگر یعنی در بازه‌زمانی (۱۰ تا ۱۵ اسفندماه) تعطیل خواهند بود اما معاون آموزشی وزیر علوم تأکید کرد: بخش اداری، بخش پروژه‌ها، بخش تحصیلات تکمیلی، برگزاری جلسات دفاع از پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها و پیشنهاد پروژه‌ها دایر است.

در گزارش زیر به دانشگاه‌هایی اشاره شده که اقدام به ارائه آموزش الکترونیکی کرده‌اند و تمهیدات و توصیه‌های آموزشی و بهداشتی را برای دانشجویان، اساتید و کارکنان خود در این بازه‌زمانی در نظر گرفته‌اند؛

دانشگاه تهران

دانشگاه تهران در جدیدترین اطلاعیه خود تأکید کرده که مدیران و همکاران در هفته جاری تدابیر لازم را برای ادامه فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و اداری دانشگاه فراهم ساخته و کلاس‌های آموزشی را در قالب آموزش الکترونیکی به صورت فراگیر برگزار کنند و واحدها رابطین خود را تا آخر وقت اداری روز شنبه ۱۰ اسفندماه به مرکز یادگیری الکترونیکی معرفی کنند. تمامی‌اطلاعیه‌ها درخصوص نحوه برگزاری کلاس‌های الکترونیکی از طریق لینک https://utec.ut.ac.ir/web/academics/reference قابل دسترسی است.

در بخشی دیگر از اطلاعیه این دانشگاه آمده است که نحوه برگزاری کلاس‌های عملی، آزمایشگاهی و جبرانی متعاقباً اعلام می‌شود. همچنین برگزاری جلسات دفاعیه‌های پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها با هماهنگی واحدها و اعضای هیأت داوران به روال معمول ادامه می‌یابد. حسب ضرورت، حضور برخی از اعضای هیأت داوران می‌تواند به صورت مجازی باشد.

دانشگاه علم و صنعت

دانشگاه علم و صنعت نیز سه‌شنبه هفته گذشته جلسه آشنایی با سیستم تدریس آنلاین «ال‌ام‌اس» را برای اعضای هیأت علمی‌ دانشگاه برگزار کرد. این دانشگاه اعلام کرده است که لینک کلاس‌های مجازی برای دروس در حال ساخته شدن است.

دانشگاه شریف

دانشگاه صنعتی‌شریف اعلام کرده است فعالیت‌های پژوهشی و خدمات اداری دانشگاه به دانشجویان، اساتید و کارکنان کما فی‌السابق برقرار خواهد شد، همچنین اطلاع‌رسانی درخصوص دروس عملی از قبیل کارگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها، دروس گرافیک و تربیت بدنی از طرف معاونت آموزشی دانشگاه برای برگزاری کلاس‌های جبرانی در سال جدید اعلام می‌شود.

از سوی دیگر برگزاری جلسات دفاعیه‌های تحصیلات تکمیلی و پیشنهادات پژوهشی با حداقل حضار و بدون نیاز به اسکان دانشجویان در خوابگاه‌های دانشگاه بلامانع بوده و در صورت نیاز و ضرورت امکان تعویق آن برای دانشجویان خوابگاهی وجود دارد.

دانشگاه الزهرا

دانشگاه الزهرا اما تأکید کرده است تمامی ‌کارکنان دانشگاه (رسمی، پیمانی، قراردادی و…) زیر نظر مقام بالاتر خود (معاونین، مدیران، رؤسای دانشکده و پژوهشکده) به صورت شیفتی حضوری و دورکاری به انجام وظایف اداری و پژوهشی خواهند پرداخت و لیست افراد هر شیفت با امضای بالاترین مقام واحد به امور اداری ارسال خواهد شد.

این دانشگاه نیز گفته است: دانشجویان برای وارد شدن به کلاس‌های آموزش مجازی آنلاین، لازم است لینک کلاس را از اساتید یا دانشکده‌ها دریافت کنند و زمان‌بندی کلاس‌ها از طریق اساتید و دانشکده اطلاع‌رسانی خواهد شد.

دانشگاه تربیت مدرس

دانشگاه تربیت مدرس نیز به منظور بهره‌گیری اعضای هیأت علمی‌ خود از خدمات الکترونیکی دو گزینه انتخابی استفاده از «فضای درسی اختصاصی در سامانه یادگیری الکترونیکی (LMS) برای ارائه محتویات و همچنین خدمات آموزشی» و «برگزاری کلاس آنلاین از طریق نرم‌افزار وب کنفرانس» Adobe connect پیشبینی کرده است. همچنین ارائه دروس نظری مقطع دکتری (PhD) با حداکثر تعداد هفت دانشجو از طریق نرم‌افزار “Adobeconnect”  امکان‌پذیر است.

اعضای هیأت علمی ‌این دانشگاه نیز باید برای برخی فعالیت‌های ضروری آزمایشگاهی، برگزاری برخی جلسات اجتناب‌ناپذیر دفاعیه رساله و پایان‌نامه دانشجویان و نیز فعالیت‌های عادی گروه در دانشگاه حضور داشته باشند.

دانشگاه خوارزمی

دانشگاه خوارزمی ‌گفته است که کلاس‌های نظری این دانشگاه به صورت غیرحضوری و مجازی برگزار و زمان برگزاری کلاس‌های مجازی متعاقباً از سوی دانشکده‌ها اعلام می‌شود؛ این در حالی است که طبق اعلام این دانشگاه، بخش‌های اداری فعال و لازم است اعضای هیأت علمی ‌و کارکنان در محل کار خود حاضر شوند.

دانشگاه پیام نور

دانشگاه پیام نور نیز در اطلاعیه خود از افزایش سهم آموزش الکترونیک خود خبر داده است؛ به نحوی که ظرفیت جدیدی برای برگزاری مجازی کلاس‌ها در اختیار استان‌ها قرار گرفته است تا به تشخیص خود و طبق اولویت، بخشی از کلاس‌های رفع اشکال که پیش از این به صورت حضوری برگزار می‌شد را به صورت مجازی برگزار کنند.

این دانشگاه نیز گفته است در صورت لزوم تقویم آموزشی، تغییرات اعمال می‌شود. همچنین معاون اداری مالی دانشگاه پیام نور امروز اعلام کرد که تمام پرسنل دانشگاه پیام نور دارای بیماری‌های تنفسی زمینه‌ای، بانوان باردار و بیماری‌های خاص تا ۱۴ اسفند ماه به دورکاری می‌روند.

دانشگاه خواجه نصیر

دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در حالی که هنوز درباره نحوه تشکیل کلاس‌های الکترونیکی اطلاع‌رسانی نکرده اما گفته است دانشجویان از پرداخت جریمه روزشمار در اسفندماه معاف خواهند بود. این دانشگاه به دانشجویان توصیه کرده قبل از حضور در دانشگاه با شماره واحد مربوطه تماس بگیرند و یا در صورت عدم حضور کارشناسان تقاضای خود را از طریق ایمیل (مراجعه به وب‌سایت معاونت‌ها) ارسال کنند.

مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشگاه خواجه‌نصیر اعلام کرده است همکارانی که مبتلا به تب و یا علائم شبیه سرماخوردگی هستند و جانبازان شیمیایی با مشکلات ریوی به دانشگاه مراجعه نکنند. این دانشگاه نیز تأکید کرده که حضور دانشجویان در دانشکده‌ها در صورت ضرورت به تشخیص اساتید راهنما امکان‌پذیر خواهد بود.

دانشگاه امیرکبیر

دانشگاه امیرکبیر اما در چندین اطلاعیه درخصوص شیوه برگزاری کلاس‌های مجازی توضیحاتی را ارائه کرده است. این دانشگاه گفته است که تشکیل کلاس‌های مجازی برخط (نیما) از طریق سامانه آموزش الکترونیکی دانشگاه به آدرس lms.aut.ac.i امکان‌پذیر است.

 

دانشگاه شهید بهشتی

دروس نظری دانشگاه شهید بهشتی نیز قرار است از امروز با هماهنگی اساتید به صورت غیرحضوری برگزار شود. براساس اعلام این دانشگاه جلسات دفاع از رساله‌ها و پایاننامه‌ها با مراعات الزامات بهداشتی مطابق مقررات برقرار است و کارکنان واحدهای اداری با حضور در محل کار تا ساعت ۱۴ وظایف خود را انجام خواهند داد. همچنین افرادی که مایل به استفاده از مرخصی هستند با موافقت مدیر مربوطه می‌توانند از مرخصی استفاده کنند.

دانشگاه امام صادق

دانشگاه امام صادق نیز اعلام کرده است که اساتید می‌توانند از طریق سامانه‌های آموزش مجازی نظیر سما نسبت به برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی اقدام کنند. همچنین جهت جبران تعطیلی ناخواسته، تعطیلی هفته میان‌ترم لغو و به پایان نیم‌سال تحصیلی جاری نیز دو هفته آموزشی اضافه می‌شود.

این دانشگاه گفته است در راستای حفظ سطح علمی ‌و پژوهشی دانشگاه معاونین محترم آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده‌ها، مرکز زبان و پردیس خواهران، موظف هستند تا با ارتباط‌گیری با تک‌تک استادان در این نیم‌سال تحصیلی، نسبت به تعریف یک کار در حوزه پژوهشی، نوآوری و یا مطالعاتی برای دانشجویان و دریافت گزارش آن حداکثر تا ابتدای اردیبهشتماه ۹۹ و ارزیابی گزارشات دانشجویان جهت تخصیص بخشی از نمره ارزیابی دانشجو اقدام کند.

تمام دانشگاه‌های غیرانتفاعی تا پایان سال تعطیل شد

رئیس اتحادیه دانشگاه‌های غیرانتفاعی نیز، اعلام کرده است بخش آموزشی واحد و دانشگاه‌های غیرانتفاعی تا پایان سال تعطیل است. وی درباره ارائه دروس در زمان تعطیلی دانشگاه و واحدهای غیرانتفاعی گفت: واحدهایی که زمینه و زیرساخت‌های لازم را داشته باشند دروس را به صورت الکترونیکی ارائه می‌دهند و آن واحدهایی که دامنه وسیع اینترنتی ندارند، کلاس‌های جبرانی برگزار خواهند کرد.

براساس اعلام کمیته بحران استانداری قم بخش اداری دانشگاه قم تا روز دوشنبه ۱۲ اسفندماه تعطیل اعلام شده است. همچنین کلاس‌های آموزشی دانشگاه تا پایان سال ۹۸ تعطیل شده و از امروز برخی دروس نظری به صورت الکترونیکی و غیرحضوری ارائه می‌شود.

بنا به تصمیم ستاد استانی مقابله با کرونا در گیلان، ساعت کار اداری دانشگاه گیلان تا روز چهارشنبه ۱۴ اسفندماه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲:۳۰ تعیین شده است. همچنین تعطیلی فعالیت‌های آموزشی دانشگاه گیلان (به جز کلاس‌های دوره‌های مجازی) تا ۱۵ اسفند ماه برقرار است.

دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه صنعتی اصفهان نیز بر حضور فعال کارکنان و اعضای هیأت علمی ‌در این دوره جهت انجام تعهدات آموزشی غیرحضوری (به صورت قابل انجام)، پژوهشی، فناوری و اجرایی تأکید کرده است. این دانشگاه همچنین گفته است انجام امتحانات جامع و دفاعیه‌های تحصیلات تکمیلی بدون ضرورت اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها و با توافق و هماهنگی دانشکده و رعایت ضوابط بلامانع بوده و در صورت ضرورت تعویق آن‌ها، دانشجویان مشمول جریمه نخواهند شد.

دانشگاه یزد

دانشگاه یزد نیز با تأکید بر برگزاری امور آموزشی دانشگاه به صورت غیرحضوری از طریق سامانه مدیریت یادگیری دانشگاه (سامیاد)، گفته است انجام فعالیت‌های پژوهشی و فناوری و اجرایی همچنان ادامه دارد. براساس اطلاعیه مندرج در سایت دانشگاه، تقویم آموزشی به روز شده به زودی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

این دانشگاه اعلام کرده است تمامی‌جلسات دفاعیه پایاننامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی که در اسفندماه جاری برنامه‌ریزی شده است، بدون هیچگونه جریمه‌ای در نیمه دوم فروردین ماه برگزار می‌شود البته در موارد خاص، در صورت تأیید مدیریت تحصیلات تکمیلی دانشگاه، برگزاری جلسه دفاعیه بلامانع است.

دانشگاه اصفهان

دانشگاه اصفهان نیز در اطلاعیه خود اعلام کرده است اعضای هیأت علمی ‌پاسخگوی سؤالات و مراجعات علمی‌دانشجویان به خصوص در دوره‌های تحصیلات تکمیلی هستند. همچنین برای انجام تعهدات آموزشی، شامل جبران سرفصل دروس ناشی از وقفه آموزش‌های حضوری و جلوگیری از افت کیفیت برنامه‌ها، معاونت آموزشی در تقویم آموزشی نیم‌سال دوم ۹۹-۹۸ تجدید نظر کرده و پایان کلاس‌ها و بازه امتحانات را متعاقباً اعلام می‌کند.

این دانشگاه تأکید کرده است در صورت درخواست دانشجویان و یا تشخیص گروه‌های آموزشی تاریخ دفاع از پایان‌نامه‌هایی که در این ایام است به سال ۹۹ و به حداکثر تا پایان نیم‌سال دوم تحصیلی ۹۹-۹۸ موکول و دانشجویان شامل بخشودگی جریمه دیرکرد صرفاً در این فاصله زمانی خواهند بود.

دانشگاه گلستان

دانشگاه گلستان نیز اعلام کرده است برگزاری کلاس‌های جبرانی به عهده دانشکده‌هاست و معاونت آموزشی موظف به نظارت کامل بر اجرای سرفصل‌های آموزشی خواهد بود. همچنین انجام دفاعیه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی بدون ضرورت اسکان دانشجویان در خوابگاه با هماهنگی دانشکده و رعایت ضوابط بلامانع بوده و در صورت ضرورت تعویق آنها دانشجویان مشمول جریمه نخواهد شد. این دانشگاه نیز گفته است تغییر تقویم آموزشی از طریق سایت دانشگاه اطلاع‌رسانی می‌شود.