احتمال سقوط تاریخی قیمت نفت کشورهایی ممکن است بخشی از بازار صادرات چین را به خود اختصاص دهند، اما چین، خود واردکننده بزرگی نیز است، جنگ تجاری آمریکا و چین، بستری را فراهم آورد که دامنه تحملپذیری اقتصاد بینالملل برای کرونا را محدود کرد. به گزارش ایرنا، فریدون برکشلی در ارزیابی اوضاع کنونی بازار نفت […]
احتمال سقوط تاریخی قیمت نفت
کشورهایی ممکن است بخشی از بازار صادرات چین را به خود اختصاص دهند، اما چین، خود واردکننده بزرگی نیز است، جنگ تجاری آمریکا و چین، بستری را فراهم آورد که دامنه تحملپذیری اقتصاد بینالملل برای کرونا را محدود کرد.
به گزارش ایرنا، فریدون برکشلی در ارزیابی اوضاع کنونی بازار نفت اظهار داشت: بازار جهانی نفت، بدترین سه ماهه اول سال خود در طی سه دهه اخیر را تجربه کرده است. سه ماهه اول سال معمولاً برای بازار جهانی نفت، مقطع پرشتابی است، اما بروز بحرانهای پیاپی از نیمه دوم ۲۰۱۹ و انباشت فشارها و علائم نامساعد از جهات مختلف، ساختارهای بازار را آسیبپذیر کرده است. پیامهای ناشی از فزونی عرضه بر تقاضا، به ویژه از نفتخامهای شیل، فشار فزاینده از سوی تولیدکنندگان نفتخام متعارف که در مجموعه اوپکپلاس قرار ندارند، از یکسو و کاهش تقاضا از سوی مصرفکنندگان عمده به ویژه مصرفکنندگان آسیایی و آمریکا که حالا خود به یک صادرکننده خالص هم تبدیل شده، موجبات شکنندگی ساختار بازار را فراهم آورده است.
وی درباره شیوع کرونا و تأثیری که بر بازار نفت گذاشته توضیح داد: شیوع ویروس کرونا در چین و سایر کشورهای آسیایی مانند کره جنوبی که موتور اصلی رشد تقاضای جهانی نفت به شمار میآیند، فشار سنگینی را بر بازار جهانی نفت وارد کرده است، آنطور که قیمتهای زیر ۳۰ دلار برنت هم چندان دور از انتظار نیست. پیشتر هم بازار طیف قیمت جهانی را براساس نفت ۵۰ تا ۷۰ دلار در بشکه، پیشبینی کرده بود. البته هنوز از دامنه و عمق تأثیرات منفی ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی و بازار نفت اطلاع چندانی در دسترس نیست. چرا که تأثیرات کرونا بر بازار فقط محدود به اقتصاد چین نیست.
رئیس دفتر مرکز مطالعات انرژی وین افزود: اقتصاد بینالمللی و به ویژه اقتصادهای بزرگ، عمیقاً در یکدیگر تنیده شدهاند و تأثیرات گسترده و زنجیرهای بر بقیه کشورها دارند. از اینرو هنوز باید در انتظار بود. اما گمانهزنیها دلالت بر این دارد که به دلیل شوکهای قبلی که خصوصاً بعد از شروع نبرد تجاری آمریکا و چین شکل گرفت، بستر اقتصاد بینالمللی، آمادگی زیادی برای شکنندگی و جذب پدیدههای منفی پیدا کرده است. بنابراین در ۲۰۲۰ شاید باید منتظر بحرانی فراگیر در اقتصاد جهانی باشیم.
اقتصاد جهان در شکنندهترین حالت
وی تأکید کرد: در این شرایط بیتردید تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت، بازندگان مهمیخواهند بود. در واقع هماینک آثار منفی کرونا در کاهش ۲۹ درصدی واردات نفتخام چین از عربستان مشهود است. قرارداد ۳۰ ساله فروش نفت روسیه به چین هم تحتالشعاع آینده بازار نفت چین قرار گرفته است. چنانچه ویروس کرونا را در ابعاد گسترده و فراگیر آن ارزیابی کنیم، عملا برنده مهمی در صحنه اقتصاد بینالمللی وجود نخواهد داشت. کشورهایی ممکن است بخشی از بازار صادرات چین را به خود اختصاص دهند، اما چین، خود واردکننده بزرگی نیز هست. جنگ تجاری امریکا و چین، بستری را فراهم آورد که دامنه تحملپذیری اقتصاد بینالملل برای کرونا را محدود کرد. آخرین گزارشات از اقتصاد امریکا هم، ارقام امیدوارکنندهای برای ۲۰۲۰-۲۰۲۱ به دست نمیدهد. آنگاه که دو اقتصادی که ۵۰ درصد تولید ناخالص جهانی را در اختیار دارند، شرایط شکنندهای را تجربه کنند، بقیه کشورها هم به طور نسبی آسیبپذیر خواهند بود. البته فرصتهایی هم برای دیگر کشورها فراهم میشود که قابل توجه هستند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.