رئیس سازمان نظام پزشکی بعد از ۲۰ روز متوجه کرونا شدیم! رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، در ارتباط با اینکه چرا قرنطینه در کشور انجام نشد، توضیحاتی ارائه داد. به گزارش مهر، محمدرضا ظفرقندی، در توضیح اینکه چرا از قرنطینه برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در کشور استفاده نکردیم، گفت: ماجرا به زمان […]
رئیس سازمان نظام پزشکی
بعد از ۲۰ روز متوجه کرونا شدیم!
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، در ارتباط با اینکه چرا قرنطینه در کشور انجام نشد، توضیحاتی ارائه داد. به گزارش مهر، محمدرضا ظفرقندی، در توضیح اینکه چرا از قرنطینه برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در کشور استفاده نکردیم، گفت: ماجرا به زمان تشخیص بیماری بستگی دارد. اگر در ابتدای شناسایی بیماری شهر قرنطینه شود، قطعاً میزان آلودگی کاهش پیدا میکند. اما زمانیکه ویروس مرزهای یک شهر را در ابعاد وسیع طی کرده باشد، دیگر این روش جواب نمیدهد و اینجاست که باید از روش فاصلهگذاری اجتماعی استفاده کرد. وی افزود: قرنطینه یک شهر یکی از مراحل پنجگانه قرنطینه است. زمانیکه بیماری در کشور تشخیص داده شد، حداقل ٢٠ روز از ابتلا گذشته بود، یعنی بیماری که در اواخر ماه بهمن جانش را از دست داد، حداقل ٢٠ روز قبلش گرفتار شده بود و در این مدت هم رفتوآمدها ادامه داشت. بنابراین قرنطینه به معنای ممنوعیت کامل تردد قابل اجرا نبود. هر چند در هیچ جای دنیا هم استفاده از روش اقناع و ایمنی جمعیتی علمینیست و توصیه نمیشود. بنابراین باید در نخستین مرحله فاصلهگذاری اجتماعی به عنوان مرحله سوم قرنطینه انجام میشد که با تأخیر این اتفاق افتاد. ظفرقندی گفت: مسألهای که وجود دارد این است که بسیاری از آلودگیها زمانی اتفاق افتاده است که ما تشخیصی از بیماری نداشتیم. شما به حجم بالای مراجعه مردم به مطبها و بیمارستانها به دلیل ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوانزا، ذاتالریه و…، توجه کنید. چقدر از این افراد ممکن بود که مبتلا به کرونا باشند. چقدر از افراد ممکن بود که بیعلامت باشند و به بیمارستانها مراجعه کردهاند.
بعضی کشورها هم صداقت ندارند!
در همین ارتباط، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران گفت: بعضی از کشورها در آمار خود صداقت ندارند و ما هم میدانیم که آمار را اعلام نمیکنند، تراکم ابتلاء در کشور چین در ووهان و برخی از ایالتها مختلف بوده است و نه در تمامیکشور چین! در حالی که در کشورهایی مانند ایتالیا و اسپانیا در تمامیکشور این بیماری نفوذ کرده است. در مورد اختلاف آمار هم باید دید هر کشور به چه اندازه به کیت دسترسی دارند و یا اینکه در هر کشور چه افرادی را تست میکنند. در برخی از کشورها فقط افراد با حال وخیم را تست میکنند و در کشوری مثل آلمان روزانه ۱۲۰۰ تست انجام میشده است. در آمار چیزی که مهم است نسبت مرگومیر به جمعیتی است که در خطر هستند نه جمعیت کل کشور. حریرچی گفت: ایران هم مانند تمامیکشورها در موقع شروع بیماری دچار کمبود برخی از اقلام بهداشتی شدیم ولی با به کارگیری از واحدهای تولیدی و صنفی این نیاز رفع شد و الان کمبودی در هیچ اقلامی نداریم اگر کمبودی داشته باشیم برای سلامت مردم از کشورهای دیگر وارد میکنیم ولی الان نیاز نیست. معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: قسمت عمده تختها به کرونا اختصاص داده شده است و برخی از عملهای جراحی در اسفندماه هم به تعویق افتاد، ۹۰درصد افرادی که بستری شدند هزینه بستری و درمانشان از سوی دولت و بیمه پرداخت شده است. به گفته حریرچی، در برخی از مراکز سرپایی و درمانی با ۷۰ درصد کاهش مراجعات مواجه شدیم که این موضوع هزینههایی برای وزارت بهداشت داشته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.