کنسلی بحث اکتشافات معدنی به دنبال شیوع کرونا

عضو هیأت‌مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران مطرح کرد کنسلی بحث اکتشافات معدنی به دنبال شیوع کرونا معادن نقش مهمی‌ در اقتصاد کشور دارد و به نوعی در شرایط حال‌حاضر با شیوع بیماری کرونا می‌توان آن را یک پله برای جبران خسارت دید. اما متأسفانه بحران بیماری همه‌گیر کرونا به تولید معادن نیز […]

عضو هیأت‌مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران مطرح کرد

کنسلی بحث اکتشافات معدنی به دنبال شیوع کرونا

معادن نقش مهمی‌ در اقتصاد کشور دارد و به نوعی در شرایط حال‌حاضر با شیوع بیماری کرونا می‌توان آن را یک پله برای جبران خسارت دید. اما متأسفانه بحران بیماری همه‌گیر کرونا به تولید معادن نیز خسارت زده است.

به گفته کارشناسان بخش معدن آسیب این بحران بر فعالیت‌های معدنی استان ظرف دو هفته آتی آشکار خواهد شد. لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در معادنی که کارگران آن ناچار به فعالیت در کنار یکدیگر بودند، باعث تعطیلی موقت و دست از کار کشیدن کارگران آن‌ها شد.

اکنون سؤالی که پیش می‌آید، آخرین وضعیت معادن و صنایع‌معدنی کشور در شرایط کرونا چگونه است؟ دولت، بخش‌خصوصی و شرکت‌های معدنی و فولادی هنوز گزارشی در مورد آخرین وضعیت خود گزارشی ارائه نکردند. آیا صادرات متوقف شده است؟ هنوز شرکت‌ها از آخرین وضعیت خود در سال ۹۹ گزارش نداده‌اند.

بهروز برنا، عضو هیأت‌مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نیز درخصوص آخرین وضعیت کارکرد معادن، گفت: کرونا در بحث معادن تأثیرات منفی گذاشت به حدی که بحث اکتشافات را کنسل کرد چرا که اکتشافات نیاز به سفر دارد که به دنبال آن سفرها کنسل شده‌اند.

وی بیان کرد: کار کردن در تونل به دلیل فضای محیطی آسیبپذیر دچار محدودیت‌هایی شده است. دستورالعمل‌هایی را از طریق سازمان نظام مهندسی منتشر شده است.

عضو هیأت‌مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: هم‌اکنون ساخت‌وسازها فعالیت ندارند و بیشترین فعالیت معادن کوچک در بخش ساخت‌وساز بود که با رکود شدید مواجه شده است. تنها معادنی فعالیت می‌کنند که صنایع‌معدنی در کنارشان فعالیت دارد.

برنا تشریح کرد: کرونا نه تنها در معادن کشور بلکه در معادن دنیا نیز تأثیرات منفی گذاشته است.۷۰ درصد معادن کشور در سنگ‌نما و ساختمانی کاربرد داشتند و اکنون کارکرد آن‌ها به شدت افت کرده است علاوه بر این ۱۰ درصد معادن در بخش فلزات و ۲۰ درصد در بخش غیر فلزات بودند.

وی ادامه داد: بخش‌های مختلف تولید مانند حلقه‌های زنجیر به یکدیگر متصل هستند و تعطیلی فعالیت یک بخش بر بخش‌های دیگر نیز اثر می‌گذارد بنابراین تعطیلی معادن سایر بخش‌های تولید را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. اثرات و تبعات شیوع کرونا بر فعالیت‌های معدنی به مرور آشکار خواهد شد و قابل اندازه‌گیری خواهد بود.

مهرداد اکبریان، رئیس انجمن سنگ‌آهن ایران با اشاره به مشکلات معادن کشور، گفت: معادن کشور با توجه به شرایط ویژهای که دارند تعطیل هستند. با توجه به شرایط ایمنی و رعایت مسائل بهداشتی در معادن زغال‌سنگ فعالیت‌های معادن زیرزمینی زغال‌سنگ متوقف شده است و این رویه تا زمان ریشه کن شدن ویروس کرونا استمرار می‌یابد.

اکبریان ادامه داد: با توجه به لزوم ایجاد وضعیت تولید و شرایط سودآوری برای کمک به کارگران و شرکت‌های مربوطه درخواست داریم که همزمان با توقف معادن زیرزمینی، امکان برداشت از معادن روباز فراهم شود. صنایع‌معدنی مشکلات زیاد زیربنایی دارد، یعنی متأسفانه از زیر بنا که بحث مسائل حقوقی معدنی است درگیر بخشنامه‌ها و قوانین دولت هستیم.

وی بیان کرد: نداشتن علوم، فنون و تکنولوژی‌های جدید بعد اکتشاف یکی دیگر از مشکلات معادن است. هم‌اکنون استخراج با ماشینآلات با بضاعت کم و قدیمی ‌در حال انجام بوده و دولت تمهیدات لازم را برای نوسازی ماشینآلات معدنی قدیمی ‌در سال‌های گذشته انجام نداده است.

رئیس انجمن سنگ‌آهن ایران ادامه داد: سال پیش تحریم‌ها سنگین‌تر و سخت‌تر شده و هم‌اکنون معدن‌داران برای واردات و نوسازی ماشین‌آلات مورد نیازشان با مشکل مواجه هستند.

اکبریان با بیان اینکه در بحث سرمایه نیز مشکلاتی داریم، گفت: شرکت‌های خارجی تقریباً هیچ سرمایه‌ای را نمی‌توانند وارد کشور کنند و بانک‌ها به این نوع سرمایهگذاری‌ها علاقه‌ای ندارند؛ وقتی هم سرمایهگذاری می‌کنند بانک‌ها به صورت مستقیم برای خودشان سرمایهگذاری می‌کنند و حاضر نیستند تسهیلات را برای بهره‌بردار یا استخراج‌کننده بدهند.

قطعاً یکی از پیامد‌ها و مشکلات مربوط به بیماری کرونا، تبعات اقتصادی است که به غیر از مشکلات برای صاحبان بنگاه‌ها و فعالان اقتصادی و کسب‌وکار‌های کوچک و متوسط و بزرگ، مشکلاتی را هم برای شهروندان به وجود خواهد آورد.

منبع: باشگاه خبر نگاران جوان