اندر مفهوم فاصلهگذاری اجتماعی ! بالاخره هر چه باشد هوشنگخان (خودمان را میگوییم) برای خودش باسوادی به حساب میآید و بسیاری از خلقا… بیاذن ایشان آب هم نمیخورند چه رسد به شکر اضافی! سؤالات زیادی از جنابمان شده است و پرسیدهاند که این طرح فاصلهگذاری اجتماعی چه صیغهای است و آن هوشمندش، چه […]
اندر مفهوم فاصلهگذاری اجتماعی !
بالاخره هر چه باشد هوشنگخان (خودمان را میگوییم) برای خودش باسوادی به حساب میآید و بسیاری از خلقا… بیاذن ایشان آب هم نمیخورند چه رسد به شکر اضافی!
سؤالات زیادی از جنابمان شده است و پرسیدهاند که این طرح فاصلهگذاری اجتماعی چه صیغهای است و آن هوشمندش، چه موجودی است.
قصد کردیم جهت تنویر افکار عمومی و در نوردیدن عرصه شفافیت، مطالبی چند را خدمت پرسندگان و سؤالمندان! گرامی عرض کنیم و لایههای پنهان این فاصلهگذاری اجتماعی را بر همگان عیان و آشکار کنیم.
در قدیم موضوعی بود بهنام فاصله طبقاتی، چون این فاصله طبقاتی آنقدری گردید که دیگر به چشم نمیآمد و بیشتر به گسل شبیه بود تا فاصله، بنابراین متخصصان علم اقتصاد تصمیم گرفتند این فاصله توسعهیافته فراخ شده را با یک جور فاصلهگذاری مناسب، درجهبندی نمایند تا در بررسیهای اقتصادی و حساب و کتاب دهکها و خط فقر و خط زجر و خط هرچه سنگ است مال پای لنگ است، بتوانند معیاری برای محاسبه داشته باشند. بنابراین مفهومی به نام فاصلهگذاری اختراع شد !
زعمای قوم علوم اجتماعی که دیدند قافله را بدفرم به عزیزان اقتصاددان باختهاند در قضیه این کرونای مادر مرده، فرصت را غنیمت شمردند و این مفهوم جدید را به فاصلهگذاری اجتماعی تغییر داده و سندش را به نام خود ثبت نمودند!
مفاهیم و اصول اصلی فاصلهگذاری اجتماعی طبق آخرین بهروزرسانی انجام شده توسط مسؤولان مجری جام الاطراف به شرح زیر میباشد :
– عدهای تمام وقت کسبوکارشان رونق داشته و عدهای کلاً در و پیکر را تخته کرده و بروند پی کارشان.
– دستور پخت غذاهای جدید مثل پلوگرسنگی و خورشت دلضعفه و همچنین باد هوا و نان خشک آب زده به کرات از رسانه ملی پخش و فرهنگسازی شود و آنها که دچار فاصلهگذاری مزمن شدهاند، حظ وافر ببرند.
– کارگر ساختمانی و ساعتی و روزمزد و کسبه شغلهایی که همان جامعالاطرافها غیرضرورش میدانند در فاصله بعیدی از محل کار، زندگی کنند. اما دیگر کسبه که قیمتها را دوبله هم فرمودند بدون فاصله با محل کار، عدل وسط مغازه و فروشگاه به سر برده و روزگار بگذارند.
– فاصلهگذاری یعنی اینکه مجریان و مسؤولان گرامی فاصله ایمن و مناسب خود را با دغدغههای مردم و مشکلات صنوف و کارخانه و واحدهای اقتصادی روبه نابودی، حفظ کنند و به هیچ عنوان کسی درصدد کاهش آن بر نیاید.
– مابین آنچه ملت میگویند و آنچه بالادستیها میگویند فاصلهگذاری به نحوی باشد که از یکطرف گوش بالادستیها چیزی استماع نفرماید و از طرف دیگر حنجره مسؤولین در گوش میانی فرودستان فرورفته و ایشان همه چیز را به گوش جان، بشنوند.
– قیمت دلار و سکه و طلای قبل از کرونا دیگر دستشان به قیمت دلار و سکه و طلای ایام کرونایی نرسد و در یک فاصلهگذاری مناسب اقتصادی اجتماعی حساب شده با واقعیت، به سر برند تا جیب بانکمرکزی و یا دلال محترم و شاید هم بورکینافاسوی جهانخوار پُر شود.
البته بحث در اینجا خاتمه نیافته است ولی حقیر بیم آن دارم که دچار فاصلهگذاری هوشمند شده و به دلیل سرخی بیش از حد زبان، در محدوده قرار گرفته و از حیز اجتماعی بودن ساقط شوم!
در کل باید عرض کنم که فاصلهگذاری اجتماعی، چه آن معمولیاش و چه آن هوشمندش، چیز جدیدی نیست ولی تا دلتان بخواهد غریب است و هرآنچه ما در قوطی عطار گشتیم مییافت نشد!
هوشنگ خان
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.