استفاده از گل رز در بهینه‌سازی سلول‌های خورشیدی

استفاده از گل رز در بهینه‌سازی سلول‌های خورشیدی تیمی از محققان آلمانی به تازگی دریافته‌اند که مجموعه بی‌نظم پوست بیرونی گلبرگ‌های گل رز می‌توانند سطح بسیار کارآمدی برای جذب نور باشند. به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، محققان مؤسسه فن‌آوری کارلسروهه، مرکز انرژی خورشیدی و مرکز تحقیقات هیدروژن بادن-وورتمبرگ آلمان با استفاده از این […]

استفاده از گل رز در بهینه‌سازی سلول‌های خورشیدی

تیمی از محققان آلمانی به تازگی دریافته‌اند که مجموعه بی‌نظم پوست بیرونی گلبرگ‌های گل رز می‌توانند سطح بسیار کارآمدی برای جذب نور باشند.

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، محققان مؤسسه فن‌آوری کارلسروهه، مرکز انرژی خورشیدی و مرکز تحقیقات هیدروژن بادن-وورتمبرگ آلمان با استفاده از این دانش به ارتقای بهره‌وری سلول‌های خورشیدی پرداخته‌اند.

آن‌ها کار خود را با بررسی ویژگی‌های نوری سلول‌های پوست بیرونی گیاهان مختلف آغاز کردند. این محققان به‌طور خاص به توانایی این لایه بیرونی در جذب و نه بازتاب نور توجه کردند.

دانشمندان دریافتند که گلبرگ‌های رز به‌طور خاصی در این کار مهارت دارند.

به گفته محققان، پوسته بیرونی گلبرگ‌های رز در زیر میکروسکوپ الکترونی از چیدمان بی‌نظمی از میکروساختارهای به هم فشرده برخوردار است و ضایعات اضافی توسط نانوساختارهای با موقعیت تصادفی شکل گرفته‌اند. این امر نه تنها به گل‌های رز اجازه می‌دهد تا نور بیش‌تری جذب کنند، بلکه رنگ‌های قوی ایجاد می‌کند که حشرات را برای اهداف گرده‌افشانی به سوی آن‌ها می‌کشاند.

محققان پس از انتخاب گل رز برای تحقیقات خود، با استفاده از یک پلیمر سیلیکونی از لایه بیرونی گلبرگ‌ها نقشه‌برداری و در حقیقت یک قالب ایجاد کردند. آن‌ها سپس یک چسب شفاف نوری را در این قالب ریخته و آن را زیر نور فرابنفش قراردادند.

این کار یک نسخه کاملاً شفاف از ساختار پوسته بیرونی گلبرگ‌‌ها ارایه کرد که محققان آن را بر روی سلول‌های خورشیدی قراردادند. این سلول‌‌ها ۱۲ درصد افزایش در بهره‌وری نور تابیده شده به شکل عمودی را نشان دادند. زمانی که نور در زاویه تیزتری تابیده شود، این بهره‌وری بیش‌تر می‌شود.

محققان اکنون در حال بررسی نقش سطوح غیرمنظم مانند انواع موجود در پوست بیرونی گلبرگ رز در سایر سطوح حساس به نور هستند و امیدوارند بتوانند بهره‌وری سلول‌های خورشیدی را بهینه‌تر کنند.

 

این یافته‌ها در مجله Advanced Optical Materials منتشر شده است.