زمان غذاخوردن به اندازه سلامت غذا اهمیت دارد مطالعات مربوط به تأثیر الگوهای غذایی بر سلامت نشان میدهد بینظمی در غذا خوردن با افزایش ریسک سندروم متابولیک (فشارخون بالا، دیابت نوع۲ و چاقی) مرتبط است. به گزارش مهر، یافتههای تحقیقات مختلف نشان میدهد خوردن نامنظم بر ساعت درونی بدن موسوم به «ریتم شبانه روزی» تأثیر […]
زمان غذاخوردن به اندازه سلامت غذا اهمیت دارد
مطالعات مربوط به تأثیر الگوهای غذایی بر سلامت نشان میدهد بینظمی در غذا خوردن با افزایش ریسک سندروم متابولیک (فشارخون بالا، دیابت نوع۲ و چاقی) مرتبط است.
به گزارش مهر، یافتههای تحقیقات مختلف نشان میدهد خوردن نامنظم بر ساعت درونی بدن موسوم به «ریتم شبانه روزی» تأثیر میگذارد. بسیاری از فرایندهای متابولیکی ناشی از تغذیه در بدن از الگوی شبانه روزی نظیر اشتها، هضم غذا و متابولیسم چربی، کلسترول و گلوکز پیروی میکنند.
مصرف غذا میتواند بر ساعت درونی بدن، بهخصوص در اعضای نظیر کبد و روده، تأثیر گذارد، درحالیکه ساعت مرکزی بدن هم از طریق چرخه تاریکی/روشنی تنظیم میشود که آن هم میتواند تحت تأثیر زمان مصرف غذا باشد.
تعدادی از مطالعات نشان دادهاند که افراد دارای شیفت کاری با افزایش ریسک ابتلا به شماری از بیماریها نظیر سرطان، بیماری قلبی-عروقی و سندروم متابولیک روبهرو هستند. شیفت کاری موجب بروز تغییر در الگوی رژیم غذایی میشود.
سفرهای متعدد کاری هم موجب بروز اختلافات فاحشی بین ساعت درونی بدن و ساعت اجتماعی میشود که این اختلاف با افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای نظیر چاقی و سندروم متابولیک همراه است، در حالی که مدت زمان کوتاه خواب هم با افزایش وزن همراه است.
همچنین مطالعه تأثیر الگوهای نامنظم غذایی نشان میدهد که توجه به نوع غذای مصرفی فرد هم اهمیت دارد. برخی از مطالعات به رابطه بین نظم غذایی و انتخاب نوع غذا پی بردهاند، به عنوان مثال، یکی از گزینههای اشتباه غذایی نخوردن صبحانه است.
محققان هشدار میکنند تغییر مداوم در زمان غذا خوردن موجب اختلال در ریتم شبانه روزی بدن شده و در نتیجه بر میزان اشتها، روند هضم غذا و فرایندهای متابولیکی بدن تأثیر میگذارد. به مرور زمان این عدم تعادل باعث تغییرات متابولیکی شده که منجر به چاقی، بیماری قلبی و سرطان میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.