جهش تولید در صنعت فولاد با ممنوعیت صادرات سنگ‌آهن

جهش تولید در صنعت فولاد با ممنوعیت صادرات سنگ‌آهن صنعت فولاد یکی از صنایع پیشران در اقتصاد کشور است و در کنار خلق ارزش‌افزوده بالا و ارزآوری برای کشور، یکی از ارکان جهش تولید در اقتصاد ملی به شمار می‌آید و می‌تواند حداکثر ارزش‌افزوده ممکن را خلق می‌کند. اما خام‌فروشی سنگ‌آهن در چند سال اخیر […]

جهش تولید در صنعت فولاد با ممنوعیت صادرات سنگ‌آهن

صنعت فولاد یکی از صنایع پیشران در اقتصاد کشور است و در کنار خلق ارزش‌افزوده بالا و ارزآوری برای کشور، یکی از ارکان جهش تولید در اقتصاد ملی به شمار می‌آید و می‌تواند حداکثر ارزش‌افزوده ممکن را خلق می‌کند. اما خام‌فروشی سنگ‌آهن در چند سال اخیر به بلای جان صنعت فولاد ایران تبدیل شده و تهدیدی جدی علیه جهش تولید به شمار می‌آید. این در حالی است که بسیاری از تولیدکنندگان برای تأمین مواد اولیه خود دچار کمبود مواد اولیه هستند.

به گزارش مناقصه‌مزایده، در این باره محمدجعفر صالحی، معاون خرید شرکت ذوب‌آهن اصفهان با اشاره به نام‌گذاری سال ۹۹ به نام سال «جهش تولید» گفت: ضرورت دارد، تدابیر لازم در جهت تحقق این شعار مدبرانه اندیشیده شود که یکی از این اقدامات مهم و اساسی می‌تواند ممنوعیت صادرات سنگ‌آهن باشد.

معاون خرید شرکت ذوب‌آهن اصفهان در ادامه به گزارش صادرات سنگ‌آهن در دو ماه اول سال ۲۰۲۰ پرداخت و گفت: گزارشات رسیده حاکی از انجام صادرات سنگ‌آهن در ماه‌های ژانویه و فوریه به چین است، رقمی‌حدود ۸۰۰ هزار تن سنگ‌آهن صادر شده است که به نظر می‌رسد به میزان زیادی کاهش داشته است.

وی افزود: عوارض موضوعه بر صادرات سنگ‌آهن مؤثر بوده اما آنچه توانسته از کمند عوارض رهایی یابد و صادر شود سنگ دانه‌بندی با عیار بالا و عناصر مضره پایین بوده که می‌توان گفت گل سرسبد سنگ‌آهن است؛ افزایش نرخ ارز و همچنین تغییر نرخ تبدیل قیمت ارزش بهای صادراتی سنگ‌آهن دو عاملی هستند که همچنان شرایط صادرات را جذاب و جذاب‌تر می‌کند.

صالحی با اشاره به نام‌گذاری سال ۹۹ به نام سال «جهش‌تولید» تصریح کرد: ضرورت دارد، تدابیر لازم در جهت تحقق این شعار مدبرانه اندیشیده شود که یکی از این اقدامات مهم و اساسی می‌تواند ممنوعیت صادرات سنگ‌آهن باشد و یا به عبارتی هر آنچه در داخل به منظور جهش تولید لازم است؛ ذوب‌آهن اصفهان آمادگی لازم را دارد با راه‌اندازی کوره شماره یک در سال «جهش‌تولید» برای اولین بار رکورد عبور از سه میلیون تن را به عرصه عمل آورد.

همچنین احمد سعدی، مدیرعامل گروه فولاد البرز غرب گفت: مهم‌ترین عامل ایجاد جهش تولید در صنعت فولاد کشور جلوگیری از خام‌فروشی و قرار گرفتن مواد اولیه و میانی در چرخه تولید فولاد است زیرا بیشترین ارزش‌افزوده تنها با تولید محصولات نهایی به دست می‌آید.

وی افزود: برای تحقق شعار «جهش‌تولید» در صنعت فولاد، به نظر می‌رسد باید مواد اولیه واحدهای تولیدی در کشور به اندازه کافی تأمین و ارزش‌افزوده نیز در صنایع پایین‌دستی صنعت فولاد ایجاد شود. در نتیجه باید از خام‌فروشی در صنعت فولاد ممانعت به عمل آید.

مدیرعامل گروه فولاد البرز غرب عنوان کرد: کشور در شرایطی قرار دارد که نباید اجازه داد به هیچ عنوان خام‌فروشی در صنعت فولاد یا حتی میان‌فروشی نیز انجام شود. به طوری که هم مواد اولیه و هم مواد میان‌دستی فولادی باید در صنعت فولاد کشور به کار گرفته شود زیرا بیشترین ارزش‌افزوده در صنعت فولاد در تولید محصولات پایین‌دستی به وجود می‌آید.

مدیرعامل گروه فولاد البرز غرب در پایان گفت: میزان تولید محصولات فولادی در کشور ما بیش از نیاز داخلی است و تخمین زده می‌شود مازاد دو برابری تولید نسبت به مصرف داخلی وجود داشته باشد. بنابراین تأکید فعالان صنعت فولاد در سال‌جاری باید بر صادرات باشد زیرا این امر هم با ارزآوری همراه است و هم اینکه باعث می‌شود صنعت فولاد کشور با ظرفیت کامل کار کند.