رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ژِل، دستکش لاتکس و ماسک آنتیباکتریال بهزودی در کشور تولید میشود رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمیگفت: ژِل ضدعفونیکننده، دستکش لاتکس و ماسک آنتی باکتریال به زودی توسط این پژوهشگاه در کشور با قیمت مطلوب تولید میشود تا از خروج ارز و واردات جلوگیری شود. به گزارش ایرنا، مهدی نکومنش اظهار […]
رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی
ژِل، دستکش لاتکس و ماسک آنتیباکتریال بهزودی در کشور تولید میشود
رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمیگفت: ژِل ضدعفونیکننده، دستکش لاتکس و ماسک آنتی باکتریال به زودی توسط این پژوهشگاه در کشور با قیمت مطلوب تولید میشود تا از خروج ارز و واردات جلوگیری شود.
به گزارش ایرنا، مهدی نکومنش اظهار داشت: شرکتهای دانشبنیان مستقر در مرکز رشد پژوهشگاه پلیمرهایی تولید کردهاند که الکل را به ژل ضدعفونیکننده تبدیل میکنند و بهزودی به تولید انبوه میرسد. در حالحاضر ژلها از کشورهای خارجی وارد میشود و قیمت بسیار بالایی دارد.
رئیس پزوهشگاه پلیمر و پتروشیمی افزود: محلولهای ضدعفونیکننده به صورت مایع تولید میشوند و تاکنون ژل در داخل تولید نشده است.
وی ادامه داد: ژلها ماندگاری بیشتری دارند و میتوان از آنها به مقدار بیشتری استفاده کرد و همچنین میکروبکشی بهتری دارند. با استفاده از این نوع پلیمر به مقدار (یکدرصد وزنی) الکل به ژل تبدیل میشود. خط تولید این پلیمر در دستور کار قرار گرفته است تا به زودی این ژلها در دسترس عموم قرار گیرد.
رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی عنوان کرد: به دلیل اینکه همان یکدرصد مایع پلیمری در کشور وجود ندارد، این ژلها از سایر کشورها وارد و با قیمت بسیار بالا فروخته میشود که ما موفق به تولید این ماده شدیم.
تولید لباسهای باکیفیت بیمارستانی با استفاده از پلیاتیلن
نکومنش عنوان کرد: کمک در بحرانها را وظیفه ملی میدانیم و شاید در ظاهر موضوع کرونا به پلیمر مربوط نباشد، اما زمانی که به این موضوع وارد شدیم پروژههای بسیار مفیدی را آغاز کردیم.
وی ادامه داد: از هفتههای اول اسفندماه که موضوع تازه مطرح شد، سه شرکت موجود در مراکز رشد به تولید مواد ضدعفونی دست بر پایه الکل و غیرالکل اقدام کردند و هنوز این تولیدات ادامه داد.
نکومنش با بیان اینکه الکل پیش از تولید مواد ضدعفونیکننده آزمایش میشود، عنوان کرد: تاکنون بیش از ۵۰۰۰ هزار لیتر و در بستههای ۱۵۰ سیسی و ۳۰۰ سیسی تولید شده است و ظرفیت تولید آن ۱۵ هزار لیتر بوده که به دلیل کمبود الکل و آزمایشهای تخصصی روی ناخالصی الکل تولید نیز کم شده است.
رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی تصریح کرد: همچنین یک شرکت دیگر به تولید لباسهای بیمارستانی و ماسک چند لایه اقدام کرد و تاکنون به بیمارستانهای بسیاری فروخته شده است.
وی عنوان کرد: زمانی که موضوع جدیتر شد محققان و فناوران روی پلیاتیلنها پژوهش کردند و دریافتند یکسری پلیاتیلنهایی هستند که اگر چند شاخه شوند از لحاظ چسبندگی خواص خوبی دارند و برای تولید گانهای بیمارستانی (لباس) استفاده میشود و میتوان این گانها را با کیفیت بهتر تولید کرد.
به گفته نکومنش تاکنون ۵۰۰ کیلوگرم پلیاتیلن با شاخههای فراوان فروخته شده است. یک گرم از این ماده سطح یک متری را میپوشاند و نمونههای اولیه این ماده بسیار خوب بوده و در حالحاضر تولید مستمر دارد.
تولید ماده اولیه دستکش و جلوگیری از واردات
رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی اظهار داشت: در حوزه موادی که بیشتر پلیمری هستند لاتکسهایی موجود است که دستکشهای اتاق عمل را تولید میکنند و مواد آن شیرابههای خاص پلیمری است که در داخل تولیدکننده نداشتیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه این دانش را سه سال پیش برای تولید مادهای با مشخصات نزدیک به این ماده پلیمری تولید کرده بودیم و هماکنون میتوانیم آن ماده را به تولید انبوه صنعتی برسانیم. همچنین مواد اولیه این دستکشها برپایه واردات بوده به همین دلیل قیمت این دستکشها در بازار بسیار بالا رفته است.
تولید ونتیلاتور زیر قیمت بازار
نکومنش همچنین درخصوص سایر پژوهشهای این پژوهشگاه گفت: تولید دستگاه ونتیلاتور کوچک (دستگاه تنفس مصنوعی) نیز محقق شده است که نقشه آن را دانشگاههای معتبر دنیا مثل امآیتی آمریکا برای استفاده آزاد روی سایتهای خود گذاشتهاند. یکی از اعضای هیأت علمیبا کمک یک شرکت دانشبنیان از اساتید دانشگاه تهران دستگاه را ساخته و نمونه آن را به اداره تجهیزات پزشکی ارائه کردهاند.
وی ادامه داد: در صورت تأیید اداره تجهیزات پزشکی میتوانیم حداقل هزار دستگاه را تولید کنیم. این دستگاه به دیتاهایی با دقت بالا نیاز دارد و میتوان هر دستگاه را به قیمت زیر یکمیلیون تومان به فروش رساند.
عرضه ماسک آنتیباکتریال برای اولینبار
نکومنش عنوان کرد: ماسکهایی که از صفحات پلیمری آنتیباکتریال (PLA) ساخته شده، برای اولین بار توسط محققان پژوهشگاه پلیمر در کشور آماده تولید است.
وی ادامه داد: روی این ماسکها باکتری رشد نمیکند و جای تعویض فیلتر دارد و میتوان بیش از یک ماه از آن استفاده کرد. همچنین حساسیت پوستی ندارد و برای کادرهای بیمارستانی بسیار مناسب است.
رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی تصریح کرد: پلیمر آن حدود ۵۰ تا ۶۰ درجه انعطاف دارد و در آب گرم قرار میگیرد و منعطف میشود. ماده اولیه این ماسک وارداتی است و ما در این باره محدودیت داریم.
وی ادامه داد: ماده اولیه این ماسک را از کشور چین تهیه میکنیم که به دلیل موضوع کرونا، تعطیلیهای به وجود آمده و تحریمها با محدودیتهایی مواجه هستیم و تهیه آن تا دو ماه طول میکشد. بنابراین تولید ماده اولیه این ماسک در دستور کار قرار دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.