اجساد، آبهای زیرزمینی را آلوده نمیکنند مدیرکل دفتر بهداشت آب و فاضلاب در این خصوص گفت: امکان انتقال ویروس کرونا از طریق اجساد به آبهای زیرزمینی وجود ندارد و جای هیچگونه نگرانی در این باره نیست. سیدکوشیار اعظمواقفی با بیان اینکه حتی قبل از شیوع ویروس کرونا در کشور این مسأله مورد توجه بود که […]
اجساد، آبهای زیرزمینی را آلوده نمیکنند
مدیرکل دفتر بهداشت آب و فاضلاب در این خصوص گفت: امکان انتقال ویروس کرونا از طریق اجساد به آبهای زیرزمینی وجود ندارد و جای هیچگونه نگرانی در این باره نیست.
سیدکوشیار اعظمواقفی با بیان اینکه حتی قبل از شیوع ویروس کرونا در کشور این مسأله مورد توجه بود که به هیچ عنوان محل دفن زباله و آرامستانها نزدیک منابع آب شرب نباشد و این مکانها با منابع آب فاصله زیادی داشته باشند، به ایسنا گفت: این مسأله بدین معناست که در محدوده سفرههای آب زیرزمینی که برای شرب استفاده میشود نباید آرامستان وجود داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه نگرانی که در این باره از گذشته وجود داشته مربوط به ویروس نیست، چون تقریباً امکان نفوذ ویروس به سفرههای آب زیرزمینی وجود ندارد، تصریح کرد: کووید۱۹ ویروس جدیدی است که هنوز تحقیقات درباره آن ادامه دارد، نگرانی ما در بحث باکتریها بود آن هم در مکانهایی که سطح سفره آب زیرزمینی بالا باشد اما معمولاً عمق چاهها در کشور بالاست.
مدیرکل دفتر بهداشت آب و فاضلاب کشور افزود: در محدوده تهران عمق آبهای زیرزمینی بالای ۲۰۰ متر است و در این عمق هیچ عامل میکروبی نمیتواند نفوذ کند و اصلا این فرضیه امکانپذیر نیست؛ بنابراین آب آشامیدنی که از سفرههای آب آشامیدنی تأمین میشود هیچ مشکلی ندارد که ما بخواهیم نگرانی در این باره داشته باشیم.
واقفی با بیان اینکه تأکید ما همیشه این بوده که محل دفن زباله و آرامستانها حتماً باید از منابع آب فاصله داشته باشند، گفت: این یک مسأله قدیمیاست و موضوع جدیدی نیست که بخواهد نگرانی ایجاد کند ما نیز نگرانی بابت این قضیه نداریم.
وی با اشاره به نحوه عملکرد دستگاههای تصفیه آب در مواجهه با ویروس احتمالی، اظهار کرد: در وهله اول باید بگویم که اصلاً ویروس در آب وجود ندارد اما در هر صورت امکان شناسایی هرگونه آلودگی در تصفیهخانههاست؛ بدین گونه که در تصفیهخانهها فرآیندهای مختلف فیزیکی و شیمیایی وجود دارد و در طی فرآیند تصفیه ذرات قابلیت حذف دارند.
به گفته مدیرکل دفتر بهداشت آب و فاضلاب کشور، برای ویروسها و باکتریها در مرحله نهایی تصفیه آب همیشه فرآیند گندزدایی انجام میشود که عموماً این کار با کلر است در برخی تصفیهخانهها که پیشرفته تر هستند این عملیت با ازنزنی و کلرزنی توام با هم انجام میشود، طبق مطالعات انجام شده ویروس کرونا در مقابل کلر و تمام اکسیدانها غیرمقام است تاجایی که حتی با مقادیر کم کلر هم قابلیت از بین رفتن را دارد.
واقفی با بیان اینکه حد متوسط و مطلوب در شبکه و تصفیهخانه که میزان بالاتری استفاده میشود تا در شبکه بماند نیم میلیگرم در لیتر است این مقدار نیز کاملاً برای از بین بردن این ویروس مناسب است و هیچ مشکلی بابت این مسأله نداریم، گفت: تحقیقاتی که تاکنون در داخل کشور و در مجامع بینالمللی روی این موضوع صورت گرفته گویای همین مسأله است و با قاطعیت میتوان اعلام کرد که در آب آشامیدنی و حتی بحث فاضلاب تصفیه شده مشکلی تحت عنوان ویروس کرونا نداریم.
وی درخصوص تبلیغاتی که این روزها در مورد دستگاههای تصفیه آب برای از بین رفتن ویروس کرونا انجام میشود، اظهار کرد: برخی از دستگاههای تصفیه آب خانگی استاندارد دارای لامپ یووی هستند که این مسأله میتواند در این موضوع مؤثر باشد اما موضوع مهم این است که آب شرب کشور آلوده به هیچ ویروسی نیست و به هیچ عنوان نیاز به استفاده از هیچ کدام از دستگاههای تصفیه آب نیست.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.