امیدها برای زمین دوم قوت گرفت!

کشف سیاره‌ای با بیشترین شباهت به زمین امیدها برای زمین دوم قوت گرفت! گروهی از محققان با بررسی دوباره اطلاعات تلسکوپ کپلر یک سیاره خارج از منظومه شمسی رصد کرده‌اند که اندازه و دمای آن بیشترین شباهت به زمین را دارد. به گزارش مهر به نقل از ناسا، گروهی از محققان بین‌المللی با استفاده از […]

کشف سیاره‌ای با بیشترین شباهت به زمین

امیدها برای زمین دوم قوت گرفت!

گروهی از محققان با بررسی دوباره اطلاعات تلسکوپ کپلر یک سیاره خارج از منظومه شمسی رصد کرده‌اند که اندازه و دمای آن بیشترین شباهت به زمین را دارد.

به گزارش مهر به نقل از ناسا، گروهی از محققان بین‌المللی با استفاده از اطلاعات تحلیل شده تلسکوپ فضایی کپلر یک سیاره خارج از منظومه شمسی و هم اندازه زمین کشف کرده‌اند. این سیاره در فاصله از ستاره خود مدار می‌زند که امکان حیات و به عبارت دیگر آب مایع در آن وجود دارد.

این سیاره Kepler-1649 c نام گرفته و محققان هنگام بررسی مشاهدات قدیمی‌کپلر آن را کشف کردند. تلسکوپ فضایی کپلر در سال ۲۰۱۸ میلادی بازنشسته شد.

مطالعات پیشین که با الگوریتم‌های رایانشی انجام شده بود، این سیاره را درست شناسایی نکرده بود. اما محققان با بررسی دوباره اطلاعات کپلر، Kepler-1649c را شناسایی کردند. بین تمام سیارات خارج از منظومه‌شمسی که کپلر آنها را رصد کرده و به طور معمول در فاصله ۳۰۰ سال نوری از سیاره خاکی قرار دارند، Kepler-۱۶۴۹c اندازه و دمای تخمینی آن بیشترین شباهت با زمین را دارد.

این سیاره تازه کشف شده ۱٫۰۶ بار بزرگ‌تر از زمین است. همچنین میزان نوری که از ستاره خود دریافت می‌کند ۷۵ درصد نوری است که از خورشید به زمین می‌رسد. به عبارت دیگر دمای این سیاره خارج از منظومه شمسی احتمالاً مشابه دمای کره خاکی باشد.

اما Kepler-1649c برخلاف زمین دور یک ستاره سرخ کوتوله‌مدار می‌زند. به گفته محققان این نوع ستاره محیط سیاره را برای وجود هرگونه حیات چالش‌برانگیز می‌کند.

توماس زوربوچن نائبرئیس بخش مأموریت‌های علمی‌ناسا در واشنگتن می‌گوید: این سیاره جالب و دوردست امیدی برای کشف زمین دوم را به وجود آورده است. اطلاعات جمع‌آوری شده از مأموریت‌هایی مانند کپلر و TESS همچنان ما را حیرتزده می‌کنند.

البته هنوز ناشناخته‌های زیادی درباره Kepler-1649c وجود دارد مانند اتمسفر آنکه احتمالاً روی دمای سیاره تأثیر می‌گذارد.