شکوفایی معادن سمنان در گروی تأمین زیرساخت‌ها

شکوفایی معادن سمنان در گروی تأمین زیرساخت‌ها سرپرست سازمان صنعت،معدن‌وتجارت استان سمنان گفت: تأمین زیرساخت‌هایی مانند برق‌رسانی، مشارکت در آسفالت مسیر و مشارکت در احداث مسیر برای توسعه بهره‌برداری از معادن استان بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد. به گزارش مناقصه‌مزایده، علی تشنه‌دل در نشست شورای برنامه‌ریزی، توسعه و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان […]

شکوفایی معادن سمنان در گروی تأمین زیرساخت‌ها

سرپرست سازمان صنعت،معدن‌وتجارت استان سمنان گفت: تأمین زیرساخت‌هایی مانند برق‌رسانی، مشارکت در آسفالت مسیر و مشارکت در احداث مسیر برای توسعه بهره‌برداری از معادن استان بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

به گزارش مناقصه‌مزایده، علی تشنه‌دل در نشست شورای برنامه‌ریزی، توسعه و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سمنان استانداری ابراز داشت: با توجه به ظرفیت غنی استان سمنان در بخش معدن، رفع مشکلات و توجه به فرآوری می‌تواند نقشی مهم در رونق اقتصادی و جهش تولید ایفاء کند.

وی بیان کرد: ۶۰ درصد نمک، ۹۵ درصد سلستین، ۹۵ درصد زئولیت و ۴۰ درصد گچ کشور در استان سمنان وجود دارد و تکمیل فعالیت‌های اکتشاف مؤثر در جهش تولید در این استان است.

سرپرست سازمان صنعت،معدن‌وتجارت استان سمنان اضافه کرد: برنامه راهبردی معدن استان سمنان در گذشته تدوین شده و نیاز به بازنگری مجدد در بخشی از قسمت‌ها دارد.

تشنه‌دل یادآور شد: ۶۹۰ تُن ذخیره قطعی معدنی استان سمنان است که اکنون تنها حدود ۲۳ میلیون تُن ظرفیت سالانه استخراج معدن استان است.

سرپرست سازمان صنعت،معدن‌وتجارت استان سمنان افزود: عمده معادن در حال برداشت استان از لحاظ اقتصادی دارای ارزش بالایی نیست و باید بهره‌برداری از معادن پلی‌متان مثل روی، طلا و مس بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: فعالیت عمده معادن استان سمنان به شکل سنتی است که این روش برداشت موجب ایجاد مشکلاتی مانند موانع زیستی و محلی شده و باید اصلاح شود.

تشنه‌دل با بیان اینکه تهیه نقشه زمین‌شناسی لازمه شناخت ذخایر معدنی است، اضافه کرد: استان سمنان از فقر نقشه‌های زمین‌شناسی رنج می‌برد و یکی از برنامه‌های در دستور کار سازمان صنعت،معدن‌وتجارت استان سمنان تهیه ۲۰ نقشه تخصصی در چهار سال آینده در مناطق در اولویت است.

وی یادآور شد: صیانت مالی، صیانت حقوقی از معادن و حذف رانت‌خواری لازمه حمایت از معادن و توسعه معادن در استان سمنان است.

سرپرست سازمان صنعت،معدن‌وتجارت استان سمنان گفت: معدن استان به دلیل ساختار معیوب نسبت به صنعت آسیب‌پذیرتر و شکننده‌تر است و گسترش و تداوم فعالیت معادن بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

همچنین احمد همتی؛ نماینده مردم سمنان در این جلسه ضمن بیان اینکه آب‌پایه و اساس توسعه صنعتی و فرآوری معادن است، اظهار داشت: طرح‌های تأمین آب بخش صنعت و معدن استان در اولویت اجرا قرار دارد.

وی با بیان اینکه معادن استان سمنان از نظر تنوع محصولات معدنی، وسعت و حجم در کشور دارای رتبه‌های برتر است، افزود: از طرفی وجود نیروها و کارشناسان زُبده و مدیران خوبی که در این حوزه در حال فعالیت هستند به‌عنوان یک ظرفیت مطلوب محسوب می‌شود.

نماینده مردم سمنان، سرخه و مهدی‌شهر در مجلس شورای اسلامی‌ با تأکید بر لزوم فرآوری مواد معدنی در استان بیان کرد: با بهره‌گیری از فناوری‌های روز و در سطح استانداردهای جهانی، جایگزین مناسبی برای نفت می‌توان ایجاد کرد.

همتی با اشاره به اینکه درصد عظیمی ‌از مواد کانی مهم کشور در استان سمنان وجود دارد، تصریح کرد: این امر در کنار تردد یک‌چهارم جمعیت کشور در سال از این استان و استقرار نیمی ‌از جمعیت کشور در فاصله نزدیک و همجوار استان، ظرفیت بسیار مطلوبی است.

وی با بیان اینکه تمامی ‌مواد معدنی استان باید به‌صورت همه‌جانبه موردتوجه قرارگرفته و فرآوری این مواد برای افزایش ارزآوری و ارتقای ارزش‌افزوده، در دستور کار قرار داشته باشد، گفت: با توجه به این ظرفیت مطلوب نیاز است تا نمایشگاه دائمی ‌معادن با ویژگی معرفی معادن و فرآوری‌های استان و همچنین حضور فرآوری‌های ملی و بین‌المللی برای هدف‌گذاری رسیدن به این سطح، در استان دایر شود.