کاهش هزینه‌های نظام بانکی گره‌گشای تولید

کاهش هزینه‌های نظام بانکی گره‌گشای تولید یک کارشناس اقتصادی گفت: باید نظام بانکی همگام با دیگر ارگان‌های کشور هزینه‌های تأمین مالی را کاهش دهند تا بتوانند گره‌گشای تولید و تولیدکننده باشند. کامران ندری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران در خصوص راهکارهای مؤثر برای حمایت از تولید ملی، گفت: رقابت بهترین حمایتی است که می‌توان از […]

کاهش هزینه‌های نظام بانکی گره‌گشای تولید

یک کارشناس اقتصادی گفت: باید نظام بانکی همگام با دیگر ارگان‌های کشور هزینه‌های تأمین مالی را کاهش دهند تا بتوانند گره‌گشای تولید و تولیدکننده باشند.

کامران ندری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران در خصوص راهکارهای مؤثر برای حمایت از تولید ملی، گفت: رقابت بهترین حمایتی است که می‌توان از تولید به‌عمل آورد به شرط آن‌که بازار را برای تولیدکنندگان رقابتی کنیم.

وی افزود: میان بنگاه‌های تولیدی باید رقابت شدیدی را ایجاد کرد تا با بالا بردن بهره‌وری و کیفیت محصولاتشان بتوانند سهم بالایی از بازار را به نفع خود اختصاص دهند و بدانند که درصورت کاهش ندادن هزینه‌هایشان بازار را از دست خواهند داد.

ندری در ادامه گفت: یکی دیگر از راه‌های حمایت از تولید ایجاد بازار برای جاهایی است که بازار وجود ندارد در همین راستا ایجاد بازار می‌تواند از کسانی که در آن بازار‌ها به فعالیت مشغولند حمایت نماید و به این صورت بازار پویایی را شاهد خواهیم بود.

این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار داشت: بد‌ترین نوع حمایت از تولید حمایت مستقیم نام دارد که عبارتند از پرداخت یارانه و افزایش تعرفه‌های گمرکی که در بلندمدت به تولید صدمات قابل توجهی را وارد خواهد کرد و متأسفانه این نوع حمایت در کشور ما بسیار به چشم می‌خورد.

وی در ادامه بیان کرد: باید برای تولیدکننده بسترهای مناسبی را برای فعالیت‌های اقتصادیش فراهم کرد تا موانع بوروکراتیکی را که در اقتصاد به‌وجود آمده برطرف شود و فسادی را که در سیستم اقتصادی ایجاد شده است از بین برود.

ندری تصریح کرد: با توجه به این‌که حمایت‌های مستقیم می‌تواند اثرات مخربی را برای اقتصاد کشور به همراه داشته باشد و حمایت‌های غیرمستقیم نیز به اصلاح و مهیا کردن بستر فعالیت اقتصادی برای تولیدکننده منجر می‌شود، باید تلاش کنیم تا با استفاده از حمایت‌های غیرمستقیم هزینه‌های مبادلاتی را کاهش دهیم و به نفع اقتصاد کشور گام ‌برداریم.

این کارشناس اقتصادی در ادامه در خصوص نقش بانک‌ها در حمایت از تولید، اظهار داشت: بانک‌ها نقش بسیار مهمی را در حمایت از تولید ایفا می‌کنند؛ بنابراین برای حصول نتیجه باید بانکداری به سمتی برود تا در اعطای تسهیلات و جذب سپرده به نفع تولیدکننده بانک‌ها با هم به رقابت پردازند.

ندری تأکید کرد: متأسفانه در بانک‌های کشور رقابت براساس جذب سپرده صورت می‌گیرد و تولیدکنندگان برای دریافت تسهیلات باید مدت‌های طولانی را در انتظار باشند که این موضوع منجر به افزایش هزینه‌های تولیدکنندگان می‌شود.

وی در پایان گفت: برای حمایت از تولیدکننده باید نظام بانکی همگام با دیگر ارگان‌های کشور همچون سازمان امور مالیاتی و سازمان تأمین اجتماعی فضای کسب و کار را بهبود بخشند و هزینه‌های تأمین مالی را کاهش دهند تا بتوانند گره‌گشای تولید و تولیدکننده باشند.