زمین در بهترین شرایط خود طی ۵۰ سال گذشته

زمین در بهترین شرایط خود طی ۵۰ سال گذشته در آستانه روز جهانی زمین پاک و با توجه به همزمانی آن با همه‌گیری جهانی ویروس کرونا و لزوم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و در خانه ماندن در سراسر جهان، عضو کُرسی محیط‌زیست و امنیت ملی در شورای عالی امنیت ملی کشور گفت: امسال که جهانیان پنجاهمین […]

زمین در بهترین شرایط خود طی ۵۰ سال گذشته

در آستانه روز جهانی زمین پاک و با توجه به همزمانی آن با همه‌گیری جهانی ویروس کرونا و لزوم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و در خانه ماندن در سراسر جهان، عضو کُرسی محیط‌زیست و امنیت ملی در شورای عالی امنیت ملی کشور گفت: امسال که جهانیان پنجاهمین سالگرد روز جهانی زمین را جشن می‌گیرند در کل زمین در بهترین شرایط خود طی نیم قرن اخیر قرار دارد. محمد درویش در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اینکه شیوع ویروس کرونا و لزوم ماندن در خانه چه تأثیری بر میزان انتشار آلاینده‌ها داشته است، ‌اظهار کرد: طی دو ماه گذشته که بیشتر مردم در سراسر جهان در خانه‌های خود به سر می‌بردند شوکی بی‌سابقه به دنیا وارد شده است و برای اولین‌بار به یکباره میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای، مصرف سوخت‌های فسیلی، ترددهای هوایی، زمینی و آبی تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است. تمام این عوامل باعث شده تا میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای در ماه مارس ۲۰۲۰ برابر با میزان مدت مشابه در سال ۱۹۹۰میلادی باشد یعنی ۳۰ سال قبل و این نشان می‌دهد سبک زندگی آدم‌ها تا چه اندازه در تضاد با چیزی است که به آن «تاب‌آوری کره‌زمین» می‌گوییم. وی ادامه داد: کاهش تردد انسان‌ها در طبیعت و محیط خارج از خانه باعث کاهش محسوس میزان تولید آلودگی صوتی و لرزش‌های کره‌زمین شده و این مسأله باعث تسهیل کار زمین‌شناسان در مطالعه پوسته‌های بیرونی کره‌زمین شده است. این فعال حوزه محیط‌زیست درباره لرزش‌های کره‌زمین توضیح داد: روزانه حدود ۳٫۵ میلیارد نفر در کره‌زمین با قطار، خودرو، هواپیما، کشتی و دیگر وسایل حمل‌ونقل جابه‌جا می‌شوند. این ترددها و فعالیت‌های ساختمانی، معادن شن و ماسه و سایر و رزمایش‌ها باعث ایجاد فشارهایی بر پوسته بیرونی کره‌زمین می‌شود اما اکنون در پی شیوع ویروس کرونا تقریباً تمام این عملیات و فعالیت‌ها در دنیا متوقف شده‌اند و دو ماه است که این فشار و لرزه‌ها با منشأ انسانی وجود ندارد و در نتیجه دانشمندان زمین‌شناس با راحتی بیشتری می‌توانند به فعالیت‌ها و مطالعات زمین‌شناسی خود بپردازند.

بهبود تنوع زیستی در پی شیوع کرونا و خانه‌نشینی

وی در ادامه با بیان اینکه جمعیت حیات‌وحش بسیاری از کشورها طی یک دهه اخیر بین ۲۹ تا ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: اکنون به‌خاطر سکوت، آرامش و امنیتی که در طبیعت درپی شیوع ویروس کرونا حاکم شده است، میزان جفت‌گیری حیات‌وحش افزایش یافته و این موضوع نشان‌دهنده بهبود تنوع‌زیستی و در نتیجه افزایش جمعیت انواع و اقسام حیات‌وحش شده است و نشانه‌های مثبتی تلقی می‌شوند.