دبیر شورای هماهنگی طرح احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس خبر داد ایجاد ۷ هزار شغل در بخش معدن مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس از فعالسازی ۱۴۶ معدن کوچکمقیاس در سال ۹۸ خبر داد و گفت: طرح احیای معادن کوچکمقیاس در سال ۹۸ علیرغم نوپا بودن طرح، […]
دبیر شورای هماهنگی طرح احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس خبر داد
ایجاد ۷ هزار شغل در بخش معدن
مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس از فعالسازی ۱۴۶ معدن کوچکمقیاس در سال ۹۸ خبر داد و گفت: طرح احیای معادن کوچکمقیاس در سال ۹۸ علیرغم نوپا بودن طرح، با برخورداری از حمایت و مشارکت فکری و عملی بخشخصوصی خانه معدن ایران و اتاق بازرگانی از ابتدای شکلگیری طرح تاکنون، موفق شد در راستای اهداف کلان اقتصاد مقاومتی، با شناسایی تعداد ۴۴۹۶ معدن غیرفعال و قابل توسعه کوچکمقیاس در کشور، ۲۱۳۰ فقره معدن را در قالب ۳۶۴ پروژه بررسی نموده و ضمن انجام اقدامات کلینیکی روی ۹۷۰ معدن غیرفعال، در نهایت ۱۴۶ معدن کوچکمقیاس را در کشور احیاء نماید و به تحقق بیش از ۹۷ درصد هدفگذاری سال ۹۸ دست یابد.
سید رضا عظیمی در گفتوگو با ایلنا، از ایجاد اشتغال هفت هزار نفر در بخش معدن خبر داد و افزود: طرح احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس از جمله پروژههای پویا، با قابلیت گسترش دامنه پوشش آن در تمامی مناطق دارای پتانسیل معدنی است. عمده این مناطق در قسمتهای محروم کشور قرار دارند که از نظر ایجاد فرصتهای شغلی در اولویت است. طرح با توجه به احیاء و توسعه ۱۴۶ معدن در سال ۹۸ موفق به تثبیت وضعیت اشتغال موجود و نیز ایجاد پتانسیل اشتغالزایی مستقیم به میزان حدود ۷۰۰۰ نفر در سراسر کشور شد.
وی درخصوص تأثیر فعالسازی معادن کوچکمقیاس بر اقتصاد کشور عنوان کرد: اقتصاد از مهمترین ارکان حیات کشور است و حفاظت از آن در برابر تهدیدات خارجی و داخلی، تثبیت وضعیت موجود و سپس پیشرفت و ارتقاء آن از اهمیت ویژهای برخوردار است، به ویژه در برهه حساس کنونی که کشور لحظهای از توطئههای اقتصادی دشمنان در امان نیست، این اهمیت دوچندان می شود.
عظیمی ادامه داد: رونق تولید به معنای به کار افتادن چرخه تولید کشور در حوزههای مختلف است که علاوه بر تأمین نیازهای داخلی کشور، موجب ایجاد فرصتهای شغلی جدید میشود. حوزه معدن و صنایعمعدنی نیز یکی از حوزههای مطرح در این مسؤولیت مهم ملی است که با در دست داشتن پروژههایی مهم معدنی، همواره در عرصه تولید و اشتغال در کشور پیشگام بوده است. ایجاد زیرساخت برای افزایش پتانسیل تولید مواد معدنی بیش از یکمیلیون ۸۰۰ هزار تن در سال گذشته و همچنین جذب مشارکت بخشخصوصی در حوزه معدن از عمدهترین تأثیرات اقتصادی طرح احیاست.
مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس بیان کرد: رونق یافتن تولید موادمعدنی در اثر حمایت بخشخصوصی و مسؤولان، موجب هدایت نقدینگی موجود به سمت بخش تولید میشود و با کنترل تورم، ارزش پول ملی را تقویت میکند. همچنین انعقاد ۱۶ تفاهمنامه سرمایهگذاری با هلدینگهای بهنام معدنی و همچنین جذب بیش از ۱۰۰سرمایهگذار حقیقی و حقوقی با سرمایهای بالغ بر سههزار میلیارد تومان در حوزه احیای معادن کوچکمقیاس موفقیتی چشمگیر در جذب مشارکت بخشخصوصی داشته است.
وی درخصوص وضعیت معادن کوچک و متوسط در سال «جهشتولید» گفت: طرح احیاء در نظر دارد با عنایت به تجارب ارزنده سال گذشته به ویژه استفاده از فرصت همافزایی و اختیارات شورای هماهنگی که با حضور نمایندگان از وزارتخانه، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، خانه معدن ایران و اتاق بازرگانی به صورت مستمر و پیگیر برگزار میشود و همچنین نظر مساعد مسؤولان و مدیران ارشد وزارتخانه و نهادهای ذیربط، دامنه فعالیت طرح احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس را از نظر کمی و کیفی در کشور گسترش داده و در سال ۹۹ احیا ۲۰۰ معدن و نیز ایجاد ۲۵ کارخانه فرآوری را به منظور ایجاد ارزشافزوده و جلوگیری از خامفروشی در دستور کار خود قرار داده است. پایش ۱۴۶ معدن احیاء شده در سال ۹۸ و پیگیری نهایی شدن اقدامات در راستای فعالسازی و به بهرهبرداری رسیدن آنها به موازات برنامههای جدید طرح ادامه خواهد داشت.
عظیمی درخصوص مشکلات فعالان معدن گفت: در بررسیها و پایش مشکلات و موانع فعالیت معادن کوچک و متوسط علاوه بر استناد به اظهارنامه اخذ شده از دارندگان مجوز و معدنداران، بررسیهای دقیق کارشناسی توسط مشاورین و کارشناسان طرح صورت گرفته است. در اکثر موارد تأمین مالی و نیاز به سرمایهگذار از مشکلات عمده معدنداران است. همچنین نیاز به زیرساخت مناسب به ویژه راه دسترسی و خطوط انتقال برق، نقصان ماشینآلات معدنی و مشکل واردات ماشینآلات، نیاز به واحد فرآوری، معوقات بانکی و حقوق دولتی و نیز داشتن معارض حقیقی و حقوقی، عدم دسترسی به نیروی کار متخصص، تأمین بازار فروش، نیاز به اکتشاف تکمیلی و… از جمله مشکلات فعالان معدنی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.