طرحهای آبرسانی به شهرهای بزرگ گيلان در حال اجراست مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان گفت: پس از استحصال آب از طریق منابع زیرزمینی و سطحی، به منظور ارتقاي كيفي آب در حد استاندارد كشوری و بینالمللی، با بهرهگیری از ۱۳ تصفیهخانه در سطح استان فرآیند تأمین آب شرب بهداشتی انجام شده و در […]
طرحهای آبرسانی به شهرهای بزرگ گيلان در حال اجراست
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان گفت: پس از استحصال آب از طریق منابع زیرزمینی و سطحی، به منظور ارتقاي كيفي آب در حد استاندارد كشوری و بینالمللی، با بهرهگیری از ۱۳ تصفیهخانه در سطح استان فرآیند تأمین آب شرب بهداشتی انجام شده و در مجموع آب با بالاترین حد کیفیت استاندارد به شبکه توزیع منتقل میشود.
بهگزارش مناقصهمزايده به نقل از وزارت نیرو، سیدمحسن حسینی در پاسخ به شبهات مطرح شده درخصوص کیفیت آب استان، با بیان اینکه نظارت بر تأمین کیفیت و بهداشت آب شرب، اجرای استانداردها و قوانین ملی مرتبط با آن و دفع پساب بهداشتی از اهداف اصلی شرکت آب و فاضلاب استان گیلان است، افزود: آب شرب استان در ۴۴ واحد آزمایشگاه کنترل کیفیت آب پایش شده و تمامی آزمونهای کیفی با تواتر زمانی و مکانی مشخص، تحت نظارت کارشناسان مجرب و مطابق دستورالعملها و استانداردهای ملی و جهانی آب شرب انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه ۹۹٫۹۳ درصد جمعیت شهری و ۷۷٫۳۲ درصد جمعیت روستایی استان از خدمات آب شرب بهداشتی بهرهمند هستند، اظهار کرد: آب شرب بهداشتی در استان گیلان از طریق چاه و چشمههای پراکنده بهصورت فعال و رزرو و همچنین منابع سطحی از جمله سد آیتا… بهجت، چشمه سفیدآب و رودخانه بهارستان و سپیدرود تأمین میشود.
حسینی با برشمردن آزمایشگاههای کنترل کیفی شرکت اظهار داشت: شرکت آب و فاضلاب استان گیلان دارای ۴۴ واحد آزمایشگاه کنترل کیفیت آب با تجهیزات مدرن و پیشرفته از جمله دستگاههای گازکروماتوگرافی، دستگاه طیف سنج پلاسمای جفت القاییICP ، یون کروماتوگرافی و… در بخشهای میکروبی، فیزیکوشیمیایی، بیولوژی، ریزآلاینده آلی و ریزآلاینده معدنی است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: به منظور كنترل بهداشتي آب شرب شهروندان استان گیلان، در این آزمایشگاهها تمامی آزمونهای کیفی با تواتر زمانی و مکانی مشخص، پایش کیفی منابع تأمین، مخازن ذخیره و شبکههای توزیع تحتنظارت کارشناسان مجرب و مطابق دستورالعملها و استانداردهای ملی و جهانی آب شرب (۱۰۵۳، ۱۰۱۱ و WHO) انجام میگیرد و صحت انجام آزمونها هر ساله توسط شرکتهای معتبر تحت عنوان آزمون مهارت تخصصی (PT) مورد ارزیابی قرار میگیرند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان افزود: نتايج اين آزمونها نشان ميدهد كه آب شرب شهروندان از نظر پارامترهای مورد پایش در حد استاندارد كشور و مطلوب است که همزمان و همراه با اين آزمونها در شرکت آب و فاضلاب استان، مراكز بهداشت در سطح استان نيز با انجام آزمونهای مذکور امر نظارت بر آب شرب را بهعهده دارند.
وی با تأکید بر لزوم ارتقای کیفیت آب در خدماترسانی مناسب تصریح کرد: به منظور ارتقای کیفیت آب شرب، هر ساله شرکت آب و فاضلاب استان گیلان مطابق دستورالعملهای کشوری با تدوین و اجرای برنامه شستشوی مخازن و شبکه توزیع، نسبت به تخلیه رسوبات از شیرهای تخلیه و شستشوی شبکه توزیع اقدام میکند. همچنین سامانه ارتباطات مردمی ۱۲۲ آماده پاسخگویی به مردم عزیز استان درخصوص مشکلات مرتبط با کیفیت آب شرب است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان با تشریح شهرهای برخوردار از تصفیهخانه بزرگ آب گیلان اظهار داشت: واحد اول تصفیهخانه بزرگ آب گیلان با ظرفیت تولید سه مترمکعب در ثانیه از سال ۱۳۷۷ آب شرب ۱۰ شهر استان (شهرهای رشت، انزلی، خمام، آستانه، کیاشهر، سیاهکل، لاهیجان، لنگرود، کومله و شلمان و روستاهای مسیر) را تأمین میکند.
وی در ادامه افزود: در سال ۱۳۹۳ با اتمام عملیات ساخت سد آیتا.. بهجت روی رودخانه شهربیجار، آب این رودخانه با مطلوبیت بسیار بالا به عنوان منبع اصلي آب سطحي ورودي به تصفيهخانه بزرگ قرار گرفت که با اتمام ساخت و وارد مدار شدن پروژه عظیم فاز دوم تصفیهخانه بزرگ در تابستان سال ۹۹ و افزایش ظرفیت تولید تا شش مترمکعب در ثانیه، منجر به ارتقای کیفیت آب شرب ۱۴ شهر و بسیاری از روستاهای استان گیلان شده و جمعیت شهری و روستایی بیشتری از مردم استان گیلان از آب تولیدی تصفیهخانه برخوردار میشوند.
حسینی با اشاره به بافت زمینشناسی منطقه و بالا بودن غلظت يون آهن و منگنز در منابع آبي زيرزميني مناطق جلگهای استان یادآور شد: ایجاد طعم و رنگ قهوهاي آب بهدلیل مجاورت آب استحصالی از چاههای این مناطق با هواست که در حالحاضر با استفاده از سيستم نوين حذف آهن و منگنز، در نهایت مقادیر یونهای موجود در آب شرب شبکه توزیع استان گیلان مطابق استاندارد ملی ایران – شماره ۱۰۵۳ – در محدوده مجاز قرار داشته و با بهرهبرداری از فاز دوم تصفیهخانه بزرگ و پروژههای اجرای خطوط انتقال آب، بیشتر چاهها در مناطق جلگهای از مدار بهرهبرداری خارج خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان با برشمردن طرحهای آبرسانی در دست اجرا تصریح کرد: طرح آبرسانی به آستارا، تأمین آب شرب رشت، ایجاد و تکمیل تأسیسات آب شهرهای رشت و انزلی، طرح آبرسانی به شهرهای رشت و انزلی و خمام و طرح آبرسانی به شهرهای صومعه سرا، فومن و شفت در حال اجراست که اعتبار مورد نیاز برای تکمیل طرح ۷۸۵۷ میلیارد ریال برآورد شده است.
همچنین سه طرح دیگر آبرسانی استان که توسط شرکت آب منطقهای در دست اقدام است شامل پروژههای آبرسانی شرق دور (شهرستانهای رودسر و املش)، غرب دور (شهرستانهای تالش، رضوانشهر، و ماسال)، شرق نزدیک (شهرستانهای لاهیجان، لنگرود و آستانه) و همچنین طرح آبرسانی به رودبار از سد دیورش است که اعتبار مورد نیاز برای اتمام این پروژهها حدود دو هزار میلیارد ریال است.
در بخش روستایی استان نیز در تمامی شهرستانها طرحهایی تحت عنوان نواحی دوازدهگانه استان و همچنین شهرستانهای سیاهکل و رودبار در قالب مجتمعهای روستایی در دست اقدام است و در ۶۹ روستا نیز در قالب اعتبارات صندوق توسعه ملی در سطح استان پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۷٫۵ هزار میلیارد ریال در حال اجراست.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.