صادرات ۳۰ هزار تن نمک خوراکی به خارج از کشور

توسط شرکت املاح معدنی ایران صورت گرفت صادرات ۳۰ هزار تن نمک خوراکی به خارج از کشور مدیرعامل شرکت املاح معدنی ایران گفت: ۳۰ هزار و ۶۰۰ تن نمک خوراکی شامل هشت هزار تن نمک تبلور مجدد و بیش از ۲۲ هزار تن نمک هیدرومیل پارسال از سوی این واحد معدنی به خارج از کشور […]

توسط شرکت املاح معدنی ایران صورت گرفت

صادرات ۳۰ هزار تن نمک خوراکی به خارج از کشور

مدیرعامل شرکت املاح معدنی ایران گفت: ۳۰ هزار و ۶۰۰ تن نمک خوراکی شامل هشت هزار تن نمک تبلور مجدد و بیش از ۲۲ هزار تن نمک هیدرومیل پارسال از سوی این واحد معدنی به خارج از کشور صادر شد.

علی رستمی‌ در گفت‌وگو با ایرنا، افزود: ‌ارزش محموله‌های نمک صادراتی این واحد معدنی در سال گذشته ۸۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال بوده است.

وی اظهار داشت: صادرات نمک املاح معدنی ایران در مدت اشاره شده نسبت به مدت مشابه قبل آن از نظر وزنی ۱۰ هزار تن بیشتر است و ارزش ریالی محموله‌های صادراتی نیز ۴۰ میلیارد ریال افزایش دارد.

مدیرعامل شرکت املاح معدنی ایران ادامه داد: بیشتر محموله‌های نمک صادراتی این واحد معدنی پارسال به روسیه، عراق، کشورهای جنوبی خلیج‌فارس، ترکمنستان و گرجستان ارسال شده است.

رستمی‌اظهار داشت: افزایش نفوذ در بازارهای بین‌المللی به‌ویژه روسیه و کشورهای حاشیه خلیجفارس برای صادرات محصولات نمک و سولفات سدیم از برنامه‌های امسال این واحد معدنی است.

وی گفت: ۴۰ درصد صادرات نمک کشور از سوی املاح معدنی ایران انجام می‌شود و قرار است این میزان در سال‌جاری به ۶۰ درصد برسد.

مدیرعامل شرکت املاح معدنی ایران اضافه کرد: تولید نمک تبلور مجدد در این واحد معدنی پارسال ۴۸ هزار و ۹۹ تن و تولید نمک هیدرومیل نیز ۳۷ هزار و ۱۲۳ تن بوده است.

رستمی‌ عنوان کرد: فروش داخلی نمک تبلور مجدد تولیدی در پارسال به ۲۰۸ میلیارد و ۶۸۰ میلیون ریال و نمک هیدرومیل به ۳۶ میلیارد و ۳۹۷ میلیون ریال رسید.

شرکت املاح معدنی ایران از سال ۱۳۶۳ تأسیس شده که واحد گرمسار این شرکت در سال ۷۳ و مرحله نخست واحد اراک آن در سال ۱۳۷۹ و مرحله دوم آن در سال ۱۳۸۴ به بهره‌برداری رسیده است.

نمک در روش هیدرومیل علاوه بر خلوص، دانه‌بندی قابل تنظیم و کنترل دارد و محصول تولیدی آن دانه‌بندی وسیعی از ۱۵۰ تا ۲۰۰۰ میکرون را پوشش می‌دهد که برخی از صنایع مانند تولید پنیرUF و یا حفاری چاه‌های نفت که در آن‌ها دانه‌بندی نمک مصرفی فاکتور مهمی ‌است مصرف‌کننده تولیدات این محصول هستند.

مصرف کمتر انرژی الکتریکی و حرارتی (گاز) در مقایسه با روش تصفیه تبلور مجدد از دیگر مزایای روش هیدرومیل است و آب مصرفی در این روش نیز بسیار کم بوده و در مجموع قیمت تمام شده محصول نمک خوراکی پایین‌تر است.