ستاد آلومینیم کشور؛ اتاق فکر ایده‌های بخش‌خصوصی و دولتی

ستاد آلومینیم کشور؛ اتاق فکر ایده‌های بخش‌خصوصی و دولتی سیاست وزارت صنعت،معدن‌وتجارت دولت دوازدهم، تشکیل یک ستاد جدید در این وزارتخانه تحت عنوان «ستاد آلومینیم کشور» است که وعده شکل‌گیری آن خرداد ماه امسال است و از آن به عنوان اتاق فکر ایده‌های نو از سوی صاحب نظران بخش‌خصوصی و دولتی یاد می‌شود.  به گزارش […]

ستاد آلومینیم کشور؛ اتاق فکر ایده‌های بخش‌خصوصی و دولتی

سیاست وزارت صنعت،معدن‌وتجارت دولت دوازدهم، تشکیل یک ستاد جدید در این وزارتخانه تحت عنوان «ستاد آلومینیم کشور» است که وعده شکل‌گیری آن خرداد ماه امسال است و از آن به عنوان اتاق فکر ایده‌های نو از سوی صاحب نظران بخش‌خصوصی و دولتی یاد می‌شود.

 به گزارش ایرنا، آمارهای اعلام شده در زمینه ظرفیت آلومینیم‌سازی کشور حدود ۴۷۰ هزار تن است، اما در سال‌های گذشته تولیدات این بخش هیچگاه به ۴۰۰ هزار تن نرسید.

ستاد آلومینیم با این اندیشه در وزارت صمت کلید می‌خورد که تشکل‌های مردم نهاد همراه با بخش دولتی در آن به ترسیم نقشه‌راه آلومینیم بپردازند و در واقع افق روشنی را پیشروی فعالان این عرصه قرار دهند.

هفته گذشته (چهارم اردیبهشت) افتتاح رسمی‌آلومینیم در فاز نخست آن کلید خورد، هرچند که در همین گام اولیه آمارهای متناقضی از سوی دولتمردان و مدیرعامل کارخانه ارائه شد، اما انتظار می‌رود ستاد آلومینیم به وحدت رویه در انتشار آمار و ارقام و برنامه‌ها، کمک مؤثری کند و جنبه تشریفاتی نداشته باشد.

علی عبدا…‌نژاد؛ مدیرعامل آلومینیم جنوب (سالکو)چندی پیش اعلام کرد: طرح آلومینیم جنوب با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن اولیه و با زنجیره کامل فعالیت می‌کند، اما خداداد غریبپور؛ معاون وزیر صنعت،معدن‌وتجارت و رئیس هیأت عامل ایمیدرو در روز افتتاحیه تصریح کرد: سالکو فاز نخست را با ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن وارد مدار تولید کرده و قرار است در دو ‌گام دیگر به ظرفیت ۳۰۰ هزار تنی دست یابد. ضمن اینکه کارخانه‌های فعلی آلومینیم در ایران حداکثر ظرفیت ۱۴۷ هزار تنی دارند.

امروز مهم‌ترین دغدغه تولید شمش آلومینیم توسط واحد‌های ایرالکو، المهدی و هرمزال تأمین خوراک است و با وجود اینکه وزارت صنعت طرح اکتشاف بوکسیت در سطح کشور را در دستور کار قرار داده، اما موضوع اصلی تأمین آن از محل واردات است.

سیاست توسعه فعالیت اکتشافی در بخش معدن از نیمه دوم سال ۹۲ که دولت یازدهم فعالیت کرد، برنامه‌ریزی شد و در سال ۹۳ در بعد اجرایی پیگیری و از جمله آثار آن اینکه، منابع قبلی بوکسیت از ۱۴ میلیون تن، امروز با افزایش ۲۱ میلیون تنی به ۳۵ میلیون تن رسیده است.

ستاد آلومینیم مهم‌ترین دستور کارخود را بر چگونگی تأمین خوراک واحدهای تولیدی این بخش قرار دهد و از همه توان بخش خصوصی و دولتی در این راه باید بهره گیرد.

معاون جدید امور معادن و صنایع‌معدنی (داریوش اسماعیلی) در ارتباط با اتصال آلومینیم جنوب به چرخه این بخش در دوم اردیبهشتماه جاری آمار داد که تولید آلومینیم پیش از فعالیت سالکو رقم ۴۱۰ هزار تن بود، اما با ورود آلومینیم جنوب به چرخه این بخش تولید به ۸۷۵ هزار تن خواهد رسید.

چنانچه بنابر قول رئیس هیأت عامل ایمیدرو ظرفیت مرحله نخست سالکو ۱۰۰هزار تن باشد و با احتساب خوشبینانه ظرفیت پیشین به میزان ۴۷۰ هزارتنی (براساس اعلام معاون امور معادن وزارتخانه) در مجموع با ظرفیت ۵۷۰ هزار تن، چگونه می‌توان ۸۷۵ هزار تن تولید دست یافت.

انتظار این است که ستاد آلومینیم به همه مباحث مربوط به این عرصه سامان بخشد و جایگاه مرجعیت برای انتشار اطلاعات و برنامه‌های هدف‌دار و اجرایی باشد.