اوپکپلاس باید مراقب سهمش در بازار نفت باشد روسیه اعلام کرد که گروه اوپکپلاس باید پس از آغاز بهبودی تقاضا از بحران ویروس کرونا، به سهمش در بازار جهانی متمرکز شود. به گزارش ایسنا، اوپکپلاس که اوپک، روسیه و شمار دیگری از تولیدکنندگان در آن مشارکت دارند، در سال ۲۰۱۶ تشکیل شد و برای تقویت […]
اوپکپلاس باید مراقب سهمش در بازار نفت باشد
روسیه اعلام کرد که گروه اوپکپلاس باید پس از آغاز بهبودی تقاضا از بحران ویروس کرونا، به سهمش در بازار جهانی متمرکز شود.
به گزارش ایسنا، اوپکپلاس که اوپک، روسیه و شمار دیگری از تولیدکنندگان در آن مشارکت دارند، در سال ۲۰۱۶ تشکیل شد و برای تقویت قیمتها از طریق کاهش تولید هماهنگ همکاری کرد. اما روسیه و سایر کشورهای تولیدکننده همواره از این گله داشتهاند که تولیدکنندگان آمریکایی از محدودیت عرضه اوپکپلاس سود برده و تولیدشان را افزایش داده و سهم بازار بیشتری تصرف کردهاند.
روسیه و عربستانسعودی هدایت جدیدترین توافق کاهش تولید اوپکپلاس که از اول ماه مه آغاز میشود و تحت آن معادل حدود ۱۰درصد از تولید جهانی کاهش پیدا میکند را برعهده دارند. این توافق تاریخی در پی افت ۳۰ درصدی تقاضای جهانی برای نفت در بحبوحه قرنطینه جهانی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا مورد موافقت تولیدکنندگان اوپکپلاس قرار گرفت.
هدف از این توافق کاهش اشباع عرضه جهانی نفت است که باعث محدودیت ظرفیت مخازن نفت و پر شدن سریع آنها شده است.
ریاض، مسکو و سایر اعضای اوپکپلاس خواستار مشارکت تولیدکنندگان خارج از این گروه به خصوص آمریکا در کاهش تولید نفت شدهاند.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه اظهار کرد: زمانی که تقاضا بهبود پیدا کند، اوپکپلاس باید استراتژی خود را تغییر دهد و به سهم بازار این گروه متمرکز شود تا کارآمدی اقداماتش را ارزیابی کند. هدف اصلی اوپکپلاس در حال حاضر ذخایر نفت تجاری هستند.
نواک به خبرگزاری اینترفکس گفت: تعادل ذخایر، عرضه و تقاضا باید به دقت دنبال شود اما با بهبود تقاضای جهانی، منطقی است که سهم بازاری که به اوپکپلاس تعلق دارد مورد توجه قرار گیرد.
انتظار میرفت تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۰ رشد کند اما شیوع ویروس کرونا روند بازار را معکوس کرد. با کاهش محدودیتهای قرنطینه ممکن است تقاضا در آمریکا، چین، اتحادیه اروپا و سایر نقاط جهان روند رو به بهبودی پیدا کند.
روسیه همواره اعتراض کرده که آمریکا که با افزایش تولید نفت شیل، به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل شده و روسیه و عربستانسعودی را پشت سر گذاشته، از کاهش تولید گروه سود برده است. اما قیمتهای نفت در بحران اخیر به حدی سقوط کردهاند که بسیاری از تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا نمیتوانند سودآوری داشته باشند و ناچار شده اند تولیدشان را کاهش دهند.
تولیدکنندگان اوپکپلاس معمولاً حدود نیمیاز نفت مورد نیاز جهان را تولید کردهاند و باقی آن از سوی کشورهای دیگر از جمله آمریکا تولید شده است. این گروه قصد دارد تولیدش را ۹٫۷ میلیون بشکه در روز کاهش دهد که تقریباً برابر با کاهش تولید از سوی کشورهای خارج از اوپکپلاس است و مجموعا به ۲۰ میلیون بشکه در روز بالغ میشود.
روسیه معتقد است که تقاضای جهانی پس از افت ۲۰ تا ۳۰ میلیون بشکه در روز، به کف رسیده است. نواک اظهار کرده که این کشور تولید نفت خود را حدود دو میلیون بشکه در روز یا ۱۹ درصد از سطح تولید فوریه کاهش میدهد و هیچ شرکتی از جمله شرکتهای خارجی که از دهه ۱۹۹۰ تحت توافقهای اشتراک تولید در روسیه حضور دارند، از این کاهش تولید معاف نیستند.
شرکتهای نفتی عمدتاً کاهش تولید در میادین نفتی قدیمی را هدف گرفتهاند و چاهها را برای فعالیت تعمیراتی متوقف میکنند تا بتوانند بعداً سریعتر فعالیتشان را ازسربگیرند و احتمالاً جریان تولید بهتری داشته باشند.
براساس گزارش رویترز، روسیه فروش داخلی و صادرات نفت سبکی که در غرب سیبری تولید میشود را کاهش داده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.