شاخص کل بورس کانال ۹۰۰ هزارتایی را هم رد کرد

شاخص کل بورس کانال ۹۰۰ هزارتایی را هم رد کرد شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز(شنبه) با افزایش ۳۸ هزار و ۴۸۱ واحد به رکورد جدیدی دست یافت و کانال ۹۰۰ هزارتایی را هم رد کرد. به گزارش فارس، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران هم با افزایش بی‌‌سابقه ۳۸ هزار […]

شاخص کل بورس کانال ۹۰۰ هزارتایی را هم رد کرد

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز(شنبه) با افزایش ۳۸ هزار و ۴۸۱ واحد به رکورد جدیدی دست یافت و کانال ۹۰۰ هزارتایی را هم رد کرد. به گزارش فارس، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران هم با افزایش بی‌‌سابقه ۳۸ هزار و ۴۸۱ واحد وارد کانال ۹۰۰ هزارتایی شده و به رقم ۹۱۶ هزار و ۵۸۳ واحد رسید. شاخص کل با معیار هم‌وزن ۱۲ هزار و ۴۵۴ واحد رشد کرده و به رقم ۲۹۸ هزار و ۱۲۲ واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از ۳۴۳۹ تریلیون تومان رسید. معامله‌گران بورس بیش از ۴٫۷ میلیارد سهام حق‌تقدم و سایر اوراق مالی در قالب ۶۶۹ هزار نوبت معامله و به ارزش ۷۱۳۸ میلیارد تومان دادوستد کردند. اگر ارزش معاملات این روز فرابورس را که به بیش از ۳۷۵۷ میلیارد تومان رسید را در نظر بگیریم معامله‌گران امروز در بورس تهران و فرابورس در مجموع بیش از ۱۰ هزار و ۸۶۶ میلیارد تومان دادوستد کردند که البته در نمادهای مهم بورسی بیشتر صف خرید وجود داشت.

علل رشد شاخص

براساس گفته کارشناسان، عمده دلیل افزایش بی‌سابقه شاخص بورس و رکوردشکنی پی‌درپی آن هجوم نقدینگی سرگردان به بورس و فشار تقاضا برای خرید سهام شرکت‌های محدود در بورس و فرابورس است. همچنین آزادسازی سهام عدالت باعث توجه عامه مردم به بورس شده از طرفی عرضه‌های اولیه سهام شرکت‌های مهم بزرگ مانند شستا، صبا تأمین و پتروشیمی‌تندگویان در سال‌جاری و همچنین بازدهی بیش از چهاربرابری شاخص بورس طی یک‌سال باعث روی‌آوری مردم به سرمایه‌گذاری در بورس شده است. البته برخی کارشناسان و اقتصاددانان هشدار می‌دهند، مردم نسبت به رفتار هیجانی در بورس پرهیز کنند و دقت داشته باشند که وجود ریسک در بازار بورس جزء ذات بازار است و فکر نکنند با سرمایه‌گذاری در بورس مرتب سود می‌برند، بلکه حضور در این بازار همراه با سود و زیان است. در حالی که در سال‌های گذشته ارزش معاملات بورس و فرابورس از سه هزار میلیارد تومان فراتر نمی‌رفت در سال‌جاری ارزش معاملات بورس و فرابورس حتی به ۱۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان هم رسید و این عدد به قدری بزرگ است که گاهی به اندازه بودجه عمرانی دولت در یکسال شده است که مردم انتظار دارند شرکت‌های بورسی و فرابورسی به اجرای طرح‌های توسعه‌ای و سرمایه‌گذاری در زمین واقعی اقدام کنند.

وضعیت شاخص‌ها

همچنین شاخص قیمت با معیار وزنی‌ـ‌ارزشی با افزایش ۱۰ هزار و ۲۹۷ واحد به رقم ۲۴۳ هزار و ۹۰۰ واحد رسید. همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن با افزایش ۱۲ هزار و ۴۶۲ واحد به رقم ۲۹۸ هزار و ۱۳۰ واحد رسید. شاخص قیمت با معیار هم‌وزن با افزایش هشت‌هزار و ۲۷۵ واحد به رقم ۱۹۷ هزار و ۹۷۳ واحد رسید. شاخص آزاد شناور با افزایش ۵۱ هزار و ۴۷۱ واحد به رقم یک‌میلیون و ۱۵۶ هزار و ۱۰۵ واحد رسید. شاخص بازار اول بورس که معاملات خرد انجام می‌شود، با افزایش ۲۷ هزار و ۶۷ واحد به رقم ۶۴۹ هزار و ۹۲۱ واحد رسید و شاخص بازار دوم بورس که معاملات بلوکی و عمده انجام می‌شود با افزایش بی‌‌سابقه ۸۳ هزار و ۴۴۲ واحد به رقم بی‌سابقه یک میلیون و ۹۴۰ هزار و ۱۰۳ واحد رسید.

نمادهای اثرگذار و پُربیننده

عمده نمادهای مهم بورسی مانند پتروشیمی‌خلیج‌فارس، فولادمبارکه، ملی‌مس، سرمایه‌گذاری خوارزمی، فولاد خوزستان، سرمایه‌گذاری نفت و گاز وپتروشیمی‌تأمین و گروه مپنا همگی در تقویت شاخص بورس اثرگذار بوده‌اند. نمادهای پُربیننده که مورد اقبال معامله‌گران بورس قرار گرفت شامل بانک تجارت، گلوکزان، فولاد مبارکه، ملی مس، بانک اقتصاد نوین، پتروشیمی‌خلیج‌فارس، بانک پارسیان و فولاد مبارکه اصفهان بوده است.

رشد شاخص فرابورس

در پایان معاملات این روز فرابورس ایران شاخص کل ۴۰۷ واحد رشد کرد این در حالی است که در سال‌های گذشته شاخص فرابورس روزانه یک یا دو واحد رشد می‌کرد امروز شاخص کل فرابورس به بیش از ۱۰ هزار و ۶۹۹ واحد رسید و ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از ۶۷۳ هزار میلیارد تومان رسید. معامله‌گران در فرابورس بیش از یک‌میلیارد و ۵۲۷ میلیون سهام و حق‌تقدم در قالب ۴۰۷ هزار نوبت معامله و به ارزش ۳۸۱۱ میلیارد تومان دادوستد کردند. نمادهای میدکو، پتروشیمی‌تندگویان، صبا تأمین، پتروشیمی‌زاگرس، ذوب‌اهن اصفهان، فولاد هرمزگان و نیروی برق دماوند همگی در تقویت شاخص فرابورس اثرگذار بوده‌اند. نمادهای پُربیننده در فرابورس شامل ذوب‌آهن، سیمان لار سبزوار، ریل‌پرداز سیر، نیروی برق دماوند، صنایع کاغذ پارس، فولاد هرمزگان، هلدینگ صنایع‌معدنی خاورمیانه بوده‌اند.