دریاچه سیاه ‌گاو، پدیده‌ای شگفت انگیز از طبیعت استان ایلام

ناصر بهزاد فر، دریاچه دوگانه سیاه‌گاو در فاصله ۸ کیلومترى سراب باغ آبدانان واقع شده است. نام اصلی این دریاچه به دلیل سیاهی آب، سیاه‌آب است، ولی آب این دریاچه حتی قابل شرب است، البته شاید به دلیل هلالی شکل بودن (شاخ گاوی) بودن شکل دریاچه، از آن به عنوان دریاچه سیاه گاو نیز یاد […]

ناصر بهزاد فر، دریاچه دوگانه سیاه‌گاو در فاصله ۸ کیلومترى سراب باغ آبدانان واقع شده است. نام اصلی این دریاچه به دلیل سیاهی آب، سیاه‌آب است، ولی آب این دریاچه حتی قابل شرب است، البته شاید به دلیل هلالی شکل بودن (شاخ گاوی) بودن شکل دریاچه، از آن به عنوان دریاچه سیاه گاو نیز یاد کرده‌اند.

 اطراف این دریاچه را دشت‌‌‌ها و کوه‌هاى نسبتاً مرتفع فرا گرفته است. جلوه‌هاى بهارى و پاییزى این دریاچه جذاب و دیدنى است. گلزارهاى حاشیه دریاچه و پرندگان‌وحشى آن، گردشگاه جالب‌توجهى را به وجود آورده‌اند.

دو دریاچه زیبا به وسیله کانالی طبیعی به عرض ۸ متر و عمق ۴ متر به طول ۷۰ متر به هم مرتبط هستند. این دو دریاچه دارای آبی زلال هستند به‌طوری که می‌توان تا عمق ۳۰متری آن را که شبیه آکواریوم پر از ماهی است، مشاهده کرد. دریاچه دوقلوی سیاه گاو آبدانان شامل دو دریاچه یا چشمه بالادست و پایین دست است که عمق هر کدام از آن‌‌ها بیش از ۲۰ متر بوده که توسط یک کانال رودخانه‌ای ۱۰ متری به هم متصل شده است. سرچشمه این دریاچه از اعماق زمین بوده و دارای منابع زیبا و دیدنی است.

از دیگر ویژگی‌های این پدیده نادر، وجود املاح مختلف و گوگردی بودن آب دریاچه و وجود چشمه‌های جوشان شیرین داخل دریاچه است اما جدا از زیبایی‌های این پدیده، کارشناسان جغرافیایی و زمین‌شناسی معتقد هستند در حال حاضر فرسایش، این دریاچه را تهدید می‌کند و مساحت دریاچه به همین دلیل در حال کم شدن است.

 مسیر دسترسی

برای رسیدن به این دریاچه باید راه زیادی را طی کرد و از طریق جاده ایلام وارد شهرستان دره شهر و بعد وارد شهرستان آبدانان شد. بعد از رسیدن به این شهرستان از طریق جاده اصلی آبدانان به شهرستان دهلران و در بین جاده روستاهای شوشه گل به سیاه گاو به دریاچه دوقلوی سیاه گاو می‌توان رسید تا این اثر طبیعی زیبا به وسعت ۳ هکتار را مشاهده کرد.

 

منبع: www.irandeserts.com