سود پالايشگاه‌هاي هندي از ارزاني قيمت نفت

سود پالايشگاه‌هاي هندي از ارزاني قيمت نفت  هند با استفاده از قیمت پایین نفت در بازارهای جهانی، بیش از ۳۲ میلیون تن نفت‌خام را در ذخایر استراتژیک خود در مناطق مختلف این کشور ذخیره کرده است. به گزارش ايرنا به نقل از رسانه‌های هند، دارمندرا پرادان؛ وزیر نفت هند گفت: پالایشگاه‌های نفتی هند با بهره‌گیری […]

سود پالايشگاه‌هاي هندي از ارزاني قيمت نفت

 هند با استفاده از قیمت پایین نفت در بازارهای جهانی، بیش از ۳۲ میلیون تن نفت‌خام را در ذخایر استراتژیک خود در مناطق مختلف این کشور ذخیره کرده است.

به گزارش ايرنا به نقل از رسانه‌های هند، دارمندرا پرادان؛ وزیر نفت هند گفت: پالایشگاه‌های نفتی هند با بهره‌گیری از قیمت پایین نفت، ۳۲ میلیون تن نفت‌خام را در مخازن، لوله‌های نفتی و کشتی‌ها ذخیره کرده‌اند. این اقدام از هزینه‌های واردات نفت هند خواهد کاست.

هند به عنوان سومین کشور بزرگ مصرف‌کننده نفت در جهان، بیش از ۸۰ درصد نیاز به نفت خود را از طریق واردات تأمین می‌کند. ظرفیت سالانه پالایش نفت هند حدود ۲۵۰ میلیون تن است.

با این وجود، ممنوعیت سفر، قرنطینه و کاهش فعالیت صنعتی با هدف مقابله با ویروس کرونا، بر مصرف سوخت و همچنین پالایش نفت در هند تأثیر گذاشته است.

دهلی‌نو همچنین نفت مازاد خود را در ذخایر راهبردی نفتی به ظرفیت ۵٫۳ میلیون تن ذخیره کرده است.

وزیر نفت هند گفت: با ذخیره نفت ارزان، هند می‌تواند ۲۰درصد از نیاز داخلی خود به سوخت را تأمین کند. با آغاز دوباره فعالیت‌های اقتصادی، تقاضا برای سوخت و انرژی افزایش خواهد یافت.

دولت هند هفته گذشته اعلام کرد که محدودیت‌های قرنطینه سراسری در مناطق کم‌خطر (از نظر شیوع کرونا) کاهش خواهند یافت تا فعالیت‌های اقتصادی بار دیگر احیاء شوند.

با این وجود قرنطینه سراسری در هند تا تاریخ ۱۷ماه مه ادامه خواهد داشت.  

پایین بودن قیمت نفت نه‌تنها می‌تواند صورتحساب واردات هند را کاهش دهد بلکه فرصتی برای این کشور برای افزایش مالیات سوخت است و این امر باعث جبران درآمد دولت هند از مالیات‌های مستقیم می‌شود. علاوه بر این، پایین بودن قیمت نفت و سوخت باعث کاهش قیمت انرژی و تعدیل نرخ تورم در هند می‌شود.

سمیر نارنگ؛ اقتصاددان ارشد در بانک «بارودا» هند، گفت: قیمت پایین نفت دارای سه نتیجه برای هند است؛ کاهش خروج ارز، کاهش تورم و افزایش درآمد دولت. قیمت پایین نفت برای اقتصاد هند که با رکود مواجه شده است یک اتفاق مثبت است.

صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین گزارش خود، رشد اقتصادی هند در سال مالی ۲۰۲۰-۲۱ را به دلیل شیوع ویروس کرونا ۱٫۹ درصد پیشبینی کرد.

 رکود اقتصادی هند از دو سال پیش آغاز شد. در سال ۲۰۱۸ رشد اقتصادی هند هشت درصد اعلام شد اما صندوق بین‌المللی پول این رشد اقتصادی در سال ۲۰۱۹ را ۴٫۷درصد اعلام کرد.

اما قیمت پایین نفت تنها دارای اثرات مثبت برای هند نیست و می‌تواند بر اقتصاد این کشور تأثیر منفی بگذارد.

مادهاوی آرورا؛ یک کارشناس اقتصادی هند گفت: سقوط بی‌سابقه قیمت نفت در بازارهای جهانی نشان‌دهنده استرس گسترده سرمایهگذاران در نتیجه شیوع ویروس کروناست.

وی افزود: احساسات منفی در بازارها، بر سرمایه‌گذاری در هند تأثیر خواهد شد و باعث سقوط ارزش روپیه در مقابل دلار خواهد شد. همچنین درآمد هند از کشورهای خاورمیانه و سایر کشورهای تولیدکننده نفت نیز کاهش خواهد یافت.