ریسک بالای وقوع سیل در برخی استانها پژوهشکده مطالعات و تحقیقات منابع آب مؤسسه تحقیقات آب اعلام کرد: گزارش پیشبینی هفتگی بارش در کشور نشان میدهد وقوع سیلاب در استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، اردبیل، خراسانرضوی و خراسانشمالی با ریسک بالا پیشبینی شده است. به گزارش مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو، مقادیر تجمعی بارشهای پیشبینی شده […]
ریسک بالای وقوع سیل در برخی استانها
پژوهشکده مطالعات و تحقیقات منابع آب مؤسسه تحقیقات آب اعلام کرد: گزارش پیشبینی هفتگی بارش در کشور نشان میدهد وقوع سیلاب در استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، اردبیل، خراسانرضوی و خراسانشمالی با ریسک بالا پیشبینی شده است.
به گزارش مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو، مقادیر تجمعی بارشهای پیشبینی شده در هفته اول (۲۰ الی ۲۶ اردیبهشت) و دوم (۲۷ اردیبهشت الی دوم خرداد) در سطح کشور، نشان میدهد که احتمال وقوع بارش در هفته اول به طور عمده در نواحی شمالی و شمالغرب کشور پیشبینی میشود که در استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، اردبیل، خراسانرضوی و خراسانشمالی میتواند با ریسک وقوع سیلاب همراه باشد.
همچنین با توجه به چشمانداز بارش پیشبینی شده برای هفته دوم، وقوع بارش در نواحی شمالی و بخشهایی از غرب کشور مورد انتظار است.
پیشبینیهای ارائهشده در گزارش با بهکارگیری نتایج حاصل از اجرای مدل منطقهای و دریافت نتایج مربوط به مدلهای جهانی پیشبینی بارش تهیه شده است.
مؤسسه تحقیقات آب، وضعیت بارش کشور از ابتدای سال آبی جاری لغایت ۱۸ اردیبهشتماه ۱۳۹۹ توسط پژوهشکده مطالعات و تحقیقات منابع آب مؤسسه تحقیقات آب اعلام کرد: براساس اطلاعات بارش ثبتشده در ایستگاههای وزارت نیرو، از ابتدای سال آبی ۹۹-۹۸ تاکنون (۱۸ اردیبهشت ۹۹) متوسط بارش کشور حدود ۳۰۱ میلیمتر بوده که در مقایسه با سال آبی گذشته ۱۸٫۲ میلیمتر (شش درصد) کاهش و نسبت به متوسط ۵۱ ساله اخیر، ۷۶٫۳ میلیمتر (۳۴ درصد) افزایش نشان میدهد.
وضعیت بارش سال آبی جاری در مقایسه با سال آبی گذشته در بیشتر مناطق غربی، شمال و شمالغرب کشور، کاهش داشته و در مناطق جنوب و جنوبشرق کشور با افزایش همراه بوده است.
وضعیت بارش کشور در سال آبی جاری نسبت به متوسط بلندمدت (۵۱ ساله) به جز در برخی از مناطق جنوبغرب و مرکزی کشور، در سایر نواحی افزایش نشان میدهد. به طوریکه بارش تجمعی از ابتدای مهرماه ۱۳۹۸ لغایت ۱۸اردیبهشتماه ۱۳۹۹ برای سال آبی جاری، دوره مشابه در سال گذشته و متوسط ۵۱ سال گذشته به تفکیک حوضههای آبریز اصلی کشور نشان میدهد که میزان بارش تجمعی از ابتدای سال آبی تاکنون در مقایسه با سال آبی گذشته، در حوضههای آبریز دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان، دریاچه ارومیه به ترتیب ۱۶، ۱۶، ۲۷ درصد کاهش داشته و در حوضه آبریز فلات مرکزی، مرزی شرق و قرهقوم به ترتیب ۱۳، ۴۶ و پنج درصد افزایش داشته است.
همچنین وضعیت بارش سال آبی جاری در مقایسه با متوسط ۵۱ سال اخیر، در همه حوضههای آبریز درجه یک، افزایش داشته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.